Edgar K. , nu Tu lej, atsitiens 308 ir lielaaks par 30-06 ??? Man personiigi liekas ka Tu 308win nemaz rokaas neesi tureejis. Ja Taviem koleegiem ir dotaa kalibra ierochi, tad panjem no vinjiem kaadu patronu un saliidzini ar savu 30-06, un beidz mulsinaat cilveekus.
Armand J. Lai kaadu no shiem kalibriem izveeleesies, Tu vinju sauksi par VISlabaako.Un taa arii buus, jo shiem kalibriem ballistikas ir ljoti liidziigas. Pats lietoju Tikka 308 un par savu izveeli nekad neesmu nozeelojis.
Lai veicas !!
Nesen arī biju izvēles priekšā, izvēlējos 308W kalibru, jo mazāks atsitiens, pietiekama jauda visiem Latvijas dzīvniekiem, pieņemama munīcijas izvēle, optikai draudzīgāks nekā citi.
Par ieroča izvēli, ja nav Lielā brāļa ražojums tad precizitāte visiem ir standarta robežās, ja grib vairāk tad jāpiemeklē attiecīgā munīcija. pašam jāizlemj vai gribi tādu ieroci kuru gribas vēl un vēl paņemt rokā un apčubināt, papriecāties par kvalitāti, gūt patīkamas izjūtas, vai vienkārši paņemt rokā ieroci. Tāpat arī arī optiku. Finansiālais stāvoklis ja jau tagad ļauj iegādāties ieroci par teiksim 500ls tad pēc gada varēsi jau par 1000ls un kvalitāte jau ir jūtami labāka.
Nesen arī biju nolēmis iegādāties karabīni. Iegāju veikalā un izvēlējos,kas plecā krīt,patīk un ko veikalnieks iesaka.
Sanāca 30 06 pusautomāts!
Pašam patīk un liekas ka MAN ir vislabākā. :)) (Nopērkot labu ieroci tas negarantē labus rezultātus.)
Jebkurā gadījuma ja veiksmīgi piedalīsies medībās un veiksmīgi ierocis sevi pierādīs, pēc gada jau neatceresies cik viņš maksāja. Nu bet ja nevaiksies tad ilgi atcerēsies pat 300ls vērtu
Robert.
Atsitiens atkarīgs arī no ieroča markas un modeļa.
Es neatceros kas par ieroci ir tam vecim, bet skatoties no malas liekas ka no kātiem tulīt gāzīsies un atsitien tiešām liels, Var būt ja būtu 30 06 šim pašam ierocim tad domājams vēl lielāks atsitiens būs.
Nez kāpēc tā īr ar to atsitienu, domājams kaut kas nav līdz galam iztrādāts, svars mazāks. vai vēl kaut kas.
Ja salīdzināt CZ 550 kalibrus 308 un 30 06 tad jā atsitiens būs 308 mazāka!!!
Nu vismaz Brauniņam pusautom.tas atsitiens nav nemaz tik briesmīgs.Tākā tādas meitenes,nu ēdiet vairā putru.Interesanti, ar ko medī mūsu kolēģes,taču nejau ar gaisenēm un "kaķenēm".
Brauniņa pusautomātam, ja tam vēl uzstādīts BOSS, atsitiens praktiski nav jūtams...pēc šāviena vienīgi dūmi traucē skaidri saskatīt mērķi, jo īpaši krēslā, bet tīkliņš faktiski paliek uz mērķa...un vispār - točna ta kā skuķi...agrāk ziloņus vīri kaudzē krāva ar 470-600NE, un neko, tagad ņaud par 308/30-06...Takš uz kačalku pastaigājiet, masu mazliet uzdzeniet, ja jau tik traki...
Armand J. Lai kaadu no shiem kalibriem izveeleesies, Tu vinju sauksi par VISlabaako.Un taa arii buus, jo shiem kalibriem ballistikas ir ljoti liidziigas. Pats lietoju Tikka 308 un par savu izveeli nekad neesmu nozeelojis.
Lai veicas !!
pats ar tādu šuju, un man patīk.
Par ieroča izvēli, ja nav Lielā brāļa ražojums tad precizitāte visiem ir standarta robežās, ja grib vairāk tad jāpiemeklē attiecīgā munīcija. pašam jāizlemj vai gribi tādu ieroci kuru gribas vēl un vēl paņemt rokā un apčubināt, papriecāties par kvalitāti, gūt patīkamas izjūtas, vai vienkārši paņemt rokā ieroci. Tāpat arī arī optiku. Finansiālais stāvoklis ja jau tagad ļauj iegādāties ieroci par teiksim 500ls tad pēc gada varēsi jau par 1000ls un kvalitāte jau ir jūtami labāka.
Sanāca 30 06 pusautomāts!
Pašam patīk un liekas ka MAN ir vislabākā. :)) (Nopērkot labu ieroci tas negarantē labus rezultātus.)
Atsitiens atkarīgs arī no ieroča markas un modeļa.
Es neatceros kas par ieroci ir tam vecim, bet skatoties no malas liekas ka no kātiem tulīt gāzīsies un atsitien tiešām liels, Var būt ja būtu 30 06 šim pašam ierocim tad domājams vēl lielāks atsitiens būs.
Nez kāpēc tā īr ar to atsitienu, domājams kaut kas nav līdz galam iztrādāts, svars mazāks. vai vēl kaut kas.
Ja salīdzināt CZ 550 kalibrus 308 un 30 06 tad jā atsitiens būs 308 mazāka!!!