Šodien vārdadienu svin Romāns, Romualds, Romualda, rītdien - Osvalds, Arvils
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jauno mednieku perspektīvas!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2016. 10:28

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
29.07.2009. 19:19
Aleksandr,askati lūdzu savu profilu.Es Jums uzrakstīju privāti.
Aleksandrs
Pēdējo reizi manīts 2009-11-18 22:03
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.07.2009. 17:29
Paldies par atbildi, Edgar, bet nu konkrētu skaidrību uz uzdotajiem konkrētajiem jautājumiem nesaņēmu :(
Par ceļu iet dzinējos utt. diemžēl, kā jau rakstīju, visdrīzāk fiziski nevelku, jo uzkāpt 5 stāvā bez lifta jau sagādā zināmas problēmas. Spēks ir cik nevajag bet izturības nekādas. Arī te forumā aprakstīto plaši aprakstīto "ģedovščinu", kas spriežot pēc visa tomēr ir vairāk standarts nekā izņēmums nez vai savos gados varēšu mierīgi paciest. Mani tad drīzāk apmierinātu šeit lamātā "biezā pilsētas kundziņa" statuss (ar naudu problēmu nav un nomaksāt štuku-divas gadā nu toč varu atļauties). Varbūt izklausās stulbi un tūlīt mani nolamās, bet nu tomēr gribētos zināt par šādiem "komercvariantiem"...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.07.2009. 16:52
Nu mūsu kaimiņš prakstizē ar licenšu pārdošanu, pa cik un kā to gan nejautājām, jo neēsam draugos ar to, savā laikā sūdus savārīja.
Par to kā iestāties kolektīvā!
Pie mums līdz šim bija ļoti vienkārši iestāties, vajadzēja vismaz pāris reizes pāriet dzinējos, un tad kolektīvs lemj kā uzņemt to vai ne, jo lielākoties jau redzams kāds būs šis nākamais mednieks, vai nu mēles dīrātājs, vai nu gaļenieks vai nu otrādi labs mednieks. Diemžēl ir arī bijuši tādi kas no sevis it kā parādīja labās puses, bet ar laiku sāka visādus nedarbus darīt, tāpēc diemžēl no tāda pienākas škirties. Tagad kolektīvs var teikt pie mums ir nokomplektēts, pagaidām tuvākajā laikā nevienu neuzņemam, jo tā pat ir pāri 30 aktīvo mednieku.
Vienīgā iespēja tikt kādā kolektīvā ir caur kādu paprasīt lai uzlūdz uz kolektīvajām medībām, labāk par dzinēju un tad veči redzēs kas tu īstenībā esi, un no kāda serdeņa esi taisīts, Kā saka visu rādīs laiks un tava attieksme pret pašu kolektīvu.
Piemēram es paldies Dievam cik kolektīvos esmu piedalījies medībās, tur esmu parādījis sevi no labās puses. Pat bija ielūgumu, bet pagaidām pietiek sava kolektīva, bet var būt nākotnē vēl kādam varēs piebiedroties. Laiks rādīs. Jo tas ir ne tikai laikietilpīgs process, bet arī prasa savu finansējumu.
Aleksandrs
Pēdējo reizi manīts 2009-11-18 22:03
29.07.2009. 16:14
Spriežot pēc komentāriem atrast medību kolektīvu bez galiem ir nereāli, it sevišķi, ja neesi vairs pārāk jauns un sliktas fiziskas formas un liekā svara dēļ par dzinēju skriet n-to laiku nespēsi. Jautājums vai Latvijā kaut kur tiek praktizētas klasiskās individuālās vai kolektīvās komercmedības - tipa samaksā naudu par licenci utt. un medī (protams, ievērojot jēgeru norādījumus utt.) Cik skatos pa krievu TV kanāliem tur tāds pasākums ir ļoti plaši izplatīts un medību saimniecības ar to pelna.
Pārfrāzējot var arī uzdot rupjāku jautājumu - vai licences (kā variants vietu medību kolektīvā) var banāli nopirkt?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
04.12.2008. 19:50
Paldies,Juri! Vai ir vēl kāds drosmīgais?
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
04.12.2008. 19:31
Pats esmu kolektīva vad,nu zini ir sāpīgi gan ņemt un neņemt.Jo gribas lai nāk un no otras puses nē.bet ar laiku pieradu pietā ka lai nāk pa dzinēju iemācās kas,ko jādara un tad lemjam visi kolektīvi.
Aivars
Aivars
04.12.2008. 18:57
Man tāda sajūta,ka aiz borta daudz gribētāju,tādēļ interesējos par citu pieredzi šinī jautājumā,vai ir tādi kolektīvu vadītāji,kas saprot citu sāpi,iesakat,vai neiesakat pamēģināt.
Juris
Juris
04.12.2008. 18:24
Ir gan pieredze ar viņiem no sākuma ir klusi kā mēnes,bet vēlāk iet kā zibens,ne jau visi ir tādi ir arī nopietni jauni cilvēki kuri saprot ko pats vēlas un galvenais nebaidās rokas smērēt ar (sūdiem)vai kā saka priekškam man lai citi to dara bet es nē.Cieni sevi cienīs arī tevi.
Aivars
Aivars
04.12.2008. 17:37
Vai ir kādam pieredze ar jaunajiem medniekiem,t.i. paņem kolektīvā svešu,nepazīstamu mednieku(noriskē).Interesē jūsu attieksme pret šo mednieku,vai viņš uzreiz top līdzvērtīgs citiem,jeb ir kādi nosacījumi jebkurā gadījumā?
Juris
Juris
03.12.2008. 09:38
Daini,klau nejau visos kolektīvos ir Ok.ja pazīsti mani tad labi.ja nepatīk nevienam jau neliedz piedalīties citos kolektīvos starp citu....