Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Sēžot uz gaidi cūkas noož izsakiet savas domas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.03.2012. 17:36

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.11.2009. 16:54
Es var teik pa vasaru tikai pāris reizes uz āžiem biju pārejo laiku cik biju medībās ,tas ir sākot ar maiju gandrīz katru vakaru braukāju uz medībām, it īpaši intensīvi staigāju uz medībām augustā un septembrī. Tāpēc ir ko atcerēties un citiem izstāstīt. Šogad tiešām būs rekords pavadīto dienu skaits medībās, pa vasaru katru dienu medībās, bet tagad vidēji divās vai trijās dienaš vismaz reizi sēžu uz bebriem.
Un godīgi sakot medības uz rukšiem ir daudz interesantākas nekā uz jebkuru dzīvnieku, jo pats viltīgākais no pieejamajiem dzīviekiem ir ruksis. Šeit nav runa ne par vilku vai lūsi, jo pie mums tādu var teikt nav, bet ja ir tad caurejoši. Bet šogad medībās uz rukšiem ļoti daudz un skaistu mirkļu ir piedzīvots un redzēts. Ja tika nomedīti tikai 2 rukši, toties piedzīvotais vairāk fascinē :) bija vērts pamosties no rītiem agri un doties medībās. Daži vispār jautāja kad tu guli, jo vakarā uz medībām, no rīta uz medībām, kamēr jauns tikmēr varu, vecumdienās tad redzēs kā būs ar to veselību un gribas spēku agri celties :)
Šaujiet garām un novēlu jums piedzīvot to ko es piedzīvoju šovasar :)
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
24.11.2009. 17:01
Pieiet cūkam tik tuvu ka Edgars raksta,nav nekas neiespējams.Pac esmu to piedzīvojis kad cūku mama ar sivēniem pa avenājiem rokas šnepju laika.Intereses pec pamēģināju pieiet,piegāju par kādim desmit metriem, bikšu stari sāka trīcet zinot kas var notik sargājot svus strīpainos.Kviešu laika ari ir gadījies pieiet,bet tik tuvu nav bijis vajadziks paši saprotiet.Runājot par tēmu,ja izmanto dabiskos aizsegus,vēja virzienu,iebrauktus celiņus gar laukiem tad bukam un cūku bariņam pieiet nav nekas neiespējams.Tas jau padara tās medības tikai interesantākas.
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
24.11.2009. 17:31
Davaj,es arī stātiņu.Šogad februārī,pulkstens 2 naktī,pilnmēnes,sniegs - cūkas pamanītas(ap10gab.) no mašīnas lauka vidū 250m,braucu tālāk pēc 0,5 km apstājos nosaku veju,braucu atpakaļ,apeju lauku no meža puses ,kautgan, pret veiju sanāktu iet no asfalta,200m līdz cūkam-barojās,150m līdz mērķim -visām šņukuri gaisā,šāviens viens ir, pārējie mauc uz mežu,šāviens otrs gatavs,šāviens trešis gatavs.Secinājums galvenajs pieiet cik iespējams tuvāk tai vietaj no kuras cūkas ir iznākušas.
Dainis
Gundars
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-05 15:07
Atrašanās vieta: Liepaja,Nīcas pag.
Aprīkojums: Izh12,Fabarms pumpja karabine
Suņi: Rietumsibirija laika
Medību trofejas: 4
24.11.2009. 17:53
Tieši tā kā Ainars A. teica, ka speja pielist, un censties to darit, vismaz man sagada gadriz tik pat lielu baudu ka pats shaviens. Tapec uz tadam medibam praktiski vienmer eju ar gludo, jo tad tev nekas cits neatliek ka tik pec iespejasw tuvak..
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2025-04-28 16:28
Atrašanās vieta: Jelgavas raj.
Medību stāžs: 2009.g.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 19
24.11.2009. 19:17
nekas tik sausmigi parsteidzos tas nav, ari man sogad vairakas reizes sanaca saskrieties ar ruksiem!!!talakais parsteigums man bij kadi 30m, -abam pusem negaidits, tuvakais ari bij kadi 5m, bet tad es nelidu pie vinam, bet vesels bars nesas man virsu!!
