Bebrs nav aita kas setina ganisies ,ja vajadzes 100 metrus alu izraks.....! Piekritisu Aldim ka vienigais ir atsaut, tikai vienigais skerslis ir tas ka tas tacu ir Riigaa.......! Domaju ka nekas nenotiktu ja teritoriju norobezotu uz nedelu un piecu cilveku grupa tur ar LR pastradatu...! I tovo 2750:5=550 uz galvu!!! :)
Slēpts
03.06.2010. 16:35
Priekš tēmas "Just for fun", jeb kompetentā galvenā Rīgas dārznieka ieteikums cīņai ar bebriem(cit;āts no Delfi).
...Aģentūras vadītājs pieļāva, ka labs risinājums varētu būt sētiņa abās kanāla malās, kas neļaut bebriem tikt pie kokiem, tomēr tas izmaksātu pārāk dārgi un šobrīd pašvaldība to nevarot atļauties...
Ja esi pareizais kadrs, pareizajā vietā, tad maksā par visu ko - tāds precedents jau visus 20 neatkarības gadus ir :) vienīgi tajās "pareizajās vietās" vietu skaits ir ierobežots ;)
Bezcerigs pasakums! To (bebru)darba tautu izskaust vai vismaz skaitliski ierobezot varetu vienigi ar motivejosu samaksu medniekiem un medibu pasakumiem visä valstii! Es esmu uz entuziasma pamata pastiprinäti pieversies vienam palielam, bebru blivi apdzivotam iecirknim. Rezultäts-divu sezonu laikä kalns ar bebriem un klusums..................uz pus gadu ,ne vairäk.Secinäjums-praktiski bezcerigs variants,ja intensivas un pastävigas bebru medibas nenotiek visapkärt!Büs medniekiem motiväcija(samaksa par katru bebru 25-35LVL),nebüs problemas ar bebriem.
Gan jau ka tiks piesaistīti ārzemju kvalificēti speciālisti, kas ar humāniem līdzekļiem ķers un deportēs tos bebrus prom.. :)
Es gan paredzu, ka visdrīzākais tiks veiktas kādas aktivitātes, piemēram, pāris vīri ar ķeselēm pavazāsies pa kanāla malu, kur tie tiks intervēti fotogrāfēti utt un šīs aktivitātes tiks plaši atspoguļotas masu medijos, tādejādi celts LATMA reitings utt, bet galarezultātā tiks paziņots, ka akcija nav izdevusies, jo tipa cik noķēra tik iepeldēja jauni no Daugavas un ir nākamajā gadā jāmēģina atkal, bet jau ar citām, vēlams dārgākām, metodēm! :):):)
Bet varbūt mēs pārspīlējam un velti te biezinam krāsas un LATMAi ir reāls rīcības plāns!?
Āķis jau tur, ka Rīga neaprobežojas tikai ar Rīgas centra kanālu :) tie 120 ir Daugavas, Ķīšezera, u.tml. akvatorijas ieskaitot. Tā kā, ja pieņem, ka uzskaite ir korekta, "peļņa" sanāk lielāka ;)
... ka tikai legaala atljauja to dariit buutu :)
...Aģentūras vadītājs pieļāva, ka labs risinājums varētu būt sētiņa abās kanāla malās, kas neļaut bebriem tikt pie kokiem, tomēr tas izmaksātu pārāk dārgi un šobrīd pašvaldība to nevarot atļauties...
http://www.delfi.lv/news/natio...
?
:)
Es gan paredzu, ka visdrīzākais tiks veiktas kādas aktivitātes, piemēram, pāris vīri ar ķeselēm pavazāsies pa kanāla malu, kur tie tiks intervēti fotogrāfēti utt un šīs aktivitātes tiks plaši atspoguļotas masu medijos, tādejādi celts LATMA reitings utt, bet galarezultātā tiks paziņots, ka akcija nav izdevusies, jo tipa cik noķēra tik iepeldēja jauni no Daugavas un ir nākamajā gadā jāmēģina atkal, bet jau ar citām, vēlams dārgākām, metodēm! :):):)
Bet varbūt mēs pārspīlējam un velti te biezinam krāsas un LATMAi ir reāls rīcības plāns!?