Mana doma par optimālu variantu kalibru maiņai Blaser R93 ir 300 WM vai 300 WSM un 22-250.Balistika ļoti saskaņota uz tālajām šaušanas distancēm.Kas attiecas uz atbaidošo atsitienu 300 kalibram , tad Blaser R93 luksus variantam laidē ir iemontēta kikstop sistēma , kas mazina atsitienu uz pusi.Šī pati sistēma ir nopērkama atsevišķi "Purnavumuižā" un viegli ievietojama ieroču laidē.Dzinējmedībās izmantoju Brovning bar bos.
Par to Heliksa Merkeli gan pārāk sapriecāties vēl nevajg. Pusautomāta aizslēgs, stobra kārbā iemaucams stobrs(kamēr optika uz kārbas liekas) un milzīga pastobre, kas stiprinās uz tāda paša uz priekšu iznesta kronšteina, kā Merkel pusautomātam. Mazāka pastobre pusautomātam jau šķobījās un spiedās pie stobra klāt atkarībā no satvēriena puses..... lielā gan arī šķobīsies.
Tas viss, protams, subjektīvi, bet pēc ilgmūžīga un precīza aparāta pārāk neizskatās. Laiks rādīs.
Tieši tā, Gati. Kā "blīve" pieeju tai lietai ļoti, ļoti nopietni. Ir arī pieredzīte 17 gadus.
Pašam ir Benelli Comfort 12. kal magnum pusautomāts ar maināmiem stobriem (garais skrošu stobrs ar iekšējiem čokiem un ārējiem, stobru pagarinošiem maināmiem čokiem, baigais zosu bende un īsais ložu stobrs dzinējmedībām)
Abiem stobriem piemeklēta munīcija, esmu ļooooti apmierināts! Ja par pašlaik tirgū labāko, gludo pusautomātu, izliku tikpat cik maksā lētākais R8, tad par labu karabīni, visam mūžam, esmu gatavs izlikt divtik, ar optiku ieskaitot.
Tāpēc svarīga ir kvalitāte, ērtības, drošums, ne cena, protams saprāta robežās.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
20.04.2010. 16:43
Gatis, drusku labojums bezteemaa. Concorde nekad nav bijusi krutaakaa lidmashiina. Taa visu muuzhu ir bijusi vieniigaa (Krievu Ty-144 palika tikai taadaa prototipa stadijaa un regulaarajos reisos veica tikai 55 lidojumus) virsskanjas pasazhieru lidene, ko izdevaas palaist massaas, bet izmaksas par aatrumu bija mezhoniigas degvielas izteiksmee (16 Litri uz pasazhieri uz 100km, Boeing 747 tas pats raadiitaajs ir 2.6) un droshiiba ar taadu milziigu mezhoniigaa aatrumaa lidojoshu ziimuli arii nebija liimenii deelj visaam mehaaniskajaam un karstuma deformaacijaam. Ljotene lidojot ar Mach 2 pagarinaajaas par 30cm!
Kādā ziņā aplauzās?? Tīri tehniski, vai vienkārši lietotājam ķērās aiz biksām?
Tas viss, protams, subjektīvi, bet pēc ilgmūžīga un precīza aparāta pārāk neizskatās. Laiks rādīs.
Ļoti palīdzējāt.
Bet beigās izvēlējos šo:-)
Merkel RX Helix Standard - 1690 Ls (melna aizslēga kērba, riekstkoka laide).
Pašam ir Benelli Comfort 12. kal magnum pusautomāts ar maināmiem stobriem (garais skrošu stobrs ar iekšējiem čokiem un ārējiem, stobru pagarinošiem maināmiem čokiem, baigais zosu bende un īsais ložu stobrs dzinējmedībām)
Abiem stobriem piemeklēta munīcija, esmu ļooooti apmierināts! Ja par pašlaik tirgū labāko, gludo pusautomātu, izliku tikpat cik maksā lētākais R8, tad par labu karabīni, visam mūžam, esmu gatavs izlikt divtik, ar optiku ieskaitot.
Tāpēc svarīga ir kvalitāte, ērtības, drošums, ne cena, protams saprāta robežās.