Kā "taisnot" galodas ?
Brīvi ar roku asinot visām izveidojas vēders uz iekšu. Galoda pret galodu pa lielam ir OK, bet tas līdz brīdim kamēr nesagribas "žileti".
Ir viena dikti smalka galoda, citas tik smalkas man nav. Pret rupjāku negribas "taisnot", un nav īsti pārliecība, ka būs OK.
Nolikt plakanu tērauda plāksni un drāzt pret to ?
PS., nesen pasāku asināt ar uzpariktes palīdzību (idejiski tāda pati kā iepriekšējā lapā redzama).
Lenķi notur prefekti, bet ja galoda nav perfekti plakana, tad nav īsti labi (tas laikam vairāk paša galvā iesēdies).
Es arī asinu ar Ģirta ielikto Ķīnas brīnumu un esmu ļoti apmierināts. Maksāja viņš ar visu sūtīšanu labi ja 25eur. Asinu un priecājos par veiklajiem ķīniešiem.
Ar rungu ar var nomedīt. Tikai aunapieres pērk visādus šaujamieročus.
Slēpts
18.07.2018. 10:12
Redz, lai noturētu "pareizos" leņķus un labi uzasinātu, veči izmanto štrumus, kas to lietu atvieglo. Neredzu par ko brīnīties.
Slēpts
18.07.2018. 00:53
Ja vertikāli turot vienā rokā avīzes lapu, otrā rokā nazi un bez plēšanas iespējams sagriezt papīru strēmelēs, uzskatu ka naža asums priekš gaļas griešanas un medījuma ģērēšanas, pilnīgi pietiekošs. Domāju, ka nevajag tur baigi ņemties ar to pulēšanu. Kad dubļainam ruksim jānoģērbj kažoks, tad tik spēj tik trīt to nazi, vai pulēts ar siksnu un pastām, vai vienkārši uz galodas trīts.
Slēpts
18.07.2018. 00:31
Lasu un brīnos, ko tik veči sapirkuši, un kādus kurš tur leņķus iesaka.. Nazi asināt man iemācija pamatskolā darbmācības skolotājs, tas bija krievu laikos. Ne kas vairāk par smirģeli un izkapts strīķi nebija. Strīķim viena puse bij rupjāka, otra smlkāka. Un tā pamazām, roku piešaujot, vairākus nažus sabojājot, sapratu kas ir kas. Šobrīd smirģeļa vietā izmantoju Makitas leņķa fleksi ar regulējamiem apgriezieniem un parastu griezējripu. Ja nazis ir nepareiži trīts un izveidojies nepareizs asmens, vispirms ar griezējripas sānu plakni,ar vislēnākajiem apgriezieniem, nazim izveidoju asmens formu ar pareizajiem leņķiem. Tad ar parastu galodu pieslīpēju asumu. Sākumā gan retais kolektīva biedrs uzticēja savu supernazi tik barbariskām darbībām, bet nu jau paši nāk un uzprasās..
Brīvi ar roku asinot visām izveidojas vēders uz iekšu. Galoda pret galodu pa lielam ir OK, bet tas līdz brīdim kamēr nesagribas "žileti".
Ir viena dikti smalka galoda, citas tik smalkas man nav. Pret rupjāku negribas "taisnot", un nav īsti pārliecība, ka būs OK.
Nolikt plakanu tērauda plāksni un drāzt pret to ?
PS., nesen pasāku asināt ar uzpariktes palīdzību (idejiski tāda pati kā iepriekšējā lapā redzama).
Lenķi notur prefekti, bet ja galoda nav perfekti plakana, tad nav īsti labi (tas laikam vairāk paša galvā iesēdies).