Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
24.10.2007. 11:44
Viedoklis, kuru paudīšu ir mans subjektīvais, protams! Tātad: nopērkam IZH18MH uzliekam jahti optiku, cik noprotu no šeit rakstītā, tas izmaksā ~ Ls300. Komentāri ir dažādi - ir mednieki, kas veiksmīgi medī, ir mednieki, kas nav apmierināti.. Tātad eksperiments uz Ls300. Otrs variants ir nopirkt komplektu par Ls600, bet jau ar puslīdz garantētu kvalitāti un ieroci, kuram ir arī paliekoša vērtība (jo kādreiz tas būs arī jāpārdod, kas diezvai izdosies pirmajā gadījumā)! Kur ņemt trūkstošos Ls300? Es šāda pirkuma dēļ aizstaigātu kaut vai līdz Inservisam un aizņemtos uz 2 gadiem, jo manuprāt karabīni pērk, lai ar to šautu ilgstošu laika periodu, lielākā daļa pērk visam mūžam, protams, investējot stipri lielākas summas....
Jāni P. pats arī saku medīt ar izh 18 MH 7,62x54R virsu uzliku Bushnell optiku 3-9x40 piešavu uz 100m 30mm aplitī. pie nospiediena es pieradu, jo mēstars kurš varētu pārtaisīt nospiedienu bija aizņemts, sāku šaut un pieradu! protams lai izdarītu precīzu šāvienu bieži vien nācās taisīt atelpu!
Slēpts
24.10.2007. 09:41
Par patronām gan neesmu neko taujājis, bet pats izmantoju Dinamit Nobel un Sako hammerhed. Kalibrs gan 7x64 un ierocis M98
Tieši tā, Edgar, tikai un vienīgi attiecības cena-kvalitāte dēļ.Arī manis paša aptaujātie mednieki saka to pašu.Vienīgi ieteikums esot neņemt .30-06, jo atsitiens ir konkrēts, bet .308Win ir pats ejošākais.Arī munīcija ir viegli un lēti pieejama (ar to nav domāti Zemessargi...:).Kāda izgatavotāja patronas lieto Jūsu kluba biedri, kuri šauj ar šīm Iženēm?
Slēpts
24.10.2007. 08:46
Nu ja pareizi sapratu, tad šeit tomēr galvenais ir cenas faktors un 600 ls par Remingtonu or divreiz vairāk kā par IZH18. Man gribētos domāt, ka šamais IZHis šobrīd ir visplašāk pielietotais medību vītņstobrs Latvijā (tieši dēļ cenas). Vīri šauj un nesūdzās (mums klubā ir 2). Viens kluba biedrs šogad vasaras beigās nopirka, kā rezultātā 3 stirnveidīgie un briedēns - pūdeļa neviena.
P.S. melītes pretestību itin labi saregulēs arī DDupleks ieroču meistars tepat rīgā.
Nu nezinu vai IZ18 ir labaka izvele. Varbut ir verts biku pielikt klat un nopirkt CZ, vai pameklet ko lietotu. Un ja nemaldo tad zommera var dabu Remingtonu ar busnel optiku kopa pa kautkadiem 600Ls jaunu. Nu man domat ka sitas variants ir krietni labaks.
Ar vienu,protams, nē.Bet diez vai ir vajadzīga kaste munīcijas.Kaut gan man ir priekšlikums-tā kā esmu jaunais un zaļais, tad darīsim tā:IZH18MH esmu tiešām nobriedis pirkt.Par optiku vēl padomāšu.Kad būšu pabeidzis ieroča un optikas piešaušanu,tad padalīšos pieredzē.Varbūt ka kādam noderēs... un tad spriedums būs gatavs.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.10.2007. 21:40
Pakalna kungs! pilnīgi piekrītu tam ka viens šāviens, viens medijums. BET! stādies priekšā stigai pāri skrienošu cūku baru! Cik reizes var izšaut?
Manuprāt (arī pēc pieredzes), cik cūku, tik reižu...
Paldies, Ivo, par viedokli.Būs jāapdomā.Tikai, Arti, kāpēc medībās vajag ceturto šāvienu pēc kārtas, manuprāt vajag tā-viens šāviens, viens līķis(ar to domāts meža zvērs).Mans uzskats ir-ja neesmu pārliecināts, tad nešauju.Kam kropļot dzīvnieku.Ja nekas netraucē,tad var šaut arī no 220m, bet ja ir mazākās aizdomas par traucēkli(zāles stiebri,utml.)tad labāk nē.
Ja kādam ir kas sakāms, labprāt uzklausīšu vēl...
P.S. melītes pretestību itin labi saregulēs arī DDupleks ieroču meistars tepat rīgā.
Manuprāt (arī pēc pieredzes), cik cūku, tik reižu...
Ja kādam ir kas sakāms, labprāt uzklausīšu vēl...