Ko Jūs tur visi ņematies par to eksi. Tas nesamazinās sašauto dzīvnieku skaitu, jo lielākais sašauto dzīvnieku skaita ienaidnieks manuprāt ir nepiemērota munīcijas izvēle un tad šaušanas prāsme.
Vai tad to nepierāda fakts, ka lielākoties nomedītie dzīvnieki ir pilni svinu.
Un kritiķiem- es atbaltu eksāmenu
Par esi esmu uz 10.Bet munīciju ko lieto,daudzi mednieki ir uz velnu paraušanu,kā saka kas spīd to ņemu un šauju,nemaz nerunājot kur trāpa,celmā vai pļavā.
+1 Ojāram par eksāmena klasifikatoru atbilstoši pielietojumam! Patiesībā laba doma, jo arī autovadītāja apliecība mums katram ir pēc nepieciešamības attiecīgā kategorija. Un tad būtu iespēja katram, gan "vecajam" medniekam, kurš var trāpīt pa 35m stāvošā mērķī un dabūt kategoriju ar gludo uz gaides medībām, gan jaunajam censonim, kuram daudz enerģijas, spēju un naudas - attiecīgi visas kategorijas visām dzīves situācijām :)
48p. redakciju izteikt šādi:
Individuālajās medībās, atļauts medīt nelimitētos un limitētos savaļas dzīvniekus
48.1. Gaišajā diennakts laikā un 1 stundu pēc saules ,kā arī 1 stundu pirms saules lēkta (skatīt kalendārā).
48.2. Tumšās diennakts laikā atļauts medīt tikai no paaugstinājumiem ne zemāk kā 2,5 metri un izmantojot mākslīgo apgaismojumu, kas nodrošina mērķa izšķiršanu no droša šāviena izdarīšanu.
48.3. , 48.2.p. neattiecas uz gadījumiem, ja tiek izsekots dzīvnieks ar asins pēdu, un ir aizpildīta atzīme licenzē uz konkrēto dzīvnieka sugu.
-2 Ojāram par eksāmena klasifikatoru atbilstoši pielietojumam! - vot tad gan sāktos naturāls bardaks,gan medniekiem,gan šautuvēm,jo domāju,ka vismaz 3/4 mednieku atbilst visām 5cām Ojāra klasifikācijām,tad sanāk,ka jākārto pa eksim katru gadu,un kamēr es tieku pie vajadzīgās ugunslīnijas,tikmēr ārstu izziņa var tapt neatbilstoša patiesībai :D Ja vismaz katrā novadā būtu attiecīgās iespējas-kāpēc ne? Arī Ojārs sākumā šo piedāvāto procesu atrunā,kā tehniski vāji izpildāmu,bet pats piedāvā dubultslodzi.
Aivar,laikam manā prātulojumā neizlasīji to teikumu,kurš sākās,ar - Ja nu tik dikti gribās būt pareizākiem par pareizajiem un gudrākiem par gudrajiem,tad ... :D
Vai tad to nepierāda fakts, ka lielākoties nomedītie dzīvnieki ir pilni svinu.
Un kritiķiem- es atbaltu eksāmenu
Individuālajās medībās, atļauts medīt nelimitētos un limitētos savaļas dzīvniekus
48.1. Gaišajā diennakts laikā un 1 stundu pēc saules ,kā arī 1 stundu pirms saules lēkta (skatīt kalendārā).
48.2. Tumšās diennakts laikā atļauts medīt tikai no paaugstinājumiem ne zemāk kā 2,5 metri un izmantojot mākslīgo apgaismojumu, kas nodrošina mērķa izšķiršanu no droša šāviena izdarīšanu.
48.3. , 48.2.p. neattiecas uz gadījumiem, ja tiek izsekots dzīvnieks ar asins pēdu, un ir aizpildīta atzīme licenzē uz konkrēto dzīvnieka sugu.