Jau sen uz dzinējmedībām ņemu abus stroķus. Kur biezāks,ņemu bisi,kur klajāks,karabīni. Salīdzinot rezultātus (medījumi), karabīne kabina iekšā gludajam.
Skrošu bisi šaušanai ar lodēm tikai bijušajā PSRS izmantoja. Te jau šķērsām sāk iet. Ar renkuļiem nešaut, ar vītni ar nešaut. Tad teikšu, ka skrošu bise nav domāta ložu šaušanai. Gludais stobrs kombinētajai bisei tieši renkuļiem ir domāts. Ložu šaušanai domāti gludie paradoksi, vai ložu stobri ar cilindru urbumiem. Šaubos vai daudziem tādi ir. Būtu dumji pieprasīt lai visi šauj tik ar pīļu bisēm un tikai ar lodēm dzinējmedībās.
Juri,ir vis ok,bet dodu priekšroku,tomēr lodei,gan 12,16,un arī 30-06.Vismaz no pieredzes varu pateik,ka ir šauts meklēts,un traumēts,ja trāpi ar lodi tad ir ja netrāpi tad piedot veiksme ir Lopiņa pusē.Un divritens vairs nav jādomā.Priekštam ir veikali,ieroči,un arī trenniņš pa papīru.Skatos tu jau labāk zini kas man ir un kā man nava .:)
...ar ko gludstobrs biezākā(šaura stiga,krūmi,pamežs,skujkoku kultūra) vietā labāks,drošāks vai kā citādi pārspēj vītņustobru? nu nekādi nevaru saprast!?
Gribēju teikt, ka ieroča un munīcijas izvēle ir mednieka ziņā. Katram savi ieradumi un iespējas. Lielos dzīvnieus šauju ar vītni, bet kādreiz arī renkuļu lādiņi tika lietoti gludajam tuvās distancēs un efekts bija par gludā lodi labāks. Zvēri krita uz vietas.
Pats izmantoju dzinējmedībās gan gludo gan arī spico. Kā jau kolēģis minēja kur biezāks vai ejot mastu līdzi ņemu gludo, bet kur klajāks lauks tur spico.
Ko mēs te cepamies, drīz mūsu kalpvīri pieņems likumu kā lielākoties ir ES ka dzinējmedībās varēs medīties tikai ar spicajiem. Bet tam es nepiekrītu, jo ir tādas vietas kur ar spico ir bīstami kaut ko darīt.
Par tēmu, diemžēl tāda problēma ir daudzos kolektīvos kur parādās kāds bagātais, jo visu varu vēlas sagrābt rokās, vēlāk pamazām atfiltrēt nevajadzīgos aktīvistus, pames pasīvistus ar laiku arī tos novācot un beigu beigās sākt rīkot komercmedības, jo tas ir ļoooooti ienesīgs prieks, un ja vēl izveidot briežu dārzu, dat ļoooooooooti labas subsīdijas no ES var par to saņemt, kā to izdarīja viens pazīstams cilvēks .
Bet ja ir iespēja un ir medību vadītāja apliecība, tad var mēģināt gāzt esošo vadījātu. Bet tas būs ļoti grūti.
Esmu dzirdējis par pāris kolektīviem kur arī paņēma kolektīvā bagātos un beigu beigās kolektīvs palika tikai vēsturē, medās tur neliels pietuvināto tam cilvēkam mednieku skaits.
Ko mēs te cepamies, drīz mūsu kalpvīri pieņems likumu kā lielākoties ir ES ka dzinējmedībās varēs medīties tikai ar spicajiem. Bet tam es nepiekrītu, jo ir tādas vietas kur ar spico ir bīstami kaut ko darīt.
Par tēmu, diemžēl tāda problēma ir daudzos kolektīvos kur parādās kāds bagātais, jo visu varu vēlas sagrābt rokās, vēlāk pamazām atfiltrēt nevajadzīgos aktīvistus, pames pasīvistus ar laiku arī tos novācot un beigu beigās sākt rīkot komercmedības, jo tas ir ļoooooti ienesīgs prieks, un ja vēl izveidot briežu dārzu, dat ļoooooooooti labas subsīdijas no ES var par to saņemt, kā to izdarīja viens pazīstams cilvēks .
Bet ja ir iespēja un ir medību vadītāja apliecība, tad var mēģināt gāzt esošo vadījātu. Bet tas būs ļoti grūti.
Esmu dzirdējis par pāris kolektīviem kur arī paņēma kolektīvā bagātos un beigu beigās kolektīvs palika tikai vēsturē, medās tur neliels pietuvināto tam cilvēkam mednieku skaits.