Sveicināti! Man ir jautājums - vai tie lapsu šāvēji 400 - 500m un vairāk metru,gadījumā kāds uz 200m nav trāpijis odam acī? Es piekrītu Jānim,nav zināms kurā zupas bļodā šī lode var nosēsties.Kungi,ja gribam adrenalīnu un tālu trāpīt mērķī,šausim mačos,kur ir atbilstoši apstākļi un ir iespēja pierādīt savu vārdu patiesumu neapdraudot citus.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
22.02.2008. 23:15
hvz par rikošeta leņķi, bet pilsoņi, kuri meģinājuši šaut ar trasējošām lodēm saka, ka ziemā uz sasalušu zemi skats esot "labais", jo lodes iet pa gaisu neiedomājamos virzienos un leņķos! es vairāk domāju par iespēju uz 500m (salīdzinot ar 100m) novērtēt to, kas atrodas aiz mērķa..
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
22.02.2008. 18:23
Kā tad, lapsas pa 500m! Un kas tad padomās vai redzēs to, kas atrodas tālāk aiz tās lapsas un to, kur paliek lode pēc tik lēzena rikošeta pret sasalušu zemi...
Tad jau labāk aizbraukt līdz šautuvei - tur vismaz tālāk no grēka!
Pirmkārt, vai nevienam nav domas piedalīties???
Otrkārt, .30-06Sprg ir lielāks atsitiens (grūtāka mērķa kontrole, pēc 25 šāvieniem plecam gtrūtāk), smagākas patronas (kas vairāk militāristiem nepatīk), lielos attālumos zaudē... Kaut gan pagājušajā gadā tieši ar .30-06 kastomizēto stobru uz 1017m baibaku Varmint sacensībās dabūja! :)
Tauta, pirmo reizi tādi mači! Piesakieties, a to tik te - lapsa uz 500m, lapsa uz 400m... :D
Un es to varu pierādīt!
Tad jau labāk aizbraukt līdz šautuvei - tur vismaz tālāk no grēka!
Nu ne jau tagad bet esot lapsas pa 500m šāvuši utt!
Otrkārt, .30-06Sprg ir lielāks atsitiens (grūtāka mērķa kontrole, pēc 25 šāvieniem plecam gtrūtāk), smagākas patronas (kas vairāk militāristiem nepatīk), lielos attālumos zaudē... Kaut gan pagājušajā gadā tieši ar .30-06 kastomizēto stobru uz 1017m baibaku Varmint sacensībās dabūja! :)
Tauta, pirmo reizi tādi mači! Piesakieties, a to tik te - lapsa uz 500m, lapsa uz 400m... :D