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-26 21:38
Medību trofejas: 98
24.11.2009. 19:47
Laimoni, viss ir izdarīts vēl vairāk, kā tu saki, gan cukurbietes, gan kvieši, gan kukurūza ir izbērti uz lauciņa. Nejau par to iet runa, kautgan tornis man ir 7m no zemes cūkas vienmēr noož. Viņas nāk pret vēju,kaut tornis ir apšūts no visām pusēm.Lauciņš ir ap.0,3h meža ielokā atnāk līdz lauciņa malai vecene norūcas un visi atpakaļ mežā.Ir jau torņi atklātā vietā tur nav problēmu,es domāju ka vasaras mēnešos ir visādas smaržas bet rudens mēnešos tikai "plikā meža smarža"Esmu dzirdējis ka medību drēbes jātur kūtī mājās,vai pirms medībām jāizmiņģējas māju cūku mēsoslos lai nesaostu.Ko jūs ieteiktu.Man teica iestādi pie torņa jasmina krūmu vai kaņepi,tas vasarā derētu,bet bet ziemā viņi ir miegā ko jūs sakat?
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
24.11.2009. 20:49
Aldi!
Man ir ļoti līdzīga situācija kā tev, proti, lauciņš ap 0.3ha, taču tornis 9m, slēgtais, vaļā tikai lodziņš!
Pirmajā gadā, kad sēdēju uz cūkām arī bija tā, ka noož, bet tad piefiksēju vējus, kuri gaisa plūsmai ieplūstot pļaviņā tos spiež lejā un kuri nē(ar nosacījumu, ja vējš nav stiprāks kā ~5m/s, jo spēcīgākā vējā sēdēt nepatīk, dzirdēt tāpat neko nevar vai ar austiņām, vai bez).
Tagad braucu sēdēt tikai tad, ja nav tīrais D vējš!
Šīs medību sezonas gadījums! - Gaidu ruksi (A vējš, pavisam niecīgs), jau vēls, uzpīpēšu un braukšu mājās, nebija nopīpēta cigarete, brīkšķinādamās cūkas nāk baroties, svinamatka noostījās, neko nesajusdama deva pavēli mazajiem - ĒST! :) un tad jau iznākums atkarīgs no paša!
Par kūti un mājas cūku mēsliem nezinu, mēģinājis neesmu, un arī nemēģināšu, nepatiktu sēdēt, ja kaut kas visu laiku smird.
Lai veicas!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
25.11.2009. 08:47
Aldi kā jau Alvis minēja, uzkāp uz torņā, domās novelc līniju no kuras puses lielākoties iznāk rukši, jo parasti tie nāk jau pa iemīdītu taku, nosaki kādi vēji var aipūst smaku uz takas pusi, tas ir nav oblikāti ka pretvējs, jo jāzina kādi vēji un uz kuru pusi tie pūs pie pašas zemes, viss labākais noteikt kā vējis pūs un kā viss dabā notiek, ieej saimniecības vai zemnieku veikalā, kur pārdot dūmu sveces, pie katra vēja virziena aizdzedzini to un paskaties kā visi procesi dabā notiekās, un pārliecināsies pie kādiem vējiem kādā virzienā tie pūs pa zemi!!!
Vēl daudz ko nozīmē pa kādu ceļu tu ej uz torni, gavlenais lai tas nešķērsotu viņu taku, tas ar ir ne mazsvarīgs fakts.
Piemēram, uz koka sēž vārna, tu vari kaut vai apd...sties, bet tā tevi nebaidās, bet pamēģini paņemt stobru tad tā jau tikai pamanot tevi no stūra spārni rokās un aiziet, tas pats ir novērots ar dzīvniekiem, kā to izskaidrot nezinu ,bet ejot pa lauku kad nav strobra it īpaši buki stāv un blenž uz tevis, bet kā tikai stroķis rokā, nav svarīgi uz ko taisies medīties, tie rokas kājās un aiziet mežā!! Ar kaut ko laikam jūt šajā ziņā!
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-28 09:47
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību stāžs: no 1999.gada
Medību trofejas: 32
25.11.2009. 12:26
Pie cūkām šad tad tā gadās ka var drausmīgi tuvu pieiet! Ir bijis tā ka klusām nevar pieiet, tad ej pa kādiem 2-3m un klausies kā reaģe, un jā šis apklust ta apstājies un ar muti skaļi pačāpstini kā cūka un šīs domā ka tas savējais vazājās :D pielaiž baig tuvu...
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
25.11.2009. 19:00
Ir bijis gadījums kad vecāks vīrs ejot uz veikalu redz blakus ceļam skudrupūznī kuilēnu guļam. Šis vēl netic savām acīm un ar štoku piedur šim pie sāna- tad gan bij` augšā un mežā iekšā. :)