Nu svarīgākais,te būtu dabūt nost zvīņas,bet lai āda paliek klāt.Labi sanāk,ja asti patur karstā ūdenī,tad virskārtu smuki var nolobīt.Pēc tam griež gabalos,apmēram 2cm,apkaisa ar rupjo sāli, melnajiem pipariem un cep uz karstas pannas.Klāt piekož rupjmaizi:)
Ventim par zvīņām 10+ :D galvenais lai āda paliek klāt!:D Nu manā mājā dara tā bebra asti apsvilina uz gāzes plīts un tad tās "zvīņas" ar nazi viegli nokasa nost tālāk pagatavojam aukstajā gaļā!
Atrašanās vieta: darbadienas Rīgā, pārējās dienās ZA Vidzemē
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ-54; Marlin 70HC; Browning A-Bolt Shotgun 12 cal
06.04.2010. 08:11
Zvīņu parasti nodīrāju ar visu ādu. Vislabākā, protams, ir žāvēta (2 dienas noturu marinādē, tad no abām pusēm ar šprici katram skriemelim sašpricēju to pašu marinādi, uz cepļa virsū un dažās stundās gatavs); var sutināt pīlē ar burkāniem; var cept uz grila; vārīta gan man negaršoja...
Es kautkad sanemos un vairakas astes nosvilinaju ar lodlampu ka cuku virseja karta pati atlec atliek tikai ar nazi nokasit... Pectam sacirtu mazakos gabalinos un kadu laiku pavariju sals un garsvielu udeni pectam marinade ieksaa... Cepu uz grilla, laba zacene...!!! Ja diiraa tad taa biezaa aada tiek nodirata un tur maz kas paliek pari, esmu edis ari galertaa...!!!
Nu manā mājā dara tā bebra asti apsvilina uz gāzes plīts un tad tās "zvīņas" ar nazi viegli nokasa nost tālāk pagatavojam aukstajā gaļā!
Visādi pagatavotas astes esmu mēģinājis, bet pati garšīgākā tomēr ir žāvēta aste :)