Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - LABI KA TA :)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 14 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 22.11.2009. 12:46

Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
19.11.2009. 09:24
Ja jau veikala atlauj pieladet ieroci tad tas ir p........!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
19.11.2009. 10:23
Arni un Vent!
diemžēl pie mums LV ir daudz dzirdēti tādi gadījumi kad šauj pa skrienošu dzīvnieku pāri kalnam kas skrien tieši pa pašu kalna augšu. Mēs cenšamies tā nedarītiet, bet otrādi likt mednieku nevis kalna apakšā, bet tieši kalna galā, tas ir augšā, jo ja šausi, tad lai lode ietu tikai uz apakšu, un vairāk nekur. Tāds pats atgadījums bija vienā no pazīstamajiem kolektīviem vairākus gadus atpakaļ, kur arī viens šāva pa skrienošu ruksi, kas skrēja pa kalnu, bet aiz kalna malas tajā brīdi parādījās mednieks, un tieši acī, pazīstami viņa dēli, labi cilvēki, diemžēl vēl reiz pierādās ka ja apstājies uz numurua, tad ne metrs uz priekšu ne atpakaļ, bet jāstāv kā ieraktam!!!
Es pat ar bisi vairāk cenšos stāvēt nevis kalna apaksā, bet tieši kalna auģšā. Bet pēdejo gadu pārsvarā ņemu medībās karabīnu un tāpēc nav problēmu ar to, sanāk ka es viens varu nosegt visu to teritoriju, cik ir nepieciešams vismaz 4 mednieki ar gludajiem.
Diemžēl žēl ka tā notika, un cerēsim ka tādu negadījumu mazāk būs, jo kā mēs to 'velētos vienalga kaut kur tiks pārkāti drošības noteikumi un tā rezultātā notiek negadījumi medību laikā.
Lielākoties negadījumi notiek vai nu tas ka jauns vēl karstasinīgs esi un tik lādē un tik šauj, bet arī vēl notiek aukstasiņiegiem medniekiem, kas ļoti ekstrēmos gadījumos pat pa dzīvnieku šauj, zinot ka tieši aiz tā krūmiņa vai kalniņa atrodas mednieks, viņu tas neapstādina neizšaut pa dzīvnieku.
Tāpēc drošība un vēlreiz drošība medībās, labāk lai dzīvnieks aizskrien pat neizšaujot pa to ne reizi, nekā vēlāk viens nagus grauzīs, bet otrs labākajā gadījumā skrotis no pēcpuses lasīs ārā.
Es cenšos medīties kā mans vectēvs, tas ir šaut tikai tad kad esi pārliecināts ka tur tuvāko 200m neatrodas neviens mednieks, cilvēks, sēņotājs, māja. un šauji tikai tad kad kaut cik varu būt pārliecināts ka trāpīšu, bet nevis kā dažos kolektīvos skrien buks, nav svarīgi 30m vai 80m vienalga tik un vālē pa to. Tāpēc mums arī vēl jau reiz minēju ir sodi par to ka netrāpīji pa buku, 1 lvl, tas ir lai karstasinīgie nešautu uz pārāk lielām distancēm. Un godīgi sakot tas palīdz nokotrolēt kaut cik šausānas attālumus.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-04-03 22:30
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Brightona
Medību stāžs: born with a weapon
Aprīkojums: mauser k98 7.92x57mm
Suņi: wife's name Anita
Medību trofejas: 2
19.11.2009. 22:03
no dzives :) armija man 1ns pamulkis kad bijam uz kaujas sausanas macibam izsava garam 1na metra attaluma :)sedejam visi zeme pipejam un tas pamulkis automatu nolicis ari zeme un visu laiku cakareja un beigas nospieda stubakais tas ka es pat redzeju ka nospiez :( kura vaina ta butu komandiera vai ta pamulka jusu viedoklis????
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
19.11.2009. 22:31
Juri - ja varu tā teikt, tie bija citi laiki un cita atbildība un citi sodi, (bet laikam jau ka Nē, jo apziņa saka, ka Tu runā jau par Latvijas armiju, ja to tā var nosaukt), bez profesionālās. Es uzskatu ka, PSRS armija bija armija, ja neko citu tad sev izdzīvošanu zvēru barā iemācīji, un tagad mūsu profesionālo atzīstu, bet to te, kas vienu laiku tā obligāta nu teikšu sūds ne armija bija, kādi teļi no mammas pupa atrauti aizgāja, tādi arī pārnāca.... lai atvaino, ja kādu aizskāru, bet tads mans viedoklis!
Guntars
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-28 21:29
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Mauser M 03 . 7*64 ,223 rem stobrs iž 27m12kalibrs
Suņi: 2 velsas terjeri
Medību trofejas: 5
20.11.2009. 14:11
Es esmu tas nelaimīgais mednieks, kuru šā gada 23.martā sašāva veikalā "Purnavu muiža". Negribu iedziļināties sīkāk notikušā apstākļos, kuros vainojams tikai un vienīgi veikala darbinieks, bet zinu ko nozīmē iziet to elli, kas saistītas ar apdrošināšanas saņemšanu, ārstēšanos un juridiskās palīdzības saņemšanu Latvijā. Nav svarīgi kas un kur tevi sašauj, veselība pagalam vienalga, bet ir taču jābūt arī kāda atbildībai pēc šāda notikuma. Vēl esmu dzīvs un kādu brīdi pat varēju nostāvēt uz masta (tiesa ne ilgi), bet labi, ka tā.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-04-03 22:30
Atrašanās vieta: Brightona
Medību stāžs: born with a weapon
Aprīkojums: mauser k98 7.92x57mm
Suņi: wife's name Anita
Medību trofejas: 2
20.11.2009. 23:52
to Raimonds Runts :) tevi ir drusku vardarbibas pazimes :( saistiba ar armijas lietam . man bija tiesi tada pasa krievu armija bet latvijas izpildijuma un fracu legiona esmu pabijis un asv armijas specvienibas mani skoloja :) berniba pavadita adazu poligona par savu armijas pieredzi es nesudzos :) bet mans jautajums bija kuram butu jauznemas vainu par notikoso savienu??? p.s bet rammbo nesmu un ar cienu un lielu gandarijumu uzvelku raibas armijas bikses un zabakus :) :) :)
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2010-01-23 12:29
21.11.2009. 19:47
Guntar, mana pārliecība ka no šitiem skopuļiem par invaliditāti Tu neko vairāk nesaņemsi kā atlikušo mūžu atlaides uz patronām. D...
Guntars
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-28 21:29
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Mauser M 03 . 7*64 ,223 rem stobrs iž 27m12kalibrs
Suņi: 2 velsas terjeri
Medību trofejas: 5
22.11.2009. 12:46
varbut butu japsver iespeja bodem pirms iejas uzlikt brunu vestes un noradit kuri stradnieki vel sodien veikala strada.