Esmu nolēmis iegadāties Browning Bar 30-06, kādu no pusautomātu modeļiem. Ir modeļi ar, no ārpuses, gareniski rievotu stobru. Piemeram - Bar Zenith Prestige Wood. Šādi rievots stobrs ir dizaina fīča, vai tam ir kādi reāli labumi ? t.i. labāka dzesēšana, mazakas vibrācijas u.t.t. Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā.
Jā, šie arī ir praktiski vienīgie plusi, kaut gan jūtami, protams. Bar Safari 30-06 jau pēc 2 šāvieniem ir pat karsts un silts ir arī pēc 10 minūtēm :/
Arni-tiesi taa!Peec piektaa saaviena jau roku var pie stobra apcepinaat-pasam ir BAR 30-06!Bet kungi-garenaas rievas ir paredzeetas tikai un vieniigi vibraacijas samazinaasanai-kkas liidziigs VARMINT stobram, bet tikai plaanaaks un ar loti mazu vibraacijas koeficientu!Jo par piemeeru kautvai filmaas-snaiperiem daudz ieroci ir ar siim garenajaam rievaam!
P.S.To man apskaidroja muusu NBS snaiperis.
Nezinu gan kā garenrievas var kaut kā palīdzēt vibrāciju mazināšanai. Varmint stobriem tās ir tādēļ, ka tas ir ļoti jūtams svara samazinājums. Varmint stobri vibrācijas samazina un ja tie ir ar garenrievām, tad ir arī vieglāki - tāds varētu būt pamatojums, kādēļ sneiperiem ir šādi ieroči.
Ja ir kāds materiāls netā, kur izskaidrots ka un kā [tas ir svarīgākais :)] garenrievas samazina vibrācijas, ļoti gribētu ar to iepazīties :) jo to tiešām nekur vēl neesmu lasījis, tādēļ, ļoti iespējams, ka kaut ko arī nezinu...
:D:D:D
Nik, pasaki savam NBS snaiperim, lai pa ausīm cilvēkiem nebraukā, vai lai ballistiku tuč labāk pamācās!!! :D:D:D
P.S. Kaut kā mūsu NBS snaiperi ar rezultātiem mačos neizceļās... :)
Spices ražotāju Christensen Arms un H-S Precision varmintiem stobrs ir iepakots, ieliets karbonā tieši lai samazinātu vibrācijas un termiskās izplešanās. Protams līdz ar to varmints bez optikas sver tikai 2.3 - 2.6 kg un rūpnīca garantē 0.5 leņķa minūtes 100 m !!!!!
Vai vienkārši nebūtu lētāk uztaisīt rievotu stobru?
Kas no tirgotājiem pārstāv Browning Latvijā? Varbūt tie var AR REĀLU RAŽOTĀJA PAMATOJUMU nokomentēt? Pārdevēju personīgais viedoklis mani neinteresē !!! , Katalogos plinte ar rievotu stobru maksā dārgāk. Neticu, ka par dizainu būtu jāpiemaksā 500 EUR. Tātad tur ir kads āķis !!
Tev taču neviens neliek pie galvas pistoli un nepiež pirkt to rievoto stobru, ne tā? Tev jau teica - rievots stobrs ir vieglāks un labāk dzesējas.
Par tām vibrācijām ir tā - viss atkarīgs no tā, kas tev vairāk interesē, stobra svars vai stobra diametrs.
Ja stobri sver vienādi, tad rievots stobrs vibrēs daudz mazāk nekā parasts. Tāpēc ka tam būs diametrs lielāks. Kāpēc tieši, tur jau aiziet teorētiskā mehānika, es tajā diži liels specs neesmu.
Bet ja stobru diametri ir vienādi (t.i., ja svars interesē mazāk), tad parasts apaļš stobrs (varmints, ja labāk patīk) vibrēs mazāk nekā rievots - lielāks šķērsgriezums, vairāk metāla.
Šķiet, ka gofrēts bleķis ir stabilāks uz locīšanos un vērpšanos kā tāda pat biezuma gluds dēļ papildus virsmu stingrības. Pie reizes arī labāk dzesējas dēļ tās pašas virsmas. Tik dārgi viņi ražošanā. Pat rokas ložmetējiem ir bijuši tādi stobri, ja nemaldos, RPK Dienvidslāvu ražotajam arī.
P.S.To man apskaidroja muusu NBS snaiperis.
Ja ir kāds materiāls netā, kur izskaidrots ka un kā [tas ir svarīgākais :)] garenrievas samazina vibrācijas, ļoti gribētu ar to iepazīties :) jo to tiešām nekur vēl neesmu lasījis, tādēļ, ļoti iespējams, ka kaut ko arī nezinu...
Nik, pasaki savam NBS snaiperim, lai pa ausīm cilvēkiem nebraukā, vai lai ballistiku tuč labāk pamācās!!! :D:D:D
P.S. Kaut kā mūsu NBS snaiperi ar rezultātiem mačos neizceļās... :)
Vai vienkārši nebūtu lētāk uztaisīt rievotu stobru?
Kas no tirgotājiem pārstāv Browning Latvijā? Varbūt tie var AR REĀLU RAŽOTĀJA PAMATOJUMU nokomentēt? Pārdevēju personīgais viedoklis mani neinteresē !!! , Katalogos plinte ar rievotu stobru maksā dārgāk. Neticu, ka par dizainu būtu jāpiemaksā 500 EUR. Tātad tur ir kads āķis !!
Par tām vibrācijām ir tā - viss atkarīgs no tā, kas tev vairāk interesē, stobra svars vai stobra diametrs.
Ja stobri sver vienādi, tad rievots stobrs vibrēs daudz mazāk nekā parasts. Tāpēc ka tam būs diametrs lielāks. Kāpēc tieši, tur jau aiziet teorētiskā mehānika, es tajā diži liels specs neesmu.
Bet ja stobru diametri ir vienādi (t.i., ja svars interesē mazāk), tad parasts apaļš stobrs (varmints, ja labāk patīk) vibrēs mazāk nekā rievots - lielāks šķērsgriezums, vairāk metāla.