...ļoti iesaku pirms maksā naudu par plinti, pārbaudi stobru sakritību 40vai 50m distancē piem ar lietuviešu Lider sport sporta lodēm . mēģini dabūt plinti,kurai sakritība ir lidz 10 cm starp stobru trāpījumiem. pārējais gaumes,naudas un ērtību ziņā,ja pērc jaunu ieroci.
Esmu dzirdējis ka esi svarā līdz 70 kg tad labāk izvēlēties 16 kalibru, bet ja vairāk tad 12 kalibu, jo atsitiens. Bet protams tā ir gaumes lieta. Viens kolēgis ir svarā labi ka kādi 65 kg, lieto 12 kalibu un magnum lādiņus. Traks!!!! Paskatoties no malas kā šauj, tad liekas ka dažbrīt no kātiem nogāzīs viņu.
Pašam ir IŽ-27EM. Laba bise. Pirku jaunu. Protams kā jau iepriekš bija rakstīts ka ne uz reiz iemetot plecā vari šaut, tāpēc būs nedaudz ar laiku jāpartaisa. Bet tā jau labi ir parādījusi sevi. Paziņas ar lieto tādu pašu Ižu, un sūdzību nav nekādu.
Par to vienu sprūdu, gan jā kuram patīk. Man patīk kad ir divas un daudz lieki nav jādomā kad ir viens sprūds. Jā kaut arī var pārslēgt stobru, bet cik esmu redzējis un praksē pārbaudījis, kad ātri jāpieņem lēmums ar kuru stobru šaut tas i lodi vai renkuļiem, mūžigi aizmirsti. Tāpēc vecis vēlas pārdot, bet pagaidām bez rezultātiem, ne visi vēlas to iegādāties!!!
Gan jau daudzi man nepiekritīs,jo īpaši 16 kal. īpašnieki,bet ja ņem kalibru mazāku par 12,tad es labāk ieteiktu iegādāties ieroci ar kalibru 20/76. Nu ir tas 16 kalibrs ne īsti zivs,ne gaļa! :) Bet 20 kalibrs tiešām ir jūtami maigāks par 12,savukārt,ja vajag jaudīgāku lādiņu,tad izmanto 20/76 magnum munīciju,kura savos parametros ir līdzvērtīga 12/70 munīcijai. Un šobrīd gatavas patronas veikalos ir atrodamas,kā 20/70 ,tā 20/76.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
02.02.2009. 12:31
Man te viens pazīstams Fabarm salielija. Esot ļoti labs izsvarojums tām, un ļoti viegli vadās stobrs, kad jātēmē pa lidojošiem putniem. Kā pieredzējis stendenieks tas man stāstīja, ka bises izsvarojumam esot ļoti liela nozīme.
Pašam ir IŽ-27EM. Laba bise. Pirku jaunu. Protams kā jau iepriekš bija rakstīts ka ne uz reiz iemetot plecā vari šaut, tāpēc būs nedaudz ar laiku jāpartaisa. Bet tā jau labi ir parādījusi sevi. Paziņas ar lieto tādu pašu Ižu, un sūdzību nav nekādu.
Par to vienu sprūdu, gan jā kuram patīk. Man patīk kad ir divas un daudz lieki nav jādomā kad ir viens sprūds. Jā kaut arī var pārslēgt stobru, bet cik esmu redzējis un praksē pārbaudījis, kad ātri jāpieņem lēmums ar kuru stobru šaut tas i lodi vai renkuļiem, mūžigi aizmirsti. Tāpēc vecis vēlas pārdot, bet pagaidām bez rezultātiem, ne visi vēlas to iegādāties!!!
Juri Kok, tās TOZ 120-tās war uz pasūtījuma dabūt.