Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kādu ieroci ieteiksiet ?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.09.2012. 15:11

ivans
Pēdējo reizi manīts 2009-02-01 13:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.03.2008. 19:13
Juri K., kā ierocim, tā arī optikai cena ir atkarīga arī no firmas nosaukuma un tirgotāja, kura neizsaka lietas patieso vērtību un kvalitāti. Tā, ka šis kritērijs gan nebūs korekts. Jāpieiet no praktiskās puses .Ja stobrs apliecina to, ka ir tendēts uz labu precizitāti, tad ir vērts uz to uzstādīt arī labu optiku. Cenu proporcijas rēķināšana te neko nepalīdzēs.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
01.03.2008. 20:03
Viss bija pareizi, labu optiku ir vērts uzstādīt jebkurā gadījumā, jo savādāk Tu tā arī vari nekad neuzzināt uz ko ir spējīgs tavs stobrs :) Stobra cena, tā arī ir minimālā optikas cena (no pieredzes), jo optika ar labu nosaukumu var pārsniegt ieroča vērtību vairākkārt :)
Tas ir mans viedoklis un balstīts uz manu pieredzi, jakāds grib pirkt Jakti-šmakti - OK, viss štokos. Katram pašam ir jāuzkāpj uz sava grābekļa :D
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
01.03.2008. 20:37
Brovningus Gatis velk Latvijā.Vajag uzzvanīt uz HUBERTU.ACERU redzēju Talsos.
ivans
Pēdējo reizi manīts 2009-02-01 13:55
01.03.2008. 20:43
Juri, es tev vēlreiz atkārtoju, ka cena nav kritērijs!!!! Un nav ko manipulēt ar tādiem jēdzieniem, tā var uzkāpt ne tikai uz grābekļa, bet uz ecēšām. Pēc tava teiktā sanāk tā, ka piemēram man nopirkts stroķis par 1200Ls, tad Latvijā pirkto optiku par 1200LS es varu likt virsū, bet no štatiem atvestā ši pati optika par 900Ls šim stroķim neder??? Izlasi vēlreiz manu iepriekš rakstīto uzmznīgi un tad oponē. Nevajag akli pārmaksāt par brenda vārdu, lai paspīdētu. Vajag prātīgi paanalizēt, par kādām ekstrām tu pārmaksā, vai to ir vērts, vai no tā tev būs kāds praktisks labums. Neaizmirsti, ka tēma ir par ieteikumiem jaunajam "vītnes" lietotājam. Par labas optikas kritērijiem priekš medībām ir atsevišķa tēma citā sadaļā.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
01.03.2008. 21:28
Pāris nedēļas atpakaļ ap pussešiem vakarā HUBERTĀ ar kolēģi izcilājām visus stiklus.visi labi un ļoti labi.Shirstone,Meopta,Smith&Bender.Swarovski.shirstone izceļās platu redzeslenķi un labu gaismasspēju,nedaudz zaudē pārējām uz sīku detaļu kontrastainību.meopta nedaudz dzidrāka,gaišums līdzīgs,redes lenķis šaurāks,dārgāka.smits un swaro ļoti līdzīgi,biki biki gaišāki un dzidrāki par iepriekšējiem,protams dārgāki.daži smita modeļi pārspēja paralēlos swaro stiklus un otrādi.diezgan stiprā krēslā tika vērota silikātķieģeļu mūra siena apm 150m attālumā un autobusu pieturas zīme ar maršruta
numuriņiem apm 500m.protams,šis ir tikai mans un Gundara subjektīvais vērtējums.pašlaik pats lietoju kādas trīs shirstone,irOK. Ļoti iepatikās smits .Ar vēsu prātu spriežot,galīgi nav jēgas mainīt,bet,ko lai dara ja patīk.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
01.03.2008. 22:18
Lasu un smejos, palasu vēl un raudu! :) Nabaga onka - laikam septiņas reizes nožēlos, ka kaut ko pajautājis! I to tikai tad, kad atgūsies no šitās info gūzmas un viedokļu dažādības. :D Gribēju es ar' ko piedāvāt, bet jāiet pēc enciklopēdijas - visu zināmo esat jau i slavējuši, i aptaisījuši. :) Finālā nabaga cilvēks nospļausies, nopirks makšķeri un dzīvos laimīgi. :D Te jau pat man sāka likties, ka nav neviena patiesi laba ieroča. Vai tomēr ir?
D
Pēdējo reizi manīts 2013-02-19 21:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
01.03.2008. 22:31
:)
Labaak neperc neko. Nomaini mashinai elju, uzliec jaunas vasaras riepas un aizbrauc uz arzemeem ar ghimeni ekskursija ;)
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
01.03.2008. 22:35
ivan nestreso, palasi apakaļ. es teicu ietaupīt uz ieroci. neviens no manis uzskaitītajiem nemaksā 1200Ls. mēģini saprast jēgu. ja cilvēks var atļauties nopirkt stobru pa 1200Ls tad viņš var arī nopirkt labu optiku. diemžēl ne visi ir biezie kā Tu...
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-28 22:36
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
01.03.2008. 23:09
nu tad tā arī sanāk ar to ieteikšanu. Ja ņem (un jāņem) labu optiku, tādu, kas pašam patīk, teiksim, Zeiss, Swarovski, Schmidt&Bender vai Leupold, tad pagalei nekas cits neatliek kā vidusslānis. Sako, Browning, Remington 700 vai Tikka, 308Win vai 30-06 kalibra. Tālākais jau atkarājas no patikšanas un iespējām skraidīt pa veikaliem. Varbūt ČZ vairāk iepatīkas.
Un vēl jau tēmēkļa kronšteini ar jāpierēķina, ja ir vēlēšanās ņemt ātri uzliekamos/noņemamos, tad tur ar pāris simtiem jārēķinās. Parastie tik sālīti nebūs.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-28 22:36
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
01.03.2008. 23:12
t.i, ja par visu varas makti 2000 Ls jāiekļaujas. Sauer 202 jau būs augstāks plauktiņš.