Kaa jau uzsveeru man nebija nemazaakaas domas kaadu aizskart!!!! Ok pienjemu ka bikinj paarpratu,!!! mediibas jau tagad nav leets prieks, bet ok! Man to galju nafig nevajag, es zinu kur atrodas centraaltirgus un varu iegriesties, bet nu piekriiti vai nee....piem. Latgalee(un netikai)! daudziem vechiem tieshaam taa ir iespeeja aiznest maajaa galjas gabalu!
Nu runaajot par to, kas driikst buut un kas nee....nu protams, ka trofejas laikam buus pirmaa vietaa, bet sheit esoshais vairaakums,ljoti nosoda kaadu, kas atziistas, ka noshaavis cuuku maati, bet kungi pasakiet kaa lai ciinaas savaadaak, ja cuukas citur acis eed no pieres aaraa???
p.s. atgriezhoties pie teemas, iisti neredzu iemeslu mediibaas nelajut shaut ar spico-ir takshu klajumi un vietas kur ar gludo nemaz nevar nostaaveet..... vai nu paaris vietaas uztaisiit garaakas vaarnu kaajas un uzlikt tornjus......Liekaas ka mediibu vadiitaajam lieks cepiens
Tiko piereģistrējos un uzreiz gribās pamuldēt.Man arī ir"spicais"un"gludā".Pilnīgi piekrītu Jāņa Ģirņa viedoklim.Vajag domāt un šaut nevis šaut un pēctam domāt.Un tad jau(laikam)būs viss labi.
Man personīgi iekšā mežā tuvās distancēs (līdz 50 m) gludais labāka izvēle liekas, tiesa, ja pareiza munīcija piemeklēta. Tas ir, lielus un vidējus veprus tikai ar lodi būtu jāšauj. Nē, protams, ja ir atklātais tēmēklis vai kolimators, tad ok. Bet, ja ir 3x optika virsū, tad to lopu pāris sekundēs redzeslaukā un krustā noķert ir sarežģīti. Pie tam spicais noteikti būs piešauts uz 100-150 m, tā ka no 20 m bez kompensācijas lode pārlidos pāri kā likts. Vēl jāņem vērā, ka vītņu lode šuj cauri pat diezgan lieliem kokiem - bija gadījums, kad vecis nošāva briedi, izšaujot cauri kokam. Un, pats par sevi saprotams, jādomā, kur šauj, neatkarīgi no tā, kas tev par ieroci!
Nu jā, un tāpēc man liekas, ka gludstobru aizliegums pārnadžu medībām būs tikai un vienīgi kārtējā Briselei pakaļā līšana.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
30.10.2007. 16:41
To Ilgvars:
Nu gan muļķības sarunāji:
1. No 20 m ar spico lode ies kādi 3-5 cm zemāk par tēmēšanas vietu (atkarīgs no attāluma starp stobra un tēmēkļa asīm), kas šaujot lielu zvēru nav kristiski.
2. Spicā lode iet cauri lielam kokam tikai vienā gadījumā - lietojot FMJ (kaujas) lodes, ko parasti gan pārnadžu medībās nedara. Pats savā laikā ar KO-44 izmēģināju - izgāja cauri 70cm diametra priedei ka prieks! Bet medību lodes, kas mērķī sadalās nu gan cauri tādam kokam neies!
pie iepriekšminētā. Kas traucē nepažēlot naudiņu un uzlikt spicajam ātri noņemamos kronšteinus un lietot gan optiku kas piešauta uz 170m gan punktu kas piešauts uz 50m dzinējmedībās, tos nmainot atkarībā no vietas kur konkrētajā mastā ir jāstāv ;)
te-eks, pēc Ivo teiktā papētīju Norma ballistisko kalkulatoru. Sorry, Ivo un visi pārējie, pārsteidzos! Vismaz 30-06 kalibram lodes novirze tuvās distancēs tiešām nepārsniedz 5-6 cm, ja nu ierocis galīgi uz 300 m nav piešauts. Ir gan bijuši gadījumi, ka veči ar karabīni tuvās distancēs pārrāvuši medījumam pāri, taču tad iznāk, ka ar tēmēšanu pasūdīgi bijis. Problēma tā, ka labs maināmais kronšteins dārgi maksā un ne katrs gatavs to pirkt...
Bet par lodēm, kas iet cauri kokam tikai vienā gadījumā - nu, nezinu gan. Tam čalim, kurš caur koku briedi nošāva, nebija ne KO-44, ne kaujas ložu. Un ne jau visi koki ir pirmā zāģbaļķa resnumā.
Ja pienāks tie laiki kad parnadžus medisim tikai ar vītni, tad pienaks ari laiki ka gaļu naksies atdot valstij! Francijā mednieki nomedī un ja grib gaļu tad maksā kadus 20€ kilogramā, bet parejo jaatdod. Tā pat arī daudzās vietās Afrikā
p.s. atgriezhoties pie teemas, iisti neredzu iemeslu mediibaas nelajut shaut ar spico-ir takshu klajumi un vietas kur ar gludo nemaz nevar nostaaveet..... vai nu paaris vietaas uztaisiit garaakas vaarnu kaajas un uzlikt tornjus......Liekaas ka mediibu vadiitaajam lieks cepiens
Nu jā, un tāpēc man liekas, ka gludstobru aizliegums pārnadžu medībām būs tikai un vienīgi kārtējā Briselei pakaļā līšana.
Nu gan muļķības sarunāji:
1. No 20 m ar spico lode ies kādi 3-5 cm zemāk par tēmēšanas vietu (atkarīgs no attāluma starp stobra un tēmēkļa asīm), kas šaujot lielu zvēru nav kristiski.
2. Spicā lode iet cauri lielam kokam tikai vienā gadījumā - lietojot FMJ (kaujas) lodes, ko parasti gan pārnadžu medībās nedara. Pats savā laikā ar KO-44 izmēģināju - izgāja cauri 70cm diametra priedei ka prieks! Bet medību lodes, kas mērķī sadalās nu gan cauri tādam kokam neies!
Bet par lodēm, kas iet cauri kokam tikai vienā gadījumā - nu, nezinu gan. Tam čalim, kurš caur koku briedi nošāva, nebija ne KO-44, ne kaujas ložu. Un ne jau visi koki ir pirmā zāģbaļķa resnumā.