Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ĶĀ RĪKOTOS JŪS

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2015-11-24 17:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LR dažādos nostūros.
Medību stāžs: pēc papīriem no 1999.gada.
Aprīkojums: PSRS laika ierocis
08.01.2011. 21:42
Nu kur var būt tāds bērnudārzs! Vai nav vienalga kas; ko un kā šauj! Vai tad Jums pietrūkst citu problēmu ko risināt. Tipisks latviešu piegājiens- vien otru nograuzt. Galu galā atnāks zviedrs vai kāds cits kas te vairumā iepērk zemes un nodibinās savus kolektīvus un tad varēsiet viens otram rīkli pārgrauzt!
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
09.01.2011. 09:48
Es pieļauju, ka runa ir ne par barotavām, bet par iebarotiem torņiem, kurus ceļ ar nolūku piesaistīt cūkas medīšanai. Divi, trīs vai vairāki mednieki uzbūvē savus torņus, kurus arī piebaro, no kuriem paši arī medī.Citam tornis labāks, citam sliktāks, cits baro ar graudiem, cits ar kukurūzu, cits gadā izbaro tonnu, cits daudz vairāk.Cits nebaro vispār, meklē izdevību kādam uzsēsties uz astes, kam normāli iebarots un cūkas nāk.Bet bez atļaujas svešā tornī neviens nekāpj, respektējm citu darbu un ieguldītos līdzekļus. Licenzes sadalām medību sezonas sākumā, nelielu daļu atstājot kolektīvajām.Savā starpā problēmu nav bijis.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
09.01.2011. 10:56
ar 100ls diez vai pietiks ,ja gadā ir 12 mēneši katru mēnesi vismaz pa 4 maisi graudu ,kādu kartupeli,kukurūzu ,vēl arī sāls jaieliek un arī vēl jābrauc uz barotavu ,sakarīgs tornis jāuzstaisa ,tas aptuveni jau uz 500ls velk ,nu ziniet un ja kāds na haļavu un bez saskaņošanas ar torņa cēleju un barotavas uzturētāju grib tur līst , NU PA PURNU TAD!

Uģi vai kā Tevi tur ,kurš slēpjas aiz kaut kāda žokļa , neiet runa par torņiem un barotavām kuras tiek taisītas kopīgai lietošanai , un neiet runa par nobarošanu bet piebarošanu ,ja TEV pelēkās vielas galviņā pamaz nu piedod un TU LIELAIS BIETĒ DEVĒJ VISMAZ NESLĒPIES AIZ ATSISTA ŽOKĻA.

Izlasi Ivar savu komentāru un tad padomā ko saki - es nevienam pa purnu neesmu solījis, bet Tu gan - tādi ar iespējams neveseliem nerviem vispār būtu jānoņem no masta... Un nav arī svarīgi, kaut vai Tu man arī iedotu pa bieti, purnu vai da vienalga ko - ŽOKLI :D - es TEVI uzreiz no medību lietām noņemtu ka likts un tad Tu varētu skriet pa mežu ar rudzu bisi un Tev ar vairs nebūtu jaasatraucas par privātajām vai neprivātajām barotavām...
Ne par velti medniekiem ir jāiztur ārstu komisija, bet nu nezinu kā Tev ir izdeviet to iziet jo Tu man liecies manāmi agresīvs un medībām nederīgs :)
Vienārši iesaku nomierināties un viss - tas uz vecumu palīdzēs izbēgt no nervu sabrukuma :)
P.S. Atvainojos visiem par šo dumjo diskusiju ar Ivaru - vairāk tā nedarīšu :)
Arvīds
Arvīds
Pēdējo reizi manīts 2023-07-27 22:12
Atrašanās vieta: m/k" Brīvzemnieki"
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: TOZ 34 R, MC-21
10.01.2011. 15:32
Medības no šeit dēvētiem "iebarotiem torņiem", NAV medības. Grūti atrast šādai nodarbei nosaukumu.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
10.01.2011. 21:54
Nav grūti atrast nosaukumu darboņiem,kuriem vienīgās pareizās medības ir dzinējmedības,jo tur jau pa lielam, neko daudz īpaši nevajag,tikai ierasties pulcēšanās vietā,un tālāk jau kā aunu pie pavadas-aizvedīs uz mežu,noliks mastā,noņems,atkal vedīs uz nākamo...un tā visu dienu.Notikumi risinās strauji,aizraujoši un interesanti.Ja nenošaus pats ko,tad gan jau kāds cits-tukšā jau nepaliks.No tādiem dzird,ka vārnu kājas arī nevajag cirst,jo caur krūmiem esot labi ar renkuļiem uzdot,jo tie arī lētāk maksājot,uz postījumiem torņus celt nevajagot,vajagot uz "pielīššanu",tā esot godīgi u.t.t.Morāle-ar minimāliem izdevumiem,maksimāli pilnu klēpi gaļas.
Haļavščiki.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.01.2011. 12:06
Pilnīgi piekrītu teiktajam Aivaram Lambam. Domājams katrā kolektīva ir tādi mednieki :(
Diemžēl musu kolektīvā ar nerespekte citu kolēgu ieguldīto darbu ne naudu. Vieni cel torņus, citi tikai medās no tiem :(
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
11.01.2011. 15:20
Mums arī agrāk bija tādi "censoņi" itkā "labdari" kuri cēla "personīgos torņus" un baroja - tikai sev un ēda visu biedru apmaksāto gaļu, jo par atļaujām un platībām jau maksā visi - a te daži "dižgudreļi" iegulda savu naudiņu - smiekli nāk - da ieguldi cik gribi pie vienas vietas - tagad ar šiem gudriniekiem ir tā - baro cik gribi un šauj cik pienākās 1 cūku, 1 buku un tamlīdzīgi un viss - gribi ko vairāk - vēl vienu cūku - maksā kārtīgu piķi vai dalies ar visiem... Jo ko es gribu ar to pateikt - vairums ir pieraduši iet tik un šauj - nošauj pa 15 cūkām pa gadu - apēd paši un uzskata ka viss OK, bet pārējie ir laikam idioti kam ir tikai jāmaksā, jo viņiem nav tik daudz laika, lai caurām naktīm sēdētu uz gaidi un caurām dienām būvētu "personīgos" torņus...
Man ir vienalga kā kurš kolektīvs šo lietu kārto, bet es varu saderēt, ka šie "privāto barotavu" aizstāvji atšauj lielāko daļu kolektīva licenču un pārējie vienkārši noskatās kā pamuļķi un viss ir "kārtībā" ...
Kā jau Latvieši - man pienākās viss - citiem nekas...
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
11.01.2011. 15:47
Visas licenzes tiek sadalītas vienlīdzīgi sezonas sākumā. Gribi-ej uz medībām, negribi -neej, gribi-taisi torņus, baro un medī, negribi-netaisi.Maksā visi vienādi, licenžu skaits visiem vienāds-kur problēma?
Romuls
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
11.01.2011. 15:54
te dažs lab ir aizmirsis par ko ir jautājumus un dirš par kaut ko pavisam citu.
Pamatparoblēma ir tajā KA TAS VECIS KURŠ SĒDĒJA TORNĪ NEBIJA PAZVANĪJIS NEVIENAM PAR TO KA SĒDĒS TAJĀ TORNĪ.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
11.01.2011. 15:58
Nu a Tu ar viņu izrunājies??? Tā pasākuma vadonis, ko teica, jeb tikai te pasūdzējies un kolektīvā paklusēji??? Vai Jums katrs iet un sēd un šauj kad un kur grib????