Es ar nažu asināšanu esmu uz "Jūs" un godīgi atzīstos, ka man tā nedz patīk, ne arī kādreiz ir padevusies, taču... dzīve jau piespiež... Jāteic, lietas mainījās uz labo pusi, kad iegādājos amerikāņu nažu asināmos komplektu (dažāda rupjuma dimanta galodiņas un trafarets dažādu leņķu asinājuma noturēšanai - tipa, tas pats "Lansky", bet ir jau daudz firmu ar līdzīgiem ražojumiem). Tomēr tas prasa laiku un līdz ar to "nobriešanu" šim pasākumam. Taču, kopš manā īpašumā ir beļģu Coticule akmens (dzeltenais!), pat man tā nažu asināšana ir tīrā bauda! Nu vienkārši fantastisks rezultāts un ārkārtīgi ātri. Asinu gan virtuves, gan tūrisma, gan medību nažus. Visus var dabūt asus, jo akmenī esošie mikrokristāli ne tikai trin un arī pulē, bet arī iekļūst trinuma vietā un padara to vēl asāku. P.S. Trin tikai slapju. Un ja nu kāds nocūko ar speķi (kas gan ir pilnīgi jocīgi - trīt netīru nazi!), tad no akmens tas ir elementāri nomazgājams.
Jā, Anita ! Tieši Jūsu raksts MMD pagājšgad mani iedvesmoja iegādāties šo akmeni nažu asināšanai.
Tā ka, paldies par labo reklāmu :)