Gaļas nogatavināšanas ilgums ir atkarīgs no temperatūras kādā gaļa tiek turēta,ja temperatūra ir no+7 līdz 0 grādiem tās ir 15 līdz 18 dienas,protams pie tādas temperatūras var gaļu noturēt arī ilgāk līdz 40 dienām sliktāk nebūs.Ja temperatūra ir ap +15 līdz +18 grādiem tad gaļa nogatavojās divās dienās ,bet tad gaļa ir vai nu jāpārstrādā vai jāsaliek saldētavā.Ja gaļu nevajag uzreiz lietošanai viņu var likt aukstā vietā ,ja domāta ātrākai lietošanai nogatavina pie +15-+18 grādiem.Siltu gaļu saldētavā likt nedrīkst,arī biezos gabalos nedrīkst,gaļa apkārt sasalst,bet no vidus siltums ārā vairs netiek tur sākas gaļas bojāšanās ,vidū pārgriežot gaļa būs mainījusi krāsu un būs jūtama smaka.Labāk gaļu sadalīt apmēram 12-15 cm biezos gabalos,un tad likt saldētavā.
Tu jau tiko pats, Pēter, atbildēji uz savu jautājumu :) , viss ir pareizi,- praktiski jebkura medījuma gaļa pie pareizas un daudz maz nemainīgas temperatūras glabāsies ilgi, ko nevar teikt par mājas gaļu. Arī pēc atkārtotas sasaldēšanas, kas protams nav labi,bet kādreiz gadās, meža gaļai būs labāka kvalitāte.
Varētu lūgt īsu skaidrojumu, kāda gaļa jānogatavina ilgāk? Tiku uzskatījis, ka gatavināt var, cik tik uziet, - ar nosacījumu, ka atļauj temperatūra un tās stabilitāte. Staltbrieža, aļņa gabali ir karājušies pat mēnesi, un nebūt ne saldējamā kamerā, rezultāts izcils!
Es bebru mēdzu ~nedēļu nogatavināt: pēc iekšu izlaišanas un nodīrāšanas nesadalītu uzkaru vēsā (ideāli ap 0°C) vietā.
Būtiski, lai gaiss tiek klāt pēc iespējas plašākai bebra virsmai, āda un ekstremitātes nedrīkst būt salipušas.
Nogatavināšana kā fermentācijas metode nebūtu jādēvē par pūdēšanu, tādas ir manas iesācēja domas, kāds lietpratējs varētu pakomentēt.
Par to jau Edmund runa! vajadzētu Baltkrievijai notu nosūtīt, ka viņu pilsoņi apdraud mūsu bebru populācijas veselību, ļaujot sevi ēst bebrukiem pierobežā.
bebrs un trihinella.... es te bebru taisos gatavot apēšanai un mani nomoka jautājums par to parazītu klātbūtni bebra gaļā. Gribētu jau nokūpināt to radījumu, bet mazliet tā kā potenciālie tārpiņi biedē :) Saprotu, ka trihinellas noraušanas varbūtība ir, bet cik lasu te, neviens īsti par to neiespringst.
ps
Un kurš teica, ka bebrs nav plēsējs: http://newsru.com/world/11apr2...
Ja tas milzīgais un nenotveramais bebrs no paralēlā foruma noķer ,kādu lāci un apēd vakariņās, tad ko tur brīnīties... Bet pirms šiem pēdējiem atzinumiem savus bebrus pavārīju vieglā etiķa marinādē (tādu pat kā sēnēm) un kūpinātavā iekšā. Astes tikai suņiem, jo nomēģinājos visādīgi, bet sanāca kaut kas pretīgs un nehumāns.
Būtiski, lai gaiss tiek klāt pēc iespējas plašākai bebra virsmai, āda un ekstremitātes nedrīkst būt salipušas.
Nogatavināšana kā fermentācijas metode nebūtu jādēvē par pūdēšanu, tādas ir manas iesācēja domas, kāds lietpratējs varētu pakomentēt.
ps
Un kurš teica, ka bebrs nav plēsējs: http://newsru.com/world/11apr2...