Indulis ir iefiltrējies zaļais... :D
Par medīšanu pie barotavām - piekrītu, ja vien tas nav lauciņš vasarā!
bet nu par to, ka tagad jādzen - nu tā ir tīrākā zvēru spīdzināšana! Un mednieks zvēru nespīdzina!
Nesaprotu kungi par ko "tiek skaldīti mati". Varētu domāt ka nepietiek citu problēmu- būtu labāk "maliķus" savās platībās apzinājuši un kopīgi ar VMD rīkojuši reidus. Jo uz vietām Jums pašiem ir zināmi apstākļi kas, ko un kur dara. Bet medīšanus veidus Jūs savos kolektīvos varat likuma ietvaros noteikt kādus attiecīgos apstākļos Jūsu sirdis vēlas!
Tieši tā...
Cik stulbs jautājums tik stulbi komentāri!
Saslēdz, iežāģē kāpšļus, trīs mietus..., augstākus kāpšļus... Riktīgi latvieši!
MURGS!
Cik saprotu tad ja viens kolektīvs tad viss ir kolektīuva - piesaku medības un sēžu kurā tornī gribu galvenais ka pieteicis - ir tādi umņiki mums arī - sēž bezdarbniekos - pietaisījuši pilnu mežu ar "seviem" torņiem un citi tur itkā nedrīkst iet!!!
Kā tas ir? Nedrīkst iet? Baro? Nu taču baro ja gribi...
Un vispār būtu kaunējies šādu tēmu vispār aizsākt - vīram 60gadu gan jau pat grūti kko uzbūvēt... Bļin riebjas pilnīgi lasīt šito murgu...
LOL!!!
Šitas lietas vajag kolektīva kārtīgi izdiskutēt svādāk vienmēr atradīsies kads kas gribēs uz cita rēķinu izšļukt.Mums ari bija tādi kas atbrauc uz gaides medībam un prasīja kur varētu apsēsties,jo paši nevienu torni ne pārnēsājamo sēdekli nebija uzstādījuši.Pāris reizes pasēdēja uz zara pāris reizes ātri vien saprata kad kaut ko lietas labā vajag darīt.
Mums kolektīva ari ir gan privātas barotavas un tādi kas sataisījuši vairākus torņus.Privāto barotavu var taisīt jebkurš kolektīva biedrs,kaut pa trijiem vienu.Pie kolektīv barotavas ne tuvāka ka kvartālu.Sēž tie kuri to barotavu izveidojuši.Pie savas barotavas taisi torni kādu gribi vai sēdi uz celma.
Uģim
Jo vairāk torņu jo labāk .Uz visiem vienlaicīgi neapsēdīsies.Torņa īpašniekam pirmā roka uz viņa sēdēt.
Mēs kolektīvā taisījām tornīšus medībām uz traucēšanu.Katram iedeva izprintētu bildi ar izmēriem kadam jābut tornim.Viens otrs uztaisija tadus spokus kad auksa bail kapt.Secinajums viens citaam pietiiek ar zapinu citam vajag ko labaku.
Mums kolektīva ari ir gan privātas barotavas un tādi kas sataisījuši vairākus torņus.Privāto barotavu var taisīt jebkurš kolektīva biedrs,kaut pa trijiem vienu.
Tu man pastāsti cienītais ko nozīmē jēdziens privātā barotava?
Ir kolektīvs un kolektīva līgumi ar zemju īpašniekiem - līdz ar to visa līgumplatībās jebkurš biedrs var iet un medīt!
Protams bet ir jau tādi gudrinieki kuriem ir privātās barotavas...
Dažreiz liekas ka labāk būtu kā Čehijā u.c. eiropā, kur medī tikai turīgie - ļoti vienkārši maksā un medī. A pie mums te samaksā naudu a vienam te privātā barotava - te nemedīsim jo mana privātā zeme, jo man tur barotava utt. - da nafig Tu mums tāds vajadzīgs taisi pats savu privāto kantori un medī... Staļinu te un privātums šādiem antiņiem ātri aizmirstos!!!
Un vispār man pofig - es uz šitādiem privāto barotavu "īpašniekiem" lieku mīksto un eju un sēžu kur gribu... jo es arī maksāju par platībām, strādāju kā visi, baroju un taisu torņus un man nav žēl ja kāds sēž manā tornī vai pie mana lauciņa, jo tas ir kolektīva - kaut uz manas zemes!!!
Protams ja tornī grib sēdēt tas kurš to cēla un ātrāk ir pieteicis medības par mani - lūdzu, bet ja viņš tur nesēž un es gribu sēdēt lai iepūš man ļipā un iet...
Mīkstā licējs atradies! Piem. es ar vēl vienu kolēģi esmu uztaisījis barotavu un mēs to patstāvīgi piebarojam,a te viens pajoliņš-mīksto licējs paņem un ielien manā tornī sēdēt! A pats kaut vienu graugu būtu atvedis-nekā,tik vien zin kā bļaut "es ari maksāju un es ari mediju"! pofig ka nav ne sava torņa ne barotavas!
lūdzu taisi savu torni un medī atradušies gudrīši!!
ja prātīgs čalis ta palūgtu atļauju! normālā kolektīvā tā tas notiek!!
Privāta barotava ir:
tāda kuru var uztaisīt attiecīga kolektīva biedrs un regulāri ved barību lai medītu tajā pēc kolektīva pieņemtiem noteikumiem.Tāda barotava gadā izmaksa vismaz 100Ls plus darbs lai viņu iekārtotu uztaisītu torni un pievestu barību.
Mums atbildīga persona pie kuras jāpiesakās uz gaides medībām pie svešas barotavas nepierakstīs.Ceru kad zini kā tādus sauc kas iet medīt kur grib.Kolektīvas medības ar dzinējiem ,kāda problēma taisi kaut katru sestdienu bez ierobežojumiem.:)
Slēpts
07.01.2011. 17:52
ar 100ls diez vai pietiks ,ja gadā ir 12 mēneši katru mēnesi vismaz pa 4 maisi graudu ,kādu kartupeli,kukurūzu ,vēl arī sāls jaieliek un arī vēl jābrauc uz barotavu ,sakarīgs tornis jāuzstaisa ,tas aptuveni jau uz 500ls velk ,nu ziniet un ja kāds na haļavu un bez saskaņošanas ar torņa cēleju un barotavas uzturētāju grib tur līst , NU PA PURNU TAD!
Par medīšanu pie barotavām - piekrītu, ja vien tas nav lauciņš vasarā!
bet nu par to, ka tagad jādzen - nu tā ir tīrākā zvēru spīdzināšana! Un mednieks zvēru nespīdzina!
Tieši tā...
Cik stulbs jautājums tik stulbi komentāri!
Saslēdz, iežāģē kāpšļus, trīs mietus..., augstākus kāpšļus... Riktīgi latvieši!
MURGS!
Cik saprotu tad ja viens kolektīvs tad viss ir kolektīuva - piesaku medības un sēžu kurā tornī gribu galvenais ka pieteicis - ir tādi umņiki mums arī - sēž bezdarbniekos - pietaisījuši pilnu mežu ar "seviem" torņiem un citi tur itkā nedrīkst iet!!!
Kā tas ir? Nedrīkst iet? Baro? Nu taču baro ja gribi...
Un vispār būtu kaunējies šādu tēmu vispār aizsākt - vīram 60gadu gan jau pat grūti kko uzbūvēt... Bļin riebjas pilnīgi lasīt šito murgu...
LOL!!!
Mums kolektīva ari ir gan privātas barotavas un tādi kas sataisījuši vairākus torņus.Privāto barotavu var taisīt jebkurš kolektīva biedrs,kaut pa trijiem vienu.Pie kolektīv barotavas ne tuvāka ka kvartālu.Sēž tie kuri to barotavu izveidojuši.Pie savas barotavas taisi torni kādu gribi vai sēdi uz celma.
Uģim
Jo vairāk torņu jo labāk .Uz visiem vienlaicīgi neapsēdīsies.Torņa īpašniekam pirmā roka uz viņa sēdēt.
Mēs kolektīvā taisījām tornīšus medībām uz traucēšanu.Katram iedeva izprintētu bildi ar izmēriem kadam jābut tornim.Viens otrs uztaisija tadus spokus kad auksa bail kapt.Secinajums viens citaam pietiiek ar zapinu citam vajag ko labaku.
Tu man pastāsti cienītais ko nozīmē jēdziens privātā barotava?
Ir kolektīvs un kolektīva līgumi ar zemju īpašniekiem - līdz ar to visa līgumplatībās jebkurš biedrs var iet un medīt!
Protams bet ir jau tādi gudrinieki kuriem ir privātās barotavas...
Dažreiz liekas ka labāk būtu kā Čehijā u.c. eiropā, kur medī tikai turīgie - ļoti vienkārši maksā un medī. A pie mums te samaksā naudu a vienam te privātā barotava - te nemedīsim jo mana privātā zeme, jo man tur barotava utt. - da nafig Tu mums tāds vajadzīgs taisi pats savu privāto kantori un medī... Staļinu te un privātums šādiem antiņiem ātri aizmirstos!!!
Un vispār man pofig - es uz šitādiem privāto barotavu "īpašniekiem" lieku mīksto un eju un sēžu kur gribu... jo es arī maksāju par platībām, strādāju kā visi, baroju un taisu torņus un man nav žēl ja kāds sēž manā tornī vai pie mana lauciņa, jo tas ir kolektīva - kaut uz manas zemes!!!
Protams ja tornī grib sēdēt tas kurš to cēla un ātrāk ir pieteicis medības par mani - lūdzu, bet ja viņš tur nesēž un es gribu sēdēt lai iepūš man ļipā un iet...
lūdzu taisi savu torni un medī atradušies gudrīši!!
ja prātīgs čalis ta palūgtu atļauju! normālā kolektīvā tā tas notiek!!
tāda kuru var uztaisīt attiecīga kolektīva biedrs un regulāri ved barību lai medītu tajā pēc kolektīva pieņemtiem noteikumiem.Tāda barotava gadā izmaksa vismaz 100Ls plus darbs lai viņu iekārtotu uztaisītu torni un pievestu barību.
Mums atbildīga persona pie kuras jāpiesakās uz gaides medībām pie svešas barotavas nepierakstīs.Ceru kad zini kā tādus sauc kas iet medīt kur grib.Kolektīvas medības ar dzinējiem ,kāda problēma taisi kaut katru sestdienu bez ierobežojumiem.:)
Ivar-pilnīgi piekrītu tev!!