7x64 ir tīrs friču medību kalibrs, to Brenneke vēl 1905. gadā uztaisīja. Tas, ka amīšiem viņš nav cieņā, tas arī ir skaidrs. Viņiem tas nafig nav vajadzīgs, viņiem ir savs analogs, .270Win. Vēl jau ir Winchester Short Magnum patronu sērija, tai ir vēl labāki parametri.
Nu ko, pirmie secinājumi ir: slavēti tiek SAUER 202, MANNLICHER CLASSIC, MERKEL KR1, Heym SR30, BROWNING pusautomāts.
Par Blaser viedokļi stipri atšķirās...
Kalibri: .30-60, 7x64, .308win.
Laikam atkrīt: IŽ, Sako, Tikka (?)
Optika visvairāk minēta: Zeiss, Swarovski, Leupold un man interesants likās SCHMIDT & BENDER (paskatījos viņu mājas lapu, uzrunāja kaut kas). Nākamnedēļ braukšu caur Jēkabpili, jāapskatās.
Kaut kā pārliecinājāt par šo: Sauer 202 (7x64) + Schmidt&Bender... Būs baigi dārgi :(((
Nu ko šaušu ? Uz gaidi pamatā vaktēšu cūkas, kolektīvajās varēu kādu cirsmu vai pļavu piesegt, lai alnis (briedis, cūka) garām neaiziet. Bet mežā priekšroku dodu savai Beretta Onyx (ļoti laba bisīte !!! :))).
Ja nemaldos Leupold ir muzha "transferrable" garantija. Domaju ka SB ari taa nav no vajakajam bet cenas atskjiriba protams ir ;) Ja vadies no taa, ka majas lapai tevi ir jauzrunaa, tad paskaties US Optics - lapa nekada, bet toties kada optika :)
jautājums: esmu jau nedaudz iemācījies braukt ar mašinu,drīz likšu eksāmenu uz tiesībām.Kādu auto jūs man ieteiksiet.
atbildes:- ņem Audi Q7,normāls autiņš,visi navaroti.
- tu,ko -kādu Q7?? ņem Land Cruiser -tam ir rāmis un dierenciālbloķētājs un baigā garantija!
- tas ir fufelis!!! der tikai un vienīgi BMV X5-kārtīgs bumers,pārejie ir mēsli..
Piezīme vietā. Vispirms pašam priekš sevis jātiek skaidrībā par kalibriem, to pielietojumu, kādus dzīvniekus gribi medīt, kādos medību veidos ieroci izmantosi, jāizstudē un jāgūst priekštats par kalibru ballistiku, kad tas ir apgūts, sāc studēt munīcijas veidus un to pielietojumu. Radīsies kaut kāda skaidrība, ko tu pats gribi un kas tev ir vajadzīgs. Tad staigā pa bodēm un sāc aptaustīt tieši to, ko tev vajag un izdari secinājumus, kas tev no visda tā vislabāk der. Šajā forumā vari apjautāties tikai par cenām un iegādies vietām, kad pašam ir skaidrs, ko gribi. Savadāk no šī foruma tev cik garš tik plats, un ilgi pirksi un pārdosi, pirkstos kozdams, kamēr atradīsi savu īsto ieroci.
Personiigi man ir Izh-27M-M (Pirkts@Zommers) un esmu apmierinats , nekaadu problemu ar shamo nav bijis .
Shada slaveshana/nodir.... tiek noverota netikai shai forumaa , bet arii citos forumos ar citaam temaam !
Ja pietrūkst pacietības apgūt teoriju par vītņstobru medību šaujamieroci un munīciju, bet gribas ātrāk praktiski šaut, var sākt arī ar IZH-18 ( kaut kādi 160-180Ls)+ Jahti-Jaht tēmekli par 100 LS. Kaut kādi atzinumi jau radīsies, bet bez teorētiskām zināšanām tomēr neiztikt, citādi vienalga nesapratīsi, kur ir vaina - ierocī, optikā vai šavējā. Daudz grāmatu ir jāizlasa un n-tās reizes jāpārlasa. Tad, ja būs vēlēšanās varēsit uzdot konkrētus jautājumus un pavisam savādāk vērtēsit atbildes. Pagaidām šajā forumā viss sarakstītais ir pilnīgs fufelis, lai izdarītu izvēli vītņstobra iegādei. Un atkal, protams var sākt no gala...kāds jautājums tāda atbilde.
Par Blaser viedokļi stipri atšķirās...
Kalibri: .30-60, 7x64, .308win.
Laikam atkrīt: IŽ, Sako, Tikka (?)
Optika visvairāk minēta: Zeiss, Swarovski, Leupold un man interesants likās SCHMIDT & BENDER (paskatījos viņu mājas lapu, uzrunāja kaut kas). Nākamnedēļ braukšu caur Jēkabpili, jāapskatās.
Kaut kā pārliecinājāt par šo: Sauer 202 (7x64) + Schmidt&Bender... Būs baigi dārgi :(((
Nu ko šaušu ? Uz gaidi pamatā vaktēšu cūkas, kolektīvajās varēu kādu cirsmu vai pļavu piesegt, lai alnis (briedis, cūka) garām neaiziet. Bet mežā priekšroku dodu savai Beretta Onyx (ļoti laba bisīte !!! :))).
atbildes:- ņem Audi Q7,normāls autiņš,visi navaroti.
- tu,ko -kādu Q7?? ņem Land Cruiser -tam ir rāmis un dierenciālbloķētājs un baigā garantija!
- tas ir fufelis!!! der tikai un vienīgi BMV X5-kārtīgs bumers,pārejie ir mēsli..
Shada slaveshana/nodir.... tiek noverota netikai shai forumaa , bet arii citos forumos ar citaam temaam !