Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.01.2011. 21:30
Andrej - karā ātri nogalināt pretinieku ir muļķīgi, jo savainoti un pusdzīvi, ir jāglābj, jātransportē, tie ir lieli izdevumi pretējai pusei, bez tam vēl demoralizējošais efekts - redzot kā biedri mokās, ne vienam vien dūša saplok. No otras puses, cilvēks, salīdzinot ar briežiem, aļņiem un pieaugušām meža cūkām tāds vājš miesas gabals vien ir - tātad, salīdzinājums nevietā. :)
Par medībām mūsdienās un piesaukto "nemedī savai iztikai" - protams, taču pašreiz medības ir vienīgais garants, ka turpinot civilizēti dzīvot un saimniekot, pastāvēs kaut kāda bioloģiskā daudzveidība.
Kā ir ārzemēs ar Dzīvnieku aizsardzības likuma analogu - nemāku teikt un tas nav būtiski. Būtiski ir tas, ka mums pašreiz ir jāizšķiras, pa kuru ceļu iet. Un vēlreiz atkārtošu - nav neviena pragmatiska argumenta, ir tikai dažu iegribas un tiek meklēti dažādi argumenti šo iegribu apmierināšanai.
Par to "spriediet ,spriediet un mēs te tā apspriedāmies un ES nolēmu:((" - ja tas ir attiecībā uz mani, varu nomierināt, šiet diskutēju un paužu savu personīgo viedokli. Tā kā balsojums ir ~50:50, ar nelielu PRET pārsvaru, tad attiecīga būs arī biedrības pozīcija, taču, šķiet, ka jautājumam lobijs ir tik nopietns, ka pat, ja pret būtu 90% visu Latvijas mednieku, tas tik un tā tiks virzīts un lemts PAR. TUR nevienu neinteresē kaut kādu "mednieku parasto" viedoklis. Vismaz tāds priekšstats man radies...
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
13.01.2011. 20:39
Ne pa tēmu,bet ienāca prātā ,kāpēc gan militārajiem ieročiem nav medību lodes ??????
Nav taču humāni ļaut cilvēkam(dzīvniekam) mocīties.Cilvēks ir nežēlīgs mednieks ,jo sen vairs nemedī tikai savai iztikai,tā ka padomāsim par to.
Arni - vai tad dzivnieku aizsardzības likuma 46 pants ārzemēs ir savādāks?????,ka pie mums tikai pastāv ka nedrīkst to ,šito un visu pārējo. Tie 3000 J attiecas tikai uz spicajiem,nevis lokiem un gludajiem.
Andrejs
Andrejs
13.01.2011. 20:27
Ka tik beigās nesanāk tā ,ka spriediet ,spriediet un mēs te tā apspriedāmies un ES nolēmu:((
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.01.2011. 19:48
Izlasot diskusiju ar "atvērtu prātu", faktiski neatradu nevienu pragmatisku argumentu viedoklim par. Viens ir man pašam zināms - bebru nomedījot ar strīķi piesietu bultu to ir teju 100% varbūtība dabūt ārā, kamēr ar šaujamieroci gadās, ka medījums pazūd dzelmē. Viss. Vairāk neviena pragmatiska argumenta. Nu labi, vēl viens - par ārzemniekiem, bet tie jau tāpat brauc un medī, tā kā tas īsti neiztur kritiku.
Patiešām, ar tādiem pašiem argumentiem mēs varam pieprasīt atļaut medības ar šķēpiem, kaķenēm, bumerangiem - it visam var atrast pamatojumu no sērijas: tas ir grūti, tas ir dārgi (laