pilsēta liela, daudz suņu bez saimnieka, vai izmesti uz ielas. Tagad vairojās uz vella paraušanu, tapēc laikam izdevīgāk šaut, nevis turēt suņu patversmes. Krievijā dzivnieku aizstāvji nav tik sparīgi kā pie mums.
Ari pie mums tā ir problēma, jo daudzi ieraudzījuši kucēnu, VAI CIK MĪLŠ UN JAUKS, BŪS JĀPAŅEM, UN MŪSU MAZAI ATVASĪTEI TIK ĻOTI VIŅS PATĪK!!! Bet kolīdz izaug liels FUI !!! TAS LOPS TAK RIJ KĀ TRAKS UN TAD VĒL VILNA, UN SIEKALAS PA VISU DZĪVOKLI, FUI!!! MUMS TĀDU NEVAJG, METAM LAUKĀ!!!
Zivs pūst no galvas !Ikvienā normālā valstī ir drakoniski dzīvnieku labturēšanas likumi, par kuru neievērošanu spīd reāla brīvības atņemšana.Par naudas sodiem un sabiedriski derīgajiem darbiem nemaz nerunājot.Pat ja dzīvnieciņš nobeidzās dabīgā nāvē veterinārs izraksta miršanas apliecību.Pretējā gadījumā ir iespēja iedzīvoties nepatikšanās.Saprotams,ka tam visam apakšā stāv liela nauda,bet tas manuprāt ir vienīgais veids kā iebiedēt MAZO MĪĻO KUCENTIŅU,KAĶĒNIŅU MAZAI ATVASĪTEI gribētājus.
Personīgi man, vieglāk klaiņojošu suni ir nošaut nekā skatīties uz tiem nabagiem patversmēs.
Piekrītu Mārcim 100%.
Un vēl - vismaz pilsētās būtu jāievieš tādi noteikumi, protams, ar pārejas laiku, lai suņu turēšana būtu dārga un ekskluzīva padarīšana. Un normu neievērošanas gadījumā - drastiski sodi.
Reti kad viņus gadās nobildēt,biežāk gan tikai to,kas pēc viņiem palicis pāri ...
Un ja pilsētās ir klaidoņi,tad laukos praktiski katram sunim ir sava māja,tik tie saimnieki vienmēr saka - mans jau nē,manējais nekad,manējais jau vienmēr piesiets!
Bet pa nakti sunīši tiek palaisti "izskrieties" un pēc tam pus dienu tādi gurdeni,pat ēst vairs negrib ...
Personīgi man, vieglāk klaiņojošu suni ir nošaut nekā skatīties uz tiem nabagiem patversmēs.
Un vēl - vismaz pilsētās būtu jāievieš tādi noteikumi, protams, ar pārejas laiku, lai suņu turēšana būtu dārga un ekskluzīva padarīšana. Un normu neievērošanas gadījumā - drastiski sodi.
Un ja pilsētās ir klaidoņi,tad laukos praktiski katram sunim ir sava māja,tik tie saimnieki vienmēr saka - mans jau nē,manējais nekad,manējais jau vienmēr piesiets!
Bet pa nakti sunīši tiek palaisti "izskrieties" un pēc tam pus dienu tādi gurdeni,pat ēst vairs negrib ...