Man uz MP-153 stāv Norconia piešauts uz 60 metriem ar dupleks 28g.Iet precīzi,tikai ja uzliksi optiku tad jāšauj ar tām lodēm ar ko piešauta optika,Var jau būt ka uz gludo optika nevajag bet kad no savējo noņēmu nost un uzliku punktu tāda sajūta ka neko neredzu ,(pieradumam un konfortam ir liela nozīme)
Tā sanāk,sevišķi uz vecumu kad rodas tā saucamo īso roku problēma,tālumā viss ok,bet tuvumā miglains.Punktu parasti visi cenšas uzlikt tuvu acij,tipa redzeslauks lielāks un punkts nokļūst zonā ko acs zīlīte vairs neprojicē uz tīklenes fokusā,jo acs muskulatūra ir ,teiksim tā,ar gadiem nolietojusies.
Renār,nemet kašķi,nevienu neapvainoju,tā ir realitāte ko pašam nācies piedzīvot.Fizikā sadaļa-optika,vidusskolas līmenis,laikam biji nobastojis,citādi būtu pats iebraucis.
Atļaušos piezīmēt par punktu,zvaigznes un sēnes veidojas ja lietotājam ir kādas redzes problēmas,jo šim tēmekļu veidam nav paredzēta dioptriskā korekcija,par patiesību nešaubieties,pats nēsāju brilles.Arī dziļā krēsla ir iespējams labi notēmēt,optiku vajag vismaz no 100m.bisei bezjēgā.
Katrā gadijumā tas ir tikai apsveicami ja vēlas uzlikt optiku gludajam.Man uz gludo vienkārš HAKO 3-9*40 temeklitis un esmu apmierināts i uz bebru i cuku i uz bucuņu bija labs kamēr nebija TIKA :)Tākā liec tik virsū jau pieminēto HAKO vai SWIFTU un bēdu nezināsi.
Nav nekāda vaina optikai uz bises, der gaides medībām, šaušanas sacensībām. Optikai pietiktu ar palielinājumu -6, , var
lielāku palielinājumu nedaudz, ieejas lēcu ne mazāku par 40mm, marka kādu vien vēlies, vēlams ne no lētākā gala. Ar lētajām optikām ir tā, ka krēslā zvēru redzi, bet optikai krustu neredzi, ja optikai ir izgaismotais punkts, tad jāskatās lai neizgaismo visu optiku, lai spīd tikai punktiņš centrā nevis tam rinķī viss sarkans.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
29.12.2009. 11:50
Varu tikai pievienoties viedoklism, ka ar punktu nevar izšaut tik precīzi kā ar optiku. Pašam ir punkts uz karabīnes dzinējmedībām un vairākkārtīgi esmu pārliecinājies, ka reāli ar viņu var šaut līdz 50-60m. Tālāk parasti ir pūdelis. Uzliekot optiku, uz gaidi tai pašai karabīnei ir pilnīgi cita precizitāte.
...piemeklējot ložu munīciju bises precizitāti 50m distancē var "ierakstīt" apm.5-6 cm jau robežās.ar atklāto tēmekli un punkta tēmekli šo bises potenciālu grūti izmantot gaišā laikā,vēl grūtāk krēslā. Ivo ieteikums ir OK,ja var "pacelt" finansiāli,tad dārgā gala optiku var baudīt ilgus gadus un pa īstam. un ja vēlāk iepērk spico,tad jau var pārlikt uz to. tikai vajadzētu ņemt ar izejas lēcu op 50mm un maināmo palielinājumu apm 2-12x. ja budžets ierobežo stingri, tad var "uzkraut" SWIFTU ap 200ls Jaunbērziņa bodēs,bet šīs optikas mīl garantiju.(zinu 3gab izsistas).par apm.300ls HUBERTĀ var paņemt 1,7-5x20 širstoni,ir laba un rāda arī krēslā. optika paver arī iepējas precīzi uzšaut pa papīru,piem MMD kausos. Gundar B. Tevis pieminētajiem vecajiem es saku ,ka dzīvē apgūt kaut ko jaunu nekad nav par vēlu. un Latvijas precīzākie šāvēji gan jaunie,gan vecie augstākos rezultātus sasniedz izmantojot optisko tēmekli,fakts.
nekāda zvaigzne neveidojas,ja ir labs sarkanais punkts,man ir ar 7 režīmiem un uz pašu vajāko tas punktiņš paliek ļoti blāvs! u es ar piekrītu ka jākrāj nauda spicajam! man pašam ar nav spicā un uz gaidi ņemu lidz binokli!
lielāku palielinājumu nedaudz, ieejas lēcu ne mazāku par 40mm, marka kādu vien vēlies, vēlams ne no lētākā gala. Ar lētajām optikām ir tā, ka krēslā zvēru redzi, bet optikai krustu neredzi, ja optikai ir izgaismotais punkts, tad jāskatās lai neizgaismo visu optiku, lai spīd tikai punktiņš centrā nevis tam rinķī viss sarkans.