Tu gribi teikt, ka 300 metros šausi briežu govij galvā?? Un ja žokli atšausi? Beidz vienreiz ar tiem lielajiem gabaliem. Jāprasa, cik tev gadi ir stāžš ar vītņstobru?
Niks ,ko tejkt? Amerika lidz sim dienam piemerotais kalibrs ir 308Win. Un sausanas distanse ir'no 100 lidz 500m! Bet parasti varmints ir MAZIE kalibri.
...Nik, bet kapec izvele ir tikai uz Tikku vai Sako ? Man pasam ir Sako85 22-250 ar smago stobru,Sako75 30-06 ar "balto"stobru un lietosana Tikka M 595 222Rem. pirmais saviens atskiras visam ,vismazak 22-250 apm 2cm 100m distace. talo distancu ipatniba ir pirmais saviens ar aukstu stobru pec tirisanas. sautuve parasti regulesanai tiek izsauti kadi 3-5 savieni un regulejums paliek uz pedejo silto savienu .un te ir jasaprot ,ka zveru galvai medz but ari ausis,deguns ,zods ar rikli,un 100% nevienmer ir 100!?,lai ari cik rupigi tiktu izpildits saviens.,:)
Nu izteikšos vēl arhaistiskāk - nu patīk man, ja no 100m varu iešaut vairākas reizes divsantīmniekā!Nezinu kāpēc, bet man ar savu pusautomātu šad tad tā sanāk izdarīt, gadās ka iet galīgi greizi!
Pielasot munīciju ar vieglo stobru tais 2 santīmos tāpat sašausi. Ar čz 555, 308 win ,labākā grupa man bija 100m 4 šāvieni nosedzās ar 1 santīmu.Tad padomā kam tas varmints vajadzīgs. Ja sacensībām ,tad protams ka vajag, bet tā staipīt to smagumu. Sako varmints ar balto stobru un frēzētajām gropēm stobrā netur līdzi parastajai čehenei.
Savu čehu varmintu pārdevu tikai smaguma dēļ, jo apnika staipīt, bet tā ļoti precīzs ierocis.
Ja vēl kādam par smagu ,varu samainīt pret cz550 lux 7x64.
Slēpts
27.02.2010. 10:49
Nu man ir SAKO 85 HUNTER 308 WIN teikšu atklāti, neko vairāk nevajag,krīt kā pupas, neviens vēl nau aizgājis,tik nevajag uz optiku žmiegties un būs ok kritīs arī uz lieliem attālumiem,tikai es šo praksi nepiekopju nu var tikt zvēram tuvāk par 150m vienīgais ka gribi baigajos snaiperu mačos maukt.Šauj garām.
ha haha šitie runātāji - uz 100m divsantīmā !! - beidz nu muldēt un nolaidies uz zemes :) tie lielie runātāji parasti tie mazie darītāji . redz kādi nu mums mednieki ,kāju nav ,nevar tuvāk pielavīties ,vajagot kaut pa puskilometru šaut - ārptāc !!!
cūkām vispār var pieiet klāt bez problēmām ,galvenais lai nesaož, redzē tak vāja viņiem !
Edži, ja tu ar savu tikku nevari 100m divlatniekā trāpīt, tad met to plinti laukā! No atbalsta , protams. Kas attiecas par to tālšaušanu 300+ pa licenzētajiem dzīvniekiem - manā kolektīvā tie snaiperi būtu sen būtu pa purnu norāvušies.
Savu čehu varmintu pārdevu tikai smaguma dēļ, jo apnika staipīt, bet tā ļoti precīzs ierocis.
cūkām vispār var pieiet klāt bez problēmām ,galvenais lai nesaož, redzē tak vāja viņiem !