Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - MMD,Žurnālā ir labs raksts,Likumu mežā dodoties.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.02.2009. 17:54
Ar medībām saistītās tēmasForuma jautājumi

Agris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-27 11:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
06.02.2009. 14:02
Mārim!Mednieks esmu 11 gadus,pa 11 gadiem kolektīvajās medībās trīs šāvieni.Gaides medībās sezonā 10-12šāvieni,no kuriem 2-3 pūdeļi.Pirms sezonas šautuvē izšauju kādas 30patronas.Man tas eksāmens nemainīs neko.LIEKUĻOŠANA bija domāta supersnaiperiem.Atvainojos par nepatiesu uzbraucienu!
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2009-05-25 23:12
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
06.02.2009. 14:34
Pirms dažam dienām pa SAT tv skatijos stenda šaušanas sacensības sievietēm, tās notika kaut ku laikam krivijā, nū jā, bija ko redzēt. Plintes pamatīgas, ekipējums nepajokam, pašas brašas zeltenes un šāva vienkārši perfekti!!! bet... tad kad uzpūta kaut kāds sānvejš un tas šķīvītis jau lidoja katru reizi savādākā ātrumā, tad pļurkt vairs tās bļodiņas tā neplīsa gan! Es arī esmu par šaušanas eksāmenu, tas ir vajadzīgs lai tu savu ieroci un munīciju labi pārzinātu.Bet šaušanai jābūt par stāvošu mērķi, ja vari trāpīt un eksāmenu nokārtot, okei ej uz mežu, ja ne tad trenējies šautuvē vai aiz šķūņa kamēr iemācies trāpīt. Es vēl ne reizi medībās neesmu redzējis tik perfekti skrienošu medījumu, kā papīra lops šautuvē pa sliedītēm. Un mežā, ja gribu, šaušu tikai tad ja medijums stāvēs un būšu 100% pārliecināts par šāvienu, un neviens man nevar piespiest šaut pa skrejošu. Bet VMD un šautuves kas visu šo te bīda cauri domā savādāk.
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2026-09-05 16:51
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
06.02.2009. 14:36
Agri, caik tad reizes gadā Tu aizbrauc uz dzinējmedībām, ja tikai 3 šāvieni pa 11 gadiem, tas tak ir galīgi nenopietni. Man šajā sezonā vien dzinējmedībās 5 rukši nokrituši + vēl esmu šo to pūdelējis.
Agris
06.02.2009. 14:50
Katru gadu un cītīgi.Tāda sakrītība,kolēģis teiksim pagājušo sezonu tikai 2 stirnas,šosezon 4 cūkas,6 stirnas un 7 lapsas(kolektīvajās).Kā kuram nāk virsū tie zvēri.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
06.02.2009. 20:49
Es desmit gadus nebiju plinti rokās turējis. Novembrī beidzot saņēmos. Pie reizes nokārtoju vītni .No uztraukuma nezināju kur likt patronu aizslēgā, bet sašāvu 67 kaut karabīni turēju rokās pirmo reizi mūžā.Pirmajās medībās pa ilgiem laikiem uzšāvu pa skrejošu sivēnu.Protams , ka dabūju iet pakaļ bet dabūju.Manas domas , ka vislabākais treniņš bija slokas. Nu nevarēja vairāk par piecām pa sezonu nogāzt. Toties trajektoriju apgūt nebija tik viegli, kā uz sētas kaut ko uzzīmēt ar kaut ko. Ir jau arī pīles ,bet tas nav tik pēkšņi kā slokas.
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
06.02.2009. 22:11
Piekrītu viedoklim ka eksāmens ir vajadzīgs,bet ik pēc 2 gadiem,tas ir par traku.Katrus 5 gadus kopā ar medicīnu būtu pašā laikā.Tad jau autovadītāju tiesības arī vajadzētu ik pa pāris gadiem pārlikt,jo nevar zināt vai tu brauc vai tikai vasarā brauc un bez prakses esi tikpat bīstams uz ceļa,ja vēl ne bīstamāks,jo pa ceļu pārvietojas arī automašīnas ar bērniem un kurš zin ko tāds nepieredzējis šoferis var izstrādāt nakti un lietū.Tas tā salīdzinājumam.Ja es šogad šauju labi ,tad dievai pēc 2 gadiem arī neejot mežā šaušu stipri sliktāk,bet pēc pieciem gan varētu būt ziepes.
Agris
06.02.2009. 23:05
D.
Agris
ints
Pēdējo reizi manīts 2009-02-07 22:34
Lietotāja statuss: Vērotājs
07.02.2009. 10:16
vecos medniekus ragavinas un uz mezu
Slēpts
07.02.2009. 15:54
Nu tie ekši ir tīri lai kāds tiktu pie mednieku naudiņas.Piekrītu ka varētu ik pēc 5.g. šaušanas eksi pārlikt.Par vītņstobriem gan nezinu vai ir pareizi ka jašauj pa skrejošu.Mēs kolektīvā esam nosprieduši ka uz dzinējmedībām vītnes neņemam un viss.
Pensionāriem tas tiešām būs krahs uz lauku raj. Ar to smieklīgo pensiju kāda pārsvarā lielākai daļai tiek maksāta.
Pašam man ar nav nekas pretī sakarā ar to eksāmenu būšanu.Katru gadu pirms pīlēm kādas 2-3 reizes aizbraucu uz šautuvi pa cūku un šķīvīšiem pašaudos.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
07.02.2009. 20:24
Nu mums arii visss bus kaa Eirrrropaaa... 15 turigie mednieki pa visu Latviju, un parējie pa malinju ar cilpinju. Šis temats jau te n-tas reizes cilāts. Tāpat tach viss iet uz galu, jaunu mednieku minimāli, bet malikju jo dienas jo vairāk... un buss velll...