Gribu ieteikt savu risinājumu zemstobra luktura stiprināšanai: uz stobra vajag uztīt vissmaz 5mm biezumā plato,mīksto auduma līmlentu. Kronšteinu stiprina uz tās, bet nepievelk stipri. Šaujot stobrs spēj novibrēt šajā "amortizatorā". Novietojums pēc iespējas tālāk no stobra gala, lai stobrs nepiespiestos pastobrei (pārbauda izvelkot starp stobru un pastobri papīra lapu). Rezultātā man "kropļojumi"pazuda vispār. Manam lukturim svars 360gr.
stobrs vibree vilnveidigi,un lukturi vajag montet so vilnu krustpunkta.Protams uz pastobres butu pareizak,bet ne visi gribes sava ieroca pastobri izdekoret ar kada veida stiprinajumiem.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
08.12.2009. 00:10
es personiigi zem kronshteina pabaazu ritigu gumijas slaani (kaadi 4mm vispakaart. Nejaukt ar zilo izoleni!!!!)... kronshteina platums apmeeram 1-1.5cm un nekas man nemainijaas traapijumam.
Protams, ka netika tas viss bezjeegaa nozhmiegts, jo gumija taapat nesliid paaraak briesmiigi pa stobru.
Likt jaacenshas peec iespeejas taalaak no stobra gala.
Nu es pēc savas pieredzes saku ka neiespaido, tas ir kur tēmēju tur apmēram ari ir+ - 5cm., kā jau ari tumšākos apstākļos. Lukturis piestiprināts kreisajā sānā pie stobra. Bet uz optikas piestiprināt neiesaku jo tad kaut kā ļoti pretīgi atspīd optikāā un neko precīzi nevar saprast.
Kādēļ gan jāgruzī tas lukturis tieši tur, kur viņš var izbojāt pašu galveno - trāpījumu. Te jau teica, ka pastobrei pieliek gabaliņu picatinny rail, vai ar vienu garāku optikas kronšteinu piestiprina optikai un nevajag stobram traucēt pildīt savu uzdevumu. Jā, dažreiz pie augstiem mehāniskajiem tēmekļiem uz optikas (augšā)uzlikts lukturītis tos apgaismo un viņi atspīd optikā, bet pareizi visu izdarot, problēmu nav.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
08.12.2009. 08:48
Intar, interesanti, kā šajā laikā vispār iespējams bez luktura uz gaidi kaut ko nomedīt. Protams, tie kas var atļauties lieto nakts tēmēkļus nevis lukturi...
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
08.12.2009. 15:39
Jenotu vai lapsu šaut ar lukturi ir pat ļoti likumīgi... Par pārējām lietām runājot - vai braukt pa šoseju ar 120 km/h ir likumīgi? Vai pāriet ielu pie sarkanās gaismas ir likumīgi? Vai aliņu pludmalē iedzert vai uzpīpēt ir likumīgi? Vai 50g kolektīvajās uz pirmajām asinīm paņemt ir likumīgi? Vai runāt pa mobilo pie stūres ir likumīgi? Un tā bez gala - stulbā valstī ar stulbiem likumiem dzīvojam, bet katram sava galva uz pleciem un katram savs veselais saprāts.
nu ja nevari nošaut bez luktura tad tik uz priekšu,par visu ko I.G rakstīja liek sodus,nu lai veicās iztikt jums bez sodiem un atveriet jaunu portālu malumednieki.lv tur varēs arī pajautāt kā cilpas jāliek.
Protams, ka netika tas viss bezjeegaa nozhmiegts, jo gumija taapat nesliid paaraak briesmiigi pa stobru.
Likt jaacenshas peec iespeejas taalaak no stobra gala.