Šodien vārdadienu svin Nils, Viktors, rītdien - Rasa, Rasma, Maira
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kombinetais ierocis ir labsja ta nopietni jo gribu iegadaties

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.04.2011. 08:57

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
23.02.2010. 20:29
Ir kombenes, kurām stobrus regulē - ar ķīļiem sadzen stobrus, lai trāpījums būtu vienā punktā. Es savai sadzinu uz 50m, nav nekādu problēmu.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-17 10:14
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Liepajas raj
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: Sauer; Ata arms
Medību trofejas: 2
23.02.2010. 21:18
Man ari ir kombene un es esmu par, jo- manam ,,kombainim,, ir mainaami stobri. Dzinejmedibaas izmantoju gludos, bet dodoties uz gaidi uzlieku spico stobru. Es nopirku kombeni tapeec, ka nevareju atlauties nopirkt vitnu stobru un gludo atsevishki.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-03-26 20:55
Atrašanās vieta: Ikšķile
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
23.02.2010. 23:51
Esmu redzējis, kā blakus stāvošai mednieks "kombenei" spicā vietā nospiež gludo, sivēns bija apmierināts par tādu šāvienu, mednieks...Uz gaidi, kāpēc ne, bet svarīga ir stobru salāgošanas iespēja.
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2012-01-31 12:57
Atrašanās vieta: pie dabas
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: ...lielākais
Suņi: 2 kuces
Medību trofejas: 4
24.02.2010. 09:22
>Māris Mednieks
tas skaisti (vairākumam tā ir), bet cik iet augstāk/zemāk vītne 30 metros un ko dara gludā lode 30 metros? un tas pats jautājums 70metros (situācija jau pa visam cita). cik apsteigumu skrejošiem sivēniem 60 metros ņem ar gludo stobru un pēctam cik ar vītni? 100 metros var pa gludo var aizmirst, bet kā vītnes trajektorija uzvedās - turpina iet vēl uz augšu (jo optika no vītnes ir pa kādiem 6cm augstāk kā normāli) un ko vītne dara 150 metros - tie ir tādi jauājumi uz kuriem pašam (kombinētā īpašniekam) atbilde obligāti jāzin un ko var noskaidrot daudz munīciju un laiku šautuvē patērējot
>Aldis Č - vai tik tomēr nav lētāk nopirkt katru atsevišķi pieļaujot iespēju ņemt lētāku ražotāju gludajai
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
24.02.2010. 09:29
Pats lietoju kombinēto,diezgan specifisks rīks,dzinējmedībās ideāls,tapēc ka sen nelietoju renkas,atkrīt kreņķi par to kas iznāks.Otrs variants,ziemas beigās pēc dzinējmedībām, vazājoties pa kažokiem var trāpīt arī bebru vai ruksi,citādi esmu redzējis medniekus kuri uz viena pleca nes bisi uz otra karabīni.Ar vienu lietu gan nocīnījos,lietojot optiku nevarēju trāpījumus 50metros savilkt kopā(stobri lodētie),šaujot ar atklāto tēmekli viss ideāli.Vītnei otrā 0 168 metros(7x65R),uzliku aimpointu comp-3,vis sanāk tāpat kā ar atklāto tēmekli.Piešaujot jātaisa lielas pauzes starp šāvieniem apm 10-15 min,vītņu stobrs uzsilstot stiepjas un izliecas jo ir lodēts pie gludā stobra,trāpījumu vietas sāk kāpt uz augšu.Nezinu vai verķiem ar brīvajiem stobriem,piem.Blazer,ir tā pat,varbūt kāds var pateikt.Vītnei izkliede 100m 4cmm (federālās munīcijas mērķa kvadrātā salien)esmu apmierināts. Jā,ierocis Fair combi>
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
24.02.2010. 09:41
Valdi,paskaties balistikas kalkulatotrā,saliec tēmekļu augstumus,vēlamos attālumus un pieraksti,šautuvē atliek tikai pārbaudīt,pārējais nāks ar pieredzi,vairāk šausi,vairāk trāpīsi.Vienkāršākais kalkulators kuru pats bieži lietoju-www.norma.cc.
Māris
24.02.2010. 09:53
Valdi... Es uzskatu, ka labi tēmētam šāvienam pietiek ar vienu patronu, gludo var izmantot, ja spicais ir drusku nokļūdījies. Pēdējās sezonas laikā es pat savas kombenes gludo stobru neesmu izmantojis. Vēlos piebilst, ka skrejošs sivēns 60 metros ar gludo nebūtu jāšauj.
Aivijs
Aivijs
Pēdējo reizi manīts 2017-03-31 20:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Tukuma raj.
Medību stāžs: no 1997 gada
Aprīkojums: esmu nobruņojies priekš visām dzīves situācijām
Suņi: viena nekaunīga taxene
Medību trofejas: 20
24.02.2010. 09:56
Ir tāds teiciens - kas der visam, tas neder nekam. Pašam ir, bet vairs nelietoju.Nu nevaru tos stobrus savilkt kopā. Laikam nav pacietība:)
Māris
24.02.2010. 10:05
Savilkt stobrus kopā gan nav nekāda problēma - vismaz Tikkai nav. Esmu redzējis, ka ar krievu kombenēm nākas pacīnīties...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
24.02.2010. 11:17
Mans uzskats ka dzinējmedībās tāds ierocis neder kuram jāsāk domāt ar kuru stobru šaus tad cik liels apsteigums kuram stobram ir jāņem, protams arī neizpaliek korekcija (daudzām plintēm salodētie stobri un kā ir tā ir) un tikai tad spied mēlīti protams vēl pareizā jānospiež. Dzinējmedības šie daudzie faktori noved pie pūdeļa labākajā gadījumā.