Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kaut kāda jauna biedrība

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 31 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.12.2010. 19:41

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
17.12.2010. 19:41
nesen publiskajā vidē lasīju rakstu, kurā latma lielās, ka tieši viņi ir panākuši visas pozitīvās izmaiņas jaunajā Ieroču un spec.līdz.aprites likumā ... Vai tā taisnība?

Nezinu... Ja ta tad malaci! Bet redz problema jau ir taja ka neviens nezin... Pielauju domu ka ar tadam pasam sekmem ari Sensejs Juris Berzins varetu apgalvot tiesi to pasu!!!
Neapsaubot LATMAs izdarito (noteikti ir ari labas lietas ko vini sajos gados paveikusi), vienmer esmu teicis ka vinu lielakais minuss ir bijusi komunikacija, pareizak sakot NEkomunikacija ar ierindas medniekiem. Tapec ari sobrid jebkurs var apgalvot jebko...
Normala situacija butu, ja, pirms iesniegt likumprojektu, tas tiktu prezentets medniekiem un apspriests. Kads ir kadreiz ko tadu manijis????
Ceru ka saprotami izteicu musu poziciju..:))))
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
17.12.2010. 19:28
Nu, nesaki vis - nesen publiskajā vidē lasīju rakstu, kurā latma lielās, ka tieši viņi ir panākuši visas pozitīvās izmaiņas jaunajā Ieroču un spec.līdz.aprites likumā ... Vai tā taisnība?
Andris
Andris
16.12.2010. 23:41
Meginasu isi un neizplustot atbildet Janim Melderim.
Mes dzivojam tiesiska valsti kur faktiski visam dzives jomam ir savs tiesisks un likumigs regulejums. Likumu izmainas teoretiski var ierosinat jebkura interesu grupa, vai pat individs, bet so likumu pienemsana notiek Saeima. Tik talu viss itka visiem ir skaidrs.
varam paši par sevi pastāvēt un neviens mums noteikumus nediktēs, kā arī nemācīs dzīvot un medīt.

Jums noteikumi jau likuma ir nodikteti tapat ka jebkuram no mums.
viņi sanāk uz medībām un par kkādu Latmu pat neaizdomājās. Viņiem viss ir labi un nav problēmu

Tikmer Saeima divi deputati, kas starp citu pat nav mednieki, nevienam nezinamu (gan jau daziem zinamu) apsverumu del atrauj vala Medibu likumu un megina tur iedabut ieksa jocigus, mednieku vide vispar neizdiskutetus, grozijumus par minimalajam medibu iecirknu platibam... Kas pienemsanas gadijuma butu iesitusas par vismaz 20% Latvijas mednieku klubu interesem!
Teoretiski pie Saeimas varetu skriet un protestet (bet tad jau butu par velu) katrs atsevisks organizets kolektivs... Bet tad iznaktu ara deputatu kungi un uzdotu jautajumu, vai cienijamie mednieki ir vienojusies par savu redzejumu? Vai sie atseviskie klubi butu vienojusies?
1) Kā jūs pārstāvēsiet mednieku intereses? (PR neinteresē, jo uzskatu, ka nav jāiespringst par to, ko nezinoši ļautiņi domā) 2) Kas ir šie problēmjautājumi? (slokas? - šauj pīles!) 3) Kāds iemesls, tieši jums valdes locekļi, bija dibinat šo bidrību?

1. Mednieku intereses nevis es vai valde velas parstavet, bet gan manas, gan valdes intereses ir lai Mednieki caur musu organizaciju butu spejigi parstavet pasi sevi un savas intereses!!
2. Problemjautajumi ir daudz, bet svarigakais ir tas ka tos ir iespeja noformulet jebkuram no biedribas biedriem, cinities par vairakuma atbalstu un talaku solu spersanu lai sis problemas tiktu risinatas.
3. Iemesli biedribas dibinasanai jau sen "ruga" gan saja foruma, gan www.hunters.lv foruma. Visus nav jegas uzskaitit, ja parakasies foruma temas, gan atradisies. Bet galvenais iemesls bija izpratne par to ka individualu mednieku intereses parstavosas organizacijas Latvija nav!
Patiesa ciena
Andris
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-07-29 11:48
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību trofejas: 6
16.12.2010. 23:16
3) Kāds iemesls, tieši jums valdes locekļi, bija dibinat šo bidrību?

nekāda naida, mans skeptiskais skatījums, reklāma šim vortālam... :D
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 10:01
16.12.2010. 23:10
Kāds iemesls ir biedrības dibināšanai? 1) Tie, kas savas intereses nevar aizstāvēt šobrīd, nevārēs arī tās aizstāvēt ar šo "virtuālo biedrības" palīdzību 2) Tie, kas "dzīvo līdzi laikam", var pastāvēt paši par sevi.
Situācija ir tāda, ka, manuprāt, biedrība, gluži kā Latma, ir nevajadzīga! Es un man zināmie mednieki - Valmieras puse, Užavas un Puzes puse, varam paši par sevi pastāvēt un neviens mums noteikumus nediktēs, kā arī nemācīs dzīvot un medīt. Ir savas saimniecības utt. Otra puse - ir kolektīvs, kur ir lauku cilvēki (ļoti sirsnīgi, saprotoši utt.), viņi sanāk uz medībām un par kkādu Latmu pat neaizdomājās. Viņiem viss ir labi un nav problēmu!
Man ir pāris jautājumi! 1) Kā jūs pārstāvēsiet mednieku intereses? (PR neinteresē, jo uzskatu, ka nav jāiespringst par to, ko nezinoši ļautiņi domā) 2) Kas ir šie problēmjautājumi? (slokas? - šauj pīles!) 3) Kāds iemesls, tieši jums valdes locekļi, bija dibinat šo bidrību?
Nekāds naids, tikai informācijas ieguve :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2015-11-24 17:00
Atrašanās vieta: LR dažādos nostūros.
Medību stāžs: pēc papīriem no 1999.gada.
Aprīkojums: PSRS laika ierocis
16.12.2010. 17:31
Man gan par 2LS ragus neiedeva :(( būtu labāk šnabi dzēris :))
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-04 00:08
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
10.12.2010. 22:58
Štrunts par ragiem, galvenais tos stalti nest! :))
Par pārējo - Andris Zariņš visu jau pateica.
Andris
Andris
10.12.2010. 17:38
Es saprotu veseligo Latviesu skepsi... galu gala tik daudz esam cakareti, krapti, tik daudz mums ir solits...
Tapec velreiz gribu uzsvert! Mums (tiem cetriem kas nodibinaja biedribu) nav cita merka, ka tikai un vienigi izveidot funkcionet spejigu juridisku ietvaru tiem kas velesies darboties. Protams ka nekludas tikai tas kas neko nedara... Tapec ari esmu (ka ari mani kolegi) gatavs sanemt ari nepelnitus punus! Tas pieder pie lietas. Galu gala portalu tacu mums izdevas izveidot par lielako Latvija!?
Seviski sobrid, kad mes tikai celamies kajas, ir nepieciesams visa veida atbalsts, lai iniciativa augtu un attistitos!
Bet jeb kura gadijuma plinti krumos mest mes netaisamies! Stradasim, tad ari redzes, vai esam pelnijusi uzticibu, vai ne....
P.S. Par ragiem :))) Protams biju gatavs ari tada veida asociacijam:)) Bet nu ka sacit jasaka, kas kuram sap, tas ari uz meles... :))
Slēpts
10.12.2010. 17:03
Par tiem ragiem ir pareizi, redzam kas ir kas.
Problēma ir citur: izskatās, ka pagaidām to ar tiem ragiem ir ļoti maz.Rodas iespaids, ka neesam noticējuši dibinātāju deklarētai demokrātijai, iespējai aktīvi līdzdarboties un ietekmēt procesu. Tas ir rezultāts jau sastrādātām kļūdām ( vājie statūti, pamācošā komunikācija, u.c.). Nav jau runa par tiem diviem latiem, bet gan par to, ka iemaksājot šos divus latus, Biedrības vadītāji juridiski varēs runāt arī mūsu vārdā un man personīgi ir nedaudz bail, ka tad arī manā vārdā tiks sastrādāts kaut kas man nepieņemams. Galu galā es dibinātājus nepazīstu un konkrētu plānoto darbu sarakstu neesmu redzējis.
Jā, nogaida arī tie, kas ir sakārtojuši savas medību lietas ilgstoša darba rezultātā pēc esošajiem spēles noteikumiem.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
10.12.2010. 13:49
P.S. Par imidžu jādomā! Iedos jums kļičku "ragainie" un tad redzēsiet! :)