Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Bebra galvaskaus

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.01.2015. 21:46

Māris Bērziņš
Māris Bērziņš
Pēdējo reizi manīts 2012-03-02 09:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Kaive
Medību stāžs: No 1996 gada
Aprīkojums: Simsons 16 MC21-12 Remington7400 30-06 IŽ18 223rem KO(kā relikvija) Merkel 12/70
Suņi: Jagtrerjers
Medību trofejas: 1
14.04.2010. 10:56
Kāds lūdu nevarētu uzrakstīt pēc kādiem parametriem mēra bebra galvu trofejai?
Bruno Putniņš
Bruno Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2021-07-14 23:04
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
14.04.2010. 11:29
O, man tieši tāds pats jautājums. Vai drīkst vārīt arī zobus? Kā pareizi zāģēt?
Uldis Zariņš
Uldis Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2016-04-05 11:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MMK Skrunda
Atrašanās vieta: Skrunda
Medību stāžs: apliecibā 2003.gads
Aprīkojums: dazi stobri ir
Suņi: Vācu medību terjers
Medību trofejas: 3
14.04.2010. 11:58
Meera ar lieläka izmeera biidmeeru no galvaskausa degunala lidz aizmugureejai pamatnei-tas ir viens izmeers. Otrs-vaigu kaulu platums,respektiivi galvaskausa platums. Tad abus skaita kopä. 26 un vairäk mm ir zelts. 24,5-26 sudrabs. 23-24,5 bronza(ja nemaldos)
Jäzägee,dieva deel,bebru galväm nav nekas.Jävära ar visiem zobiem. Tad tos viegli dabüt ärä un notiiriit.Lai veicas!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2021-03-02 02:11
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.04.2010. 12:36
Tos zobus iesaku izvilkt, notīrīt, nomazgāt, cik var piepildīt ar PVA, plānā slānītī arī no ārpuses un pēc tam ar to pašu PVA ielīmēt. Tad nekas neplaisā, nelobās un tā...
Māris Bērziņš
Māris Bērziņš
Pēdējo reizi manīts 2012-03-02 09:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Kaive
Medību stāžs: No 1996 gada
Aprīkojums: Simsons 16 MC21-12 Remington7400 30-06 IŽ18 223rem KO(kā relikvija) Merkel 12/70
Suņi: Jagtrerjers
Medību trofejas: 1
14.04.2010. 12:46
Paldies, citādi netā par bebra galvaskausa mērīšanu neko neatradu.
Slēpts
14.04.2010. 13:49
Vizuāli..:))
Slēpts
Ints Neilands
Ints Neilands
Pēdējo reizi manīts 2016-01-15 10:40
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
14.04.2010. 19:16
Mārtiņam ar tiem punktiem man liekas ka pareizak. Es ar ta biju kautkur atradis.
Bet ir jautajums! Ka vieglak to galvaskausu notirit?? Baigi gruti nak nost ta aizmugure. :/
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2021-04-24 12:33
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.04.2010. 19:23
Man tāda, droši vien, stulba doma... Kad bērnībā atpūtos pie siltām jūrām, tr bija tāds suvenīrs- izkaltēts krabis. Un es prasīju, kā t krabi attīra no gaļas. Man teica, ka nekā- uzliek uz skudru pūžņa un pēc dienas apvalks vien paliek pāri. Nu un vai ar galvaskausu arī tā nevar?
Slēpts
14.04.2010. 19:24
Int, kārtīgāk pavāri..:)) Nav jau tādas formulas. Vienkārši precīzi jānovāra (t.i.npārvārīt) un tad tik uz priekšu ar roku darbu:)
Bebra galvaskauss bija tas, kuram paaugstināja medaļu iegūšanas kategoriju (neatceros tik gadu), tapēc arī tādi punkti..:) + ne pa velti ierakstīju avotu.
Jānis Opmanis
Jānis Opmanis
Pēdējo reizi manīts 2019-09-01 14:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kocēnu nov. Vaidava
Medību stāžs: kopš 10 gadu vecuma
Aprīkojums: Blaser R8 7rem mag + papildus stobrs 22-250 rem (zeiss V6 2,5-15x56, yukon phonton 6,5x50S) Cz 455 22lr (hawke 4-12x50); Bettinsoli Diamond 12kal; iž 18 12kal-sportam
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 2
14.04.2010. 21:38
Bebra galvaskausu ir visvieglāk tīrīt ar augstspiediena mazgājamo (ar parasto kārčeru) Riktīgi jānovāra kad sāk dalīties gaļa nost, Pēc tam mazgā ar augstspiediena mazgājamo, venīgi ir kaut kdā veidā galvaskaus ir jāiestiprina, lai neslīdētu prom. Es pārsvarā šādi apstrādāju bebra galvaskausus un buka ragus kuri ir ar visu galvu...