Es arī domāju "iespēju robežās", jo medību noteikumi un likumi trūkumu un nepilnību pēc nav iespējams burtiski ievērot.Kaut vai to pašu bebru purva vidū norakstīt.
Aivar.L. Piekritīšu ka daži te d**š,ja bet paši jau ir vainīgi ka nemāk runāt vai tad mums ir jārunā viņa vietā vai ir jāatbild pa viņa izdarītiem pārkapumiem.Es tak to likumu neesmu sarakstijis,ne tā.Būs jauni likumi,tad darīsam savādāk,un pareizāk.Netaisos likumu mācīties kura vēl nemaz nava.Bet bez humora nedzīvo neviens mednieks ne čigāns:)))
Jānis Buks jūs rakstat : Tā kā nestaipīsim tos likumus un pantus, bet labāk pārzināsim un iespēju robežās ievērojot, medīsim. Tas nozīmē, ka likums tomēr nav burtiski jāievēro bet IESPĒJU ROBEŽĀS. Vai es pareizi sapratu? Tad kurš te gudri d.....?
Jāni - ja interesē, ko atbildētu [pieļaujot, ka savu sakāmo par di... atticini arī uz mani]: tāpat kā strīdīgos gadījumos ar CP, "pasūtītu uz poda" un izmantotu likumā paredzētās iespējas apstrīdēt un pārsūdzēt...
Amatpersona, kura rīkojas kaut kā, nevis stingrā saskaņā ar likumiem UN n-tajiem tiesību principiem - kas ir demokrātiskas iekārtas pamatu pamats, NEDRĪKST būt kaut kāds bieds. Pie kam, pašreiz patvaļa no amatpersonu puses tām var nozīmēt arī amata zaudējumu. Tādēļ nevajag ļaut sev kāpt uz galvas.
Protams, birkas būtu ideāls risinājums.
Piekrītu Aivaram. Tā jau arī ir, ka šei, dažs labs gudri di...., traktē un groza normatīvā akta pantus, bet gribētos dzirdēt, ko šie kungi atbildētu inspekcijai... Par nomedīšanas laiku jau manuprāt te ir pārrunāts vairākkārt. Tātad, izejot no likumdošanas, medību vadītājam NAV gaides medībās pēc katra šāviena jāskrien pie veiksmīgā mkednieka. Atļaujas vadītājs noraksta individuālo medību beigās, tad kad veči kāpj no torņiem. Un ja kāds to buku vai cūku ir nošāvis tais 17:30, stipri šaubos vai daudz kur ir kolektīvi, kuros mednieks nošauj lopiņu, un pa fiksam uz māju prom. Tāpat veči savācas vienkopus un tad dīrā un dala. Tā kā nestaipīsim tos likumus un pantus, bet labāk pārzināsim un iespēju robežās ievērojot, medīsim. Protams piekrītu, ka salaužamas jeb vienreiz lietojamas birkas būtu ideālais risinājums. Medību vadītājam pie katras atļaujas izsniedz birku ar atļaujas numuru, vadītājs birkas pirms medībām padala večiem, ja medības veiksmīgas birka pie lecamās locītavas un ved svilpodams.....
Juri, humors jau ir laba lieta,tikai nezkāpēc daudzi sastopoties ar inspektoru nevar pār lūpu pāršpļaut,kur nu vēl melno humoru plēst.Bikses trīc un ko liek to dara,pēc tam tik sāk domāt,kad jau ir par vēlu.Tāpēc jau te esam lai pārspriestu un padalītos pieredzē un zināšanās,lai medītu ievērojot likumus un noteikumus,un nezināšanas pēc lieki neklanītos kāda priekšā,tipa apžēlošanu gaidot.Likumi ir jāievēro gan medniekiem,gan kontrolieriem un to,ka viņi vienmēr jūtas fraijeri ir vainojama mūsu pašu padevība un nezināšana.
andri, tas viss saprotams, bet pēc ši foruma diskusijas ne rasies birkas ne inspektori mūs saudzēs - viss vienos vārtos! Vārāmies mēs te savā sulā, cits ar humora piesitienu, cits visā nopietnībā (kā bija ar bebru svilpītēm), tādi esam!
Skumji, bet reāli tā var purgāties ilgi, galvenais neko nesasteigt, īpaši naparakstīt no uztraukuma!
Radās jautājums, sēdu viškā un pienāk inspektors, vai man obligāti lejā jākāpj, un vai šim tiesības kāpt pie manis, tāda situācija ta nav izslēgta un man pļāvā "auksts" āzītis dusss.......
Amatpersona, kura rīkojas kaut kā, nevis stingrā saskaņā ar likumiem UN n-tajiem tiesību principiem - kas ir demokrātiskas iekārtas pamatu pamats, NEDRĪKST būt kaut kāds bieds. Pie kam, pašreiz patvaļa no amatpersonu puses tām var nozīmēt arī amata zaudējumu. Tādēļ nevajag ļaut sev kāpt uz galvas.
Protams, birkas būtu ideāls risinājums.
Radās jautājums, sēdu viškā un pienāk inspektors, vai man obligāti lejā jākāpj, un vai šim tiesības kāpt pie manis, tāda situācija ta nav izslēgta un man pļāvā "auksts" āzītis dusss.......