No kurienes vispār tāds murgains priekšlikums ir nācis? Būtu palielinājuši licenžu skaitu, lai vairāk kontrolētu skaitu, bet... nelimitētajos ieskaitīt. nedomāju, kā vajadzētu.
šis priekšlikums notiekti ir pirms šīs ziemas nācis - savādāk es nespēju izskaidrot šo...
ja jau mēs tā "izauguši" ka paši kontrolējam populāciju un kontrolējam ko daram - tad lielos un briežus arī varam droši likt nelimitētajos.
Vienozīmīgi neatbalstu stirnu kā"nelimitēti"medījamo dzīvnieku!Apsurds!
Bet,nopietni ieteiktu apsvērt domu kā atgriest PAVASARA ŠNEPES/+5 Jurim.A./
Kolektīvu vadītājiem būs galvassāpes vairāk kā vajag,ja pieskaitīs stirnu "nelimitēti"medījamajiem dzīvniekiem,jo manuprāt-nerunājot par kolektīvu savstarpējām pretrunam,ķildošanās būs arī starp viena kolektīva biedriem!
P.S.Un nez ko teiks tie mednieki kas kādreiz iekrituši ar buku mežšarga nagos:)
ja nelikumiga darbiba (sausana bez licences) klust par likumigu (sauj cik gribi un skaities likumpaklausigs), tad tur jau pat normals saprats apmulst! ja ne uz reiz tad dazu gadu laika obligati. esmu kategoriski par to ,lai buki ir limiteti. sajas ballites dancu placi gaismu nedrikst izslegt!,:)
es arī esmu kategoriski PRET, jo tad mūsu buciņus ar uguni neatradīsi mežā, jo viņu vienkārši nebūs>. un šeit jau parādās forumā dažas iezīmes, ka jau gaida veči un nevar sagaidīt kad tie buki tikkļūtu par nelimitētajiem! Kas Jūs pie bada esiet?
Buki būs nelimitēts vai limitēts, atradīsies kam bija pie vienas vietas viss, tā arī paliks. Tie kas šāva n-tos skaitu buku uz vienu licenci, tā arī turpinās to darīt!!! It īpaši maļiki!!! Pag pienāks pavasaris, nokusīs sniegs, buki izzies uz laukiem baroties veseliem bariem, vot tad pienāksies sargāt medību teritorijas jo tad ļoti tuvu ar pat ar auto piebraukt gaišā dienas laikā!!!! Tikai pirms krīzes to maļiku bija mazāk, bet tagad to skaits palielināsies :(
Cerēsim ka nebūs tik slikti kā pierakstīju, bet redzot rudens situāciju, pavasarī situācija domājam neuzlabosies, otrādi palsiktināsies :( Sanāk ka pienāksies pa mežu dzīvoties :( un ķerstīt tos maļikus :(
Viens otrs jau tagad ZIEMĀ rok sasalušu zemi jaunai žāvētavai, jo tūlīt tak VARĒS.
Ja agrāk nebija īstas pārliecības ne pret, ne par, tad paskatoties, kas un kā sarosījies un gatavojas, tad tagad viennozīmīgi Pret šo ideju.
ja jau mēs tā "izauguši" ka paši kontrolējam populāciju un kontrolējam ko daram - tad lielos un briežus arī varam droši likt nelimitētajos.
Bet,nopietni ieteiktu apsvērt domu kā atgriest PAVASARA ŠNEPES/+5 Jurim.A./
Kolektīvu vadītājiem būs galvassāpes vairāk kā vajag,ja pieskaitīs stirnu "nelimitēti"medījamajiem dzīvniekiem,jo manuprāt-nerunājot par kolektīvu savstarpējām pretrunam,ķildošanās būs arī starp viena kolektīva biedriem!
P.S.Un nez ko teiks tie mednieki kas kādreiz iekrituši ar buku mežšarga nagos:)
Cerēsim ka nebūs tik slikti kā pierakstīju, bet redzot rudens situāciju, pavasarī situācija domājam neuzlabosies, otrādi palsiktināsies :( Sanāk ka pienāksies pa mežu dzīvoties :( un ķerstīt tos maļikus :(
Ja agrāk nebija īstas pārliecības ne pret, ne par, tad paskatoties, kas un kā sarosījies un gatavojas, tad tagad viennozīmīgi Pret šo ideju.