Man CZ 550 243 win ar" barnaulas kentauriem" iet līdzīgi kā ar S&B PTS ( uz 100m) kaut gan lodes svars nav vienāds.Uz 200m un tālāk gan noteikti taisa cundurus.Jāpiezīmē ,ka 243 " barnauls" lādē "Hornady" lodes nevis krievenes. Būtu interesanti dzirdēt ko vairāk par šiem "hibrīdiem".
Man gribētos jautāt, vai kāds no Barnaul noliedzēiem un apd...ējiem ir pats mēģinājis šaut. Vai arī, kā pie mums pieņemts - viena tante teica. Pats izmantoju, gan medībās, gan pa mērķi. Un ar nīsto 243. Iet normāli, lai neteiktu vairāk. Un izšauts ir ap 300 gab. nekādu pazīmju, par stobra mocīšanu, nekādu tīrīšanas grūtību, nekādu nesprāgušo un nekādu neceļos aizgājušo. Nevajag pa tukšo grabēt, ir jāšauj.
Es kādreiz šāvu ar BARNAUL, no paciņas izšāvu kādas padsmit patronas no kurām dažas aizgāja di..ā, viena pat pa buku šujot uz 100 m. Un takā šauju dauz gan darbā, gan medībās un nesūdīgi pie tam, tad varu teik godīgi BARNAUL patronas ir "gavno" un kamēr krievi neiemācīsies strādād kvalitatīvi, BARNAUL ļoti daudzu mednieku acīs būs "gavno". Ceru, ka savu domu izklāstiju uztverami.:)
Varbūt tā ir sakritība,bet arī es lietoju 223 rem Barnaul SP un nesūdzos neatpaliek nedz no čehenēm nedz no Lapua, bet cenu starpība ir milzīga. Tā ka starpība varētu būt kalibrā.
Tu vari šaut ar kaujas munīciju, bet nebrīnies ka pēc kāda laika trāpījuma izkliede būs ļoti liela un pienāksies stobru mainīt :)