Ojār!
Es redzu Jūs šo"masenīšu" lietu labi pārzināt. Tāpēc ,lai Jums neliktos savādi jautājumā par cenu pārlādētai patronai paskaidroju,
piemērots tika RWS patrona par veikala cenu 35 sant.+ piebērtā pulvera cena, tas kopā aptuveni sastādīja šo summu 40 sant.. Tāds bija viens mēģinājums,lai ar tādām patronām šautu vajadzīga kloķējamā nevis 1/2 automāts.Patronas RWS ir ļoti kvalitatīvas, bet dārgas.Guns ru raksta kad reoladam der arī Winčestera,varbūt ,bet mēgināts nav.
Jautājumi par cenu nerodas, tā ir no - līdz, atkarībā no ražotāja un veikala. Arī par WMR pārladēšanu zinu. Esmu izmēģinājis dažādas patronas un palicis pie divām, sīkākiem medījumiem Hornady V-MAX ar 30gr lodi (to savās patronās izmanto arī CCI un Remington) un lielākiem Winchester SuperX ar JHP 40gr lodi. Abas šīs patronas ir pietiekami jaudīgas, lai nebūtu jānoņemās ar pārlādēšanu, ar manu Savage 93 dod labāko un stabīlāko trāpījumu blīvumu, ir gana iedarbīgas līdz 120-130 metriem un abas iekļaujas cenā +/-20 santīmi par patronu.
Slēpts
13.05.2010. 07:37
Valfrīd!
Mazakais 6x nederes ja tu taisies medit bebrus, jo no metriem teiksim 6-10 bilde bus izsmereta un rezultata uz tadu attalumu izšaut... manuprat masenei deretu lidz 6x, jo visa šaušana notiek lidz 30-50 mertiem.
Manā komentā punkts 4 ,paralaksa regulēšana no 10 metriem, šinī gadījumā attēls skaidrs ir diezgan lai šautu arī 5 metros. Šobrīd man optika ir paralaksa regūlēšana no 7,4 Yds,attēls skaidrs ir diezgan 4 metriem. Ir arī aptika ķīnas ,kur paralaksa reg. no 10m ,tāpēc pārbaudīts ko es rakstu.
Ok. Valfrīd lai ir kā tu saki. Bet manā bebru praksē bija pāris gadījumi kad bebrs peldēja no manis 1-2m attālumā. Domāju ar tādu palielinājumu diez vai to paņemsi!!! Tādu gadījumu protams nav, bet kādas 4-5 reizes ir bijušas un tikai 2 bebruku nepaņēmu, jo pirmkārt negaidīju, otrs sasteidzos ar šāvienu!!!
Ir tādi grāvji un vietas kur jāsēž tuvu krastam un visādi brīnumi ir piedzīvoti :)
Par 222 vai 223 kalibru! un tik tad liela starpība ir cenā 22WMR un 222 kalibram??? Nav tik traki liela starpība! lūk 22LR un 222 kalibram tur būs tiešām liela starpība.
Es tagad uz gaides medībām ņemu 2 stobrus maseni un 30-06 karabīni!
Vēl kāpēc priekšroku dodu tomēr vairāk 22Lr nevis 22WMR, jo pirkārt lēta munīcija, lēti roku piešaut, bebram līdz 50m pietiek cik uziet, tālāk bebru nēesmu šāvis!!! Pie tam pēc šāviena ja bija divi bebri, otrs nesaprašanās kas notiek blisina acis uz jau nomedīto bebru!!!
Es pirku 22lr patronu lētuma un klusuma dēļ!!! WMR ir jau nedaudz kodīgāks uz cenām :) pat ja WMR cena patronām būs 20 saņi, tad 22lr būs 8 saņi. kaut neliela, bet tomēr starpība cenā ir :)
Bet protams strīdēties netaisos, katrs izvēlas sev to kas vairāk tīk sirdij!!!
Vēl tas ka mani jau kādi piedāvā nobloķēt!!! Lūdzu bloķējiet, tad ar laiku varēs pusi no šī foruma dalībniekiem nobloķēt un kas tad paliks tikai īstie meistari savās lietās, un katrs jauniņais baidīsies uzdot jautājumu, jo atkal re varēs nobloķēt to :)
Katram ir savi viedokļi, piemēri, prakse iz dzīves, Katrs mazāk vai vairāk ir saskāries ar vienu vai otru lietu, un ja nedalīsimies šajā pieredzē, tad nafig vispār šeit čatot un kaut ko darīt! Daži tikai no foruma lietotājiem lasa tekstus, baidās kaut ko pierakstīt, bet ja kaut kas kļūdās ,te uzreiz sāk mācīt pareizi dzīvot un rakstīt!!! Tā nav skola kur jāraksta gramatiski pareizi un tikai pliko teroiju. ja mēs tikai balstītos no plikās teorijas, bet neskatītos uz praksi, tālu nekur netiktu!!!!
P.S. Ja kaut ko personīgi aizskāru tad atvainojos!!
Nezinu, es laikam nemācēju precizi noformulēt domu,bet optikas kas projektētas varmintam PCP ideāli der masenēm,manuprāt vislabāk. Varbūt pāris vārdu šajā sakarībā pateiks Ilgvars Zihmanis!
Paldies viriem, kas atbildeja, neuzdodod manuprat liekus komentarus. Paskaidrosu- sis ir forums,un to lasa cilveki ar dazadiem maka biezumiem un intresem. Tatad visi ieteikumi ir derigi, Labi varbut, kads iesaka man nepienemamu variantu, bet citam tas varbut ir ideals.
Varbut kadu aizskaru, piedodiet,bet fakts ir tads, ka lielaka dala neprot atbildet uz jautajumiem. Pats ari daudzreiz esmu velejies, ko pajautat, bet ar sadu attieksmi nav verts, jo iespeja ka sagaidisu kadu skarigu komentaru ir nieciga. Novirzijos no temas, bet nu tads tas forums ir:(
Tik traki jau ar nav, ka atbildes uz jautājumiem netiek sniegtas pēc būtības. Viens trāpa ekstrēmāk uz vienu pusi, cits uz otru, bet galu galā - Gausa normālsadalījuma likums darbojas arī še :)
Nesen pats šādu tēmu cilāju- kādu maseni ņemt un par cik naudiņām, nu pāris mēnešus skaldu ar čehu kloķējamo. Optika man 3-9X42 un esmu dikti apmierināts. Ar pusautomātu pašaudījos, tiesa gan krievu toz un pa papīru pārsvarā- nepatika, bet ar šito man jau ir 4 bebri, 1 lapsa, 3 vārnas. Aizgājis ir viens bebris, jo tādā "ņeažidankā" izlīda laukā, ka kautkā sabuksējos, bet tur pats vainīgs ne stobrs. Viens bebrs bija pāri dīķīm savi 40 m no rokas galvā, 2 bebri nu 15-20 metros, bet trešais no luktas pie upes no atbalsta 70 m galvā. Visiem bebriem liku galvā, un kur mērķēju tur arī ir un gatavs uzreiz. Domāju, ka bukus arī kā skābenes varēs ņemt. Ā un starp citu 1 žurka aptuveni 40-45 metri arī galvā. Tiesa kad piegāju klāt no galviņas nekās pāri nebij palicis. Par cik man tīri vizuāli ļoti uzrunāja CZ stobrs ar tā saucamo mauzera tipa aizslēgu, labi arī plecā krita, kā arī uzskatu ka rezultāti man ir ļoti labi ar šo stobru šaujot, ieteiktu, protams ko gan citu ČZ marku. Manēja gan man tika lietota un 97 gada ražojuma, domāju ka tagad varētu būt iespējams pat kādi uzlabojumi plintēm u.t.t., tā ka ņem ČZ, un tik traki pa maku nesitīs.
Es redzu Jūs šo"masenīšu" lietu labi pārzināt. Tāpēc ,lai Jums neliktos savādi jautājumā par cenu pārlādētai patronai paskaidroju,
piemērots tika RWS patrona par veikala cenu 35 sant.+ piebērtā pulvera cena, tas kopā aptuveni sastādīja šo summu 40 sant.. Tāds bija viens mēģinājums,lai ar tādām patronām šautu vajadzīga kloķējamā nevis 1/2 automāts.Patronas RWS ir ļoti kvalitatīvas, bet dārgas.Guns ru raksta kad reoladam der arī Winčestera,varbūt ,bet mēgināts nav.
Mazakais 6x nederes ja tu taisies medit bebrus, jo no metriem teiksim 6-10 bilde bus izsmereta un rezultata uz tadu attalumu izšaut... manuprat masenei deretu lidz 6x, jo visa šaušana notiek lidz 30-50 mertiem.
Ir tādi grāvji un vietas kur jāsēž tuvu krastam un visādi brīnumi ir piedzīvoti :)
Par 222 vai 223 kalibru! un tik tad liela starpība ir cenā 22WMR un 222 kalibram??? Nav tik traki liela starpība! lūk 22LR un 222 kalibram tur būs tiešām liela starpība.
Es tagad uz gaides medībām ņemu 2 stobrus maseni un 30-06 karabīni!
Vēl kāpēc priekšroku dodu tomēr vairāk 22Lr nevis 22WMR, jo pirkārt lēta munīcija, lēti roku piešaut, bebram līdz 50m pietiek cik uziet, tālāk bebru nēesmu šāvis!!! Pie tam pēc šāviena ja bija divi bebri, otrs nesaprašanās kas notiek blisina acis uz jau nomedīto bebru!!!
Es pirku 22lr patronu lētuma un klusuma dēļ!!! WMR ir jau nedaudz kodīgāks uz cenām :) pat ja WMR cena patronām būs 20 saņi, tad 22lr būs 8 saņi. kaut neliela, bet tomēr starpība cenā ir :)
Bet protams strīdēties netaisos, katrs izvēlas sev to kas vairāk tīk sirdij!!!
Vēl tas ka mani jau kādi piedāvā nobloķēt!!! Lūdzu bloķējiet, tad ar laiku varēs pusi no šī foruma dalībniekiem nobloķēt un kas tad paliks tikai īstie meistari savās lietās, un katrs jauniņais baidīsies uzdot jautājumu, jo atkal re varēs nobloķēt to :)
Katram ir savi viedokļi, piemēri, prakse iz dzīves, Katrs mazāk vai vairāk ir saskāries ar vienu vai otru lietu, un ja nedalīsimies šajā pieredzē, tad nafig vispār šeit čatot un kaut ko darīt! Daži tikai no foruma lietotājiem lasa tekstus, baidās kaut ko pierakstīt, bet ja kaut kas kļūdās ,te uzreiz sāk mācīt pareizi dzīvot un rakstīt!!! Tā nav skola kur jāraksta gramatiski pareizi un tikai pliko teroiju. ja mēs tikai balstītos no plikās teorijas, bet neskatītos uz praksi, tālu nekur netiktu!!!!
P.S. Ja kaut ko personīgi aizskāru tad atvainojos!!
Varbut kadu aizskaru, piedodiet,bet fakts ir tads, ka lielaka dala neprot atbildet uz jautajumiem. Pats ari daudzreiz esmu velejies, ko pajautat, bet ar sadu attieksmi nav verts, jo iespeja ka sagaidisu kadu skarigu komentaru ir nieciga. Novirzijos no temas, bet nu tads tas forums ir:(