Es arī kādreiz domāju par optiku bisei, bet tomēr pārdomāju, jo manā uztverē bise ir ta kā vairāk darba zirgs. Kaut kā esmu piešavies ar šķiedras tēmekli labi iztikt līdz metriem 70. Vēl atkrīt tādas neražas kā izregulēšanās un nejuša izsišana no vietas. Redzējis esmu vairākus gadijumus, ka atbildīgā brīdī kaut kas ir izregulējies un izsities no vietas, tapēc palieku pie domas, ka bise ir primitīvs ierocis un tēmeklim jābūt vienkāršam un izturīgam pret visām aktīvās atpūtas neražām. Bet tas ir tikai mans viedoklis. Tapēc izvēle paliek katra paša ziņā.
Pēter,palūkojies uz šo-http://www.dmazay.ru/index.php...
Neko līdzīgu Ķinas vai rietumu virzienā neesmu redzējis.Bez fēzēšanas+fiksējošalīme=OK
Ka tik atvilkt uz šejieni.
Nu,mazohisms vai nē,bet savu trāpījumu koeficientu esmu krietni uzlabojis!Protams,pie optikas,tāpat ka pie katra ieroča ir "jāpiešaujas":))Ja vari piemetot plinti pie pleca optikas krustu uzreiz dabūt iepriekš izvēlētajā punktā,tad problēmu nav!Vismaz man:))
Šo svētdien intereses pēc pamēģināju 6X palielinājumu, piekrītu Ivo mazohisms. man 3X12x56, ideāli gan gaides gan dzinējmedībām, var būt varēja būt mazāk par 3x, bet pilnīgi pietiek dzinējmedībām. Pie tam vēl man šis mednieks ļooooti lielīja savu optiku, paņēmu paskatījos, vienkāršais Sutter optika, dzidrības nekādas, kad mēģināju palielināt uz maksimumu, bilde tāda it kā skaties caur kādu stikla bundžu.
Ja nešaubos lielais palielinājums tieši vairāk domāts kad nepieciešams šaut uz lieliem attālumiem, bet ja grasies šaut vidēji 150m tad pietiek ar 3x12. Bet kāda ir pirmajā brīdī i tā laba pagaidām :)
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
05.01.2010. 16:48
Ar 8x palielinājumu dzinējmedībās - tas ir mazohisms! Un vispār ieejas lēcas izmēram (un vēl jo mazāk izejas lēcas izmēram - tā ir tā kas tuvāk acij) ir diezgan mazs sakars ar skata leņķa lielumu, ja kas ;)
Cilvēks jau tāds īpatnis-pie visa pieradīs:))Man ir ižene un pērkot iepriekšējais saimnieks iedeva līdz optiku Pilad ja nemaldos!Sākumā liku tikai gaides medībām,bet vienreiz nejauši aizmirsu noņemt arī dzinējmedībās-nekāda vaina!Galvenais lai izejoša lēca būtu liela-lielāks skata leņķis!Manai ir 50vai56-īsti nezinu,bet pietiek! Optikai ir nemainīgs 8x palielinājums-sākumā pagrūti bija,bet tagad esmu pieradis un riksītī skrejosai lapsai pa 20m ar var trāpīt:))Us gaides medībām noteikti iesaku!!!
Neko līdzīgu Ķinas vai rietumu virzienā neesmu redzējis.Bez fēzēšanas+fiksējošalīme=OK
Ka tik atvilkt uz šejieni.
Ja nešaubos lielais palielinājums tieši vairāk domāts kad nepieciešams šaut uz lieliem attālumiem, bet ja grasies šaut vidēji 150m tad pietiek ar 3x12. Bet kāda ir pirmajā brīdī i tā laba pagaidām :)