Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebra marinēšana priekš žāvēšanas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.12.2017. 14:35

Aivars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-25 17:59
Lietotāja statuss: Vērotājs
25.03.2017. 16:49
Gaļas nogatavināšanas ilgums ir atkarīgs no temperatūras kādā gaļa tiek turēta,ja temperatūra ir no+7 līdz 0 grādiem tās ir 15 līdz 18 dienas,protams pie tādas temperatūras var gaļu noturēt arī ilgāk līdz 40 dienām sliktāk nebūs.Ja temperatūra ir ap +15 līdz +18 grādiem tad gaļa nogatavojās divās dienās ,bet tad gaļa ir vai nu jāpārstrādā vai jāsaliek saldētavā.Ja gaļu nevajag uzreiz lietošanai viņu var likt aukstā vietā ,ja domāta ātrākai lietošanai nogatavina pie +15-+18 grādiem.Siltu gaļu saldētavā likt nedrīkst,arī biezos gabalos nedrīkst,gaļa apkārt sasalst,bet no vidus siltums ārā vairs netiek tur sākas gaļas bojāšanās ,vidū pārgriežot gaļa būs mainījusi krāsu un būs jūtama smaka.Labāk gaļu sadalīt apmēram 12-15 cm biezos gabalos,un tad likt saldētavā.
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
16.04.2013. 15:44
Tu jau tiko pats, Pēter, atbildēji uz savu jautājumu :) , viss ir pareizi,- praktiski jebkura medījuma gaļa pie pareizas un daudz maz nemainīgas temperatūras glabāsies ilgi, ko nevar teikt par mājas gaļu. Arī pēc atkārtotas sasaldēšanas, kas protams nav labi,bet kādreiz gadās, meža gaļai būs labāka kvalitāte.
Pēteris
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2019-04-11 23:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību trofejas: 10
16.04.2013. 13:57
Varētu lūgt īsu skaidrojumu, kāda gaļa jānogatavina ilgāk? Tiku uzskatījis, ka gatavināt var, cik tik uziet, - ar nosacījumu, ka atļauj temperatūra un tās stabilitāte. Staltbrieža, aļņa gabali ir karājušies pat mēnesi, un nebūt ne saldējamā kamerā, rezultāts izcils!
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
16.04.2013. 09:23
Pēc idejas, jebkuru gaļu jānogatavina,tikai citu ilgāk, citu ne tik ilgi.
Pēteris
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2019-04-11 23:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību trofejas: 10
12.04.2013. 11:39
Es bebru mēdzu ~nedēļu nogatavināt: pēc iekšu izlaišanas un nodīrāšanas nesadalītu uzkaru vēsā (ideāli ap 0°C) vietā.
Būtiski, lai gaiss tiek klāt pēc iespējas plašākai bebra virsmai, āda un ekstremitātes nedrīkst būt salipušas.
Nogatavināšana kā fermentācijas metode nebūtu jādēvē par pūdēšanu, tādas ir manas iesācēja domas, kāds lietpratējs varētu pakomentēt.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
12.04.2013. 11:19
Man domāt , ka no lašmaizītēm var trihinellu dabūt atrāk nekā no kūpināta bebra.
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
12.04.2013. 09:39
Par to jau Edmund runa! vajadzētu Baltkrievijai notu nosūtīt, ka viņu pilsoņi apdraud mūsu bebru populācijas veselību, ļaujot sevi ēst bebrukiem pierobežā.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
11.04.2013. 20:58
Domā bebrs apēdot baltkrievu norāvās trihinellas?
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
11.04.2013. 14:19
bebrs un trihinella.... es te bebru taisos gatavot apēšanai un mani nomoka jautājums par to parazītu klātbūtni bebra gaļā. Gribētu jau nokūpināt to radījumu, bet mazliet tā kā potenciālie tārpiņi biedē :) Saprotu, ka trihinellas noraušanas varbūtība ir, bet cik lasu te, neviens īsti par to neiespringst.
ps
Un kurš teica, ka bebrs nav plēsējs: http://newsru.com/world/11apr2...
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
06.11.2012. 16:02
Ja tas milzīgais un nenotveramais bebrs no paralēlā foruma noķer ,kādu lāci un apēd vakariņās, tad ko tur brīnīties... Bet pirms šiem pēdējiem atzinumiem savus bebrus pavārīju vieglā etiķa marinādē (tādu pat kā sēnēm) un kūpinātavā iekšā. Astes tikai suņiem, jo nomēģinājos visādīgi, bet sanāca kaut kas pretīgs un nehumāns.