Es ā jaunais mednieks,sāku pirmos kalt ar renkām. Nu, pēc 8 gab. noslīkušiem ar lieliem mutuļiem, paprovēju ar lodi galvā. Tagad rēķinā ir 10 bebri ar desmit lodēm un gaļa nesačakarēta! Lai renkas paliek zosīm utt. Ar lodi ir ir vai nav. Kolēģis nokala vecu bebru ar ieaugušām renkām pakausī. Tā nav ģēēla... Nu, tas ir tikai mans viedoklis.
Slēpts
30.04.2009. 22:54
var ar bez optikas ar d-pils brenek sport ir labi ,nu tik trofeja ir tāda kāda ir
Kaspar pildnīgi pietiek 22 lr, 22 WMR ar labs, bet nedaudz par jaudīgu. Bet ar der labāk nekā bise vai karabīne, jo ļoti daudz noslīkt, it īpaši pēc karabīnes kad galvu līdz lāpstiņām norauj. Bisei ir mīnus tāds ka ja labi netrāpi, un it īpaši šaujot ar skrotīm tad bebrs kaut arī ļoti nāvīgi ievainots mēģina ienirt un kaut kur aizķerties zem ūdens, ar maseni, trāpi galvā un miers, tikai kādas 20 sek paraustās un vis. Ļoti reti gadījumi ir kad noslīkt. Jā bija vienā vakarā 3 bebruki noslīcināti, izskaidrot to nevarēju, bet tā ļoti mazs procents ka noslīkts. Tāpēc arī mans kolēģis kas agrām medīja ar karabīni pārgāja uz maseni, jo pilnīgi pietiek bebrukam un galvenais ka gandrīz neslīkst.
Vienīgi tikai jāmedī ar medību patronām un vēlam ekspansīvām, savādāk ir gudrenieki kas žēlojās ka šauj pa bebru pāris reizes, bet tas kā peldēja tā peld, beigās izrādās lodei nepietiek spēka pat galvaskausu pāršaut!!! Pats lietoju RWS virskaņas ekspansīvās lodes, ļoti labas un iet lode lodē, bet Remington ražotā munīcija ne visai pieņem mana masene, notiekās neliela izkliede.
Vienīgi tikai jāmedī ar medību patronām un vēlam ekspansīvām, savādāk ir gudrenieki kas žēlojās ka šauj pa bebru pāris reizes, bet tas kā peldēja tā peld, beigās izrādās lodei nepietiek spēka pat galvaskausu pāršaut!!! Pats lietoju RWS virskaņas ekspansīvās lodes, ļoti labas un iet lode lodē, bet Remington ražotā munīcija ne visai pieņem mana masene, notiekās neliela izkliede.