Bimetāla lodes vēl neesmu izmēģinājis.Medijot dižmedijumus parasti šauju ar virpotām bronzas lodēm kuras ievietoju plastmasas konteinerī, tā stobrs netiek bojāts.Dupleks monolīta lodes arī labas, tikai es nopērkot patronas paņemu tikai lodi un pats lādēju patronas ar tām, jo šaujot ar orģinālo lādējumu stobrs pēc šāviena pilns ar vēl nesadegušām pulvera daļiņām, tas nozīmē ka ir bijusi neatbistoša kapsele ar mazu jaudu. arī pārsvērot pulveri tas ir ļoti atšķirīgs.
Par Dupleks lodēm - pats Dundurs teica, ka šīs lodes vislabākos rezultātus uzrāda šaujot no čoka vai cilindra, bet var arī no citiem čokiem, starpība ļoti maza.Esam taisījuši eksperimentu - noliekam mērķi aiz ievām un no 35m šaujam, šuj cauri ideāli. Vienīgi pulvera lādiņa daudzums viņiem klibo, bet nu ekonomēt tagad jau grib visi:)
Grūti jau tā spriest, jo neviens jau pārbaudijis nav.Tērauda apvalks jau arī ir plāns un iekšā mīksts svins. Tad jau viengabala kapara lodes noteikti iznāk cietākas.
Viss iznāk tikai runas līmenī. Varbūt ir kāds , kurš paņēmis jaunu plinti un šāvis tikai ar bimetāla lodēm un tad pēc ntiem šāvieniem var teikt ka plinte sāk mētāt un ir izšauta? Runāju ar Jaunbērziņu un viņš arī saka , ka tās ir muļķības un var šaut droši.
Par to ložu mīkstumu arī var diskutēt, jo noteikti ir konstants cietums lodei kura ir piemērots stobram un nebojā vītnes.
".. jo mīkstāka ir lode kopumā, jo viņa vienmēr precīzi pieņems stobra kanāla formu un virzienu - trāpījumu izkliede mazāka būs."
Ja? Pamēģini izšaut ar plastilīnu vai ko tamlīdzīgu. :D Ja nopietni, tad viss ir labi, kas ir optimāli. :)
Es īsti nesaprotu jautājumu. Ja iet runa par dzelzs lodēm, kuras ir pārklātas ar mikronu biezu pārklājumu, tad tas ir tikai skatam un pret rūsēšanu. Jebkurā gadījumā dzelzs iegriežas vītnēs.
Bet normālām medību lodēm dzelzs nav. Man zināmās ir tikai RWS ražojuma lodes, tuz izmanto speciālu dzelzs sakausējumu (lodēm dzelzs krāsā).
Pēc lodes konstrukcijas pats cietākais arī ir apvalks, iekša vienmēr mīkstāka. (izņemot militāro munīciju)
Viss iznāk tikai runas līmenī. Varbūt ir kāds , kurš paņēmis jaunu plinti un šāvis tikai ar bimetāla lodēm un tad pēc ntiem šāvieniem var teikt ka plinte sāk mētāt un ir izšauta? Runāju ar Jaunbērziņu un viņš arī saka , ka tās ir muļķības un var šaut droši.
Par to ložu mīkstumu arī var diskutēt, jo noteikti ir konstants cietums lodei kura ir piemērots stobram un nebojā vītnes.
Ja? Pamēģini izšaut ar plastilīnu vai ko tamlīdzīgu. :D Ja nopietni, tad viss ir labi, kas ir optimāli. :)
Bet normālām medību lodēm dzelzs nav. Man zināmās ir tikai RWS ražojuma lodes, tuz izmanto speciālu dzelzs sakausējumu (lodēm dzelzs krāsā).
Pēc lodes konstrukcijas pats cietākais arī ir apvalks, iekša vienmēr mīkstāka. (izņemot militāro munīciju)