Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušanas eksāmens(ieskaite),jā vai nē?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.01.2009. 23:06
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2012-08-08 10:59
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
15.01.2009. 13:28
Mednieku eksāmens kļūs dārgāks. Praktiskā šaušana maksās (valsts nodeva+šautuves pakalpojums) šaušanas pakalpojumi medniekam šautuvē būs jāsedz pašam.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-05-13 21:59
Medību trofejas: 1
15.01.2009. 13:38
man būtu pie kājas visi eksāmeni, ja būtu kur trenēties, tāpat arī pirms medībām pārbaudīt ieroča piešaudi. Un šeit es nerunāju par šautuvju trūkumu, bet tiešām par to lai uz SAVAS zemes es varētu nolikt mērķi un pašaut. Gludajam jau otro gadu patronas lādēju pats, nu tas būtu murgs ja man, piemēram, variējot ar pulvera devām, būtu jākratās 60km uz šautuvi lai izšautu 5 patronas un saprastu ka iepriekšējais lādiņš bija labāks. Līdz šim iztieku šaujot mājās aiz šķūnīša pa mērķi pie siena kaudzes, paldies kaimiņiem, kas par laimi ir patīkami cilvēki un lieku trobeli neceļ. A legāli to darīt nevar, jāpiesaka kautvai uz lapsām un arī tad vēl zem jautājuma zīmes, kas tad tā pa lapsu kura 40 reizes jāšauj...
P.S arī skrejošo ruksi ir viegli uztaisīt, nevajag nekādas šautuves, bet KĀDAM tak tā nauda jāatpelna... tas pats bardaks ar samariešiem pašlaik, tik maksā.
Klāvs
Pēdējo reizi manīts 2009-02-20 21:41
15.01.2009. 13:39
Vēl viens labums no eksāmena būtu,tas būtu kā siets,kas izsijātu visu masu,ko patlaban saucam par medniekiem 3jās daļās:
1.Mednieki-jebkuros apstākļos- nokārtos.
2.Kapeikas pi**ji - kurš pārvarēs skopumu un skaudību,tas punktus šautuvē savāks,kurš ne,tas uz šautuvi nedosies!(cik svētīgi no tādiem vaļā tikt)
3.Reāli nespējīgie - maza daļa,kam tiešām plinte jātur tikai mājā pie sienas.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
15.01.2009. 13:42
Klāvam +1
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
15.01.2009. 13:53
Pat, ja ņemam vērā šādu bērnišķīgu mednieku sadalījumu pa grupām - visiem ir pilnīgi vienādas tiesības iet medībās. Un no dabas aizsardzības viedokļa raugoties, būtu vērts nelaist mežā tieši pirmo grupu.
Slēpts
15.01.2009. 13:53
Klāv!
Vari uzskatīt mani par "Kapeikas pi**ji" nu un. Gribi no manis tik vaļā? Neceri- sašaušu:))
Katram hobijam ir izmaksas- bet es neredzu pamatojumu mākslīgi tās palielināt- jo visi no mums to eksāmenu ir kārtojuši. Un kāds labums , ka mednieku skaits samazināsies- TEV vairāk gaļas tiks??
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2021-11-12 14:31
Atrašanās vieta: Jelgavas nov.
Medību stāžs: no1993
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
15.01.2009. 13:57
principā esmu pret eksi, jo kā jau iepriekš minēju, tā ir biznesa lobēšana ar likuma palīdzību, jo citu jēgu kā licenzēto šautuvju stutēšana es šeit neredzu, un kā būs tātad pieņemot tādu likumu šogad šautuves gāzīs riņķī bet nākošgad nebūs kas šauj un pēc gada atkal? Ja pieņem šo ierosinājumu tad eksi vajag likt pie ieroča pārreģistra pēc 5 gadiem , uzrādi policijā izziņu un pārreģistrē ieroci, un nebūs lieks papīrs uz medībām jānes līdz!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-05-13 21:59
Medību trofejas: 1
15.01.2009. 14:03
Esmu kategoriski pret eksāmenu, jo pašreizējā idejas līmenī tā organizēšana ir tāpat kā operēt mandeles caur dirsu. Daudzi vēlas iesipt santīmu, bet nu ir absurds, ja es, nupat veikalā paņēmis 50 patronas, nevaru savās mājās pārbaudīt, kā tad šī sērija lido un vai nav atšķirības no iepriekšējā pirkuma. Es runāju par tiem, kas dzīvo laukos un kuriem IR vieta, kur DROŠI izšaut. Pilsētniekam ok, šautuve, vismaz rīgā ir tuvu, bet dēļ 5-10 šāvieniem kontrolei un izzināšanai, ir jēga triekties un maksāt? Es gribu uzticēties savai munīcijai un ierocim, un tur nu nekādi eksāmeni neko nemainīs, ja man nebūs iespēja CILVĒCĪGI savus stobrus un patronas pārbaudīt.
Izsijāt vajadzētu tos naudasmaisus, kuriem, nez kāpēc arī ar vareniem ieročiem, vienmēr patrāpās uzšaut zvēram pa zarnām vai kādu kāju atšaut, domā tādi to eksi nenopirks?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
15.01.2009. 14:05
Piekrītu Ivar!
Un vēl visu godu jāatdot vecajiem medniekiem, jo viņi savā laikā daudzās vietās ir saglabājuši šobrīt esošos kolektīvus un tikai viņi nodot tālāk medību tradīcijas.
Ja paliks tikai bagātie un jaunie, tad medības pārvērtīsies par gaļas ieguvi.
Man otrādi patīk parunāties ar večiem kā gājis vecos laikos, ko var būt varētu mainīt šobrīt. Mūsu kolektīvam gan prieks ir ja kāds vēl no večukiem var atļauties medīties kopā ar mums jo dalības maksa ir liela un cik mums zināms pensijas ar nav lielas.
Tāpēc esmu pret ekšiem. jo jādomā nevis tikai ko es vai tuvari bet ko arī citi var atļauties.
Protams tie kas dzīvo tuvāk Rīgai var vairāk atļauties, bet jāpadomā tie kas dzīvo riktigajos laukos un pārtiek no iestādītā lauka kā arī no haltūrām, dažam ir paveicies vēl strādā, bet cik tādu ir. ļoooti maz.
Latvija nepastāv tikai no bagātajiem un vidējā līmeņa, drīz arī šis līmenis sāks savilkt jostas, kā arī vēl nerunāju par zemo ienākumu līmeņiem, kas lielākoties ir laucinieki.
Kā arī pateicoties viņiem vismaz tiek kotrolēti malumednieki, nebūtu to tad tādi bagāto kundziņi varētu droši braukāt pa visu medību platībā. Domājams diez vai tu varētu katru dienu un nakti vaktēt malumedniekus.
Tāpēc visu cieņu vecajiem un lauku cilvēkiem, jo bez viņiem būtu daudz grūtāk kontrolēt medību platības. Kā arī pateicoties viņiem ir iespēja lētāk iegādāties graudus meža dzīvnieku barība. It īpaši tas būs ļoti aktuāli krīzes laikā vai tu iepērc graudus pa 10 saņi par kg, vai nu pa 5 vai 3 saņi par kg, domājams starpība ir!!!!
Klāvs
Pēdējo reizi manīts 2009-02-20 21:41
15.01.2009. 14:07
Ivar,ja man vajag gaļu(vairāk vai mazāk)es dodos uz tirgu,tur tad man ir nauda un gaļa un tirgojamies.
Uz medībām es dodos tās baudīt un bieži vien no Diānas saņemu dāvanu - medījumu.Tur nav ne naudas,ne gaļas.