Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Visus apsveicu - MK noteikumu grozījumu projekts ir apstiprināts!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 26.04.2010. 10:31

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
17.12.2009. 10:13
Sava veida treniņš dubultajā grāmatvedībā.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.12.2009. 10:23
Paga paga, drīz būs tā kā Krievu laikos vajadzēs valstij vēl savu limitu atšaut un tikai tad sev!!! Vot tad tas būs riktīgais stulbums :) Zinot mūsu valdību, to toč var arī pieņemt!!!!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2025-07-21 16:51
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: kopš 1980 g.
Suņi: bija super krievu eiropas laikas
Medību trofejas: 1
17.12.2009. 10:55
Nu tā gudrie veči, nedaudz pakucināšu Jūs.
"48. Medības ar medību šaujamieročiem diennakts tumšajā laikā (stundu pēc saulrieta vai stundu pirms saullēkta) atļautas tikai no paaugstinājuma (mednieka stāvēšanas vai sēdēšanas platforma atrodas vismaz 2,5 m augstumā virs zemes),......
Kādas Jūsu gudrās domas- kas ir paaugstinājums un platforma( no lingvistikas un it sevišķi no juridiskā viedokļa )? Vai meliorācijas kaudzes, salmu ķīpas, zaru un baļķu kaudzas arī ir paaugstinājums ? A ja es sēžu vienkārši uz koka ( piem. ozola ) zara, vai arī atrodos uz paugura vai kalna un mēģinu pasveicināt ruksīti, kurš ir ieplakā ? Pie tam - vai obligāti zem dupsīša vai kājiņām ir jābūt platformai ?
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
17.12.2009. 11:13
Sēdi kaut uz mēness malas, bet tā, lai pakaļkāju līkie gali atrastos vizmaz 2,5 metri no zemes virsmas.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.12.2009. 11:16
Juri, no mana redzesloka paaugstinājums ir jebkura dabiska vai māksligi uzstādīts paagstinājums, lai tikai no zemes līmeņa līdz virsotnei tas būtu vismaz 2,5m no zemes. Koks ta arī ir taču paaugstinājums. Ja loģiski domājot un pārdomājot likumu, tad es arī saprotu ka tas ir domāts ka tumšajā diennaksts laikā tu taču neredzi kas notiekās aiz tā pasā rukša, tas ir var būt kādi 300m no tās vietas brauc velisopēdists, kuru tu labākajā gadījumā sadzirdēsi kad jau pietuvosies pavisam tuvu. Tāpēc no drošības pamata skatoties paaugstinājums domāts lai pēc šāviena lode neietu horizontāli zemei, bet ietu ar noteiktu ļenķi zemē un šaujot pa medījamo dzīvnieku pat ja netrāpīji lode tur pat ieietu zemē.
Tās ir manas domās kā es saprotu šo lietu, un domāju nav svarīgi tu stāvi uz celma, krūmu kaudzes, koka zara, kaut vai uz auto kabīnes, bet pats galvenais lai tu atrastos ne zemāk kā 2.5m no zemes līmeņa tajā rajonā kur grasies medīties.
Es sameistaroju ļoti vienkāršu paaugstinājumu, paņēmu un sataisīju no koka tādas pašas tipa kāpnes kā pārdodas celtniecības veikalā, izmaksas labi ka ir pāris lati, toties klusas praktistas un galvenais noder gan medībās gan arī mājās. Vari grozīties uz visiem 360 grādiem, ne skaņas neizdalās, kā arī ideāli šaut no balsta, tas ir no ceļgala :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
17.12.2009. 11:25
Es domāju, ka medību pārskats individuālajās ir pilnīgi lieks,jo medības ir jāpiesaka šā vai tā,protams arī iecirknis uz kuru es došos.Ja tu esi kautko nomedījis,priekš tam ir domāta licence.Arī par nomedītā zvēra iecirkni un nomedīšanas laiku, var uzrakstīt atļaujā.Par nelimitētajiem tāpat skaidrs.Nu, un ja kādam tik šausmīgi patīk tā rakstīšana un atrakstīšanās, tad to var darīt uz atļaujas otras puses.Tur, ja grib,var veselu romānu uzrakstīt.Papīrs šodien jātaupa-krīze taču.Tikai, lai kāds gudrītis nepārprot.Tas ir tad,kad es eju viens pats.Ja iet varāki,tad šis papīrs pirmkārt(lai nedod Dievs)var būt vajazīgs prokuroram.Lūdzu neuztvert šo prātuļojumu kā dogmu.
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
17.12.2009. 12:28
Ar 48p. viss ok. Protams būtu labāk, ja varētu medīt jebkurā diennakts laikā,no jebkuras vietas un visu kas kustās,
arī dzinējmedības ar mākslīgo gaismu,tikai jābūt mednieka un dzinēja apģērbam 95% atstarojošam.Bet tā labs punkts.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
25.12.2009. 18:14
Nesaprotu, kādēļ gan būtu medniekiem jāpriecājas par jau MN redakciju? Medības tagad nebūs jāpiesaka mežniecībā, bet pamatīga čakarēšanās sāksies ar žurnāla ierīkošanu un - galvenais ar precīzu tā aizpildīšanu.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
25.12.2009. 18:15
Kļūdu labojums... Nesaprotu, kādēļ gan būtu medniekiem jāpriecājas par jauno MN redakciju? Medības tagad nebūs jāpiesaka mežniecībā, bet pamatīga čakarēšanās sāksies ar žurnāla ierīkošanu un - galvenais ar precīzu tā aizpildīšanu.
Gints
Gints
Pēdējo reizi manīts 2022-05-30 21:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Aizkraukle
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: Browning Bar II 30-06, Tikka T3 Supervarmint 6.5x55 SE;MP-27 12.kal.; MP-153 12/76, IZH 18 .223, IZH 54- DEAKTIVIZĒTS, mp-27 EM 12KAL.
Medību trofejas: 8
01.01.2010. 19:49
Kādam jābūt tam žurnālam? Par nomedītajiem un ievainotajiem ir pielikumā veidlapa, bet kā ir ar to kurš medij un kur, uz cik ilgu laiku piesaka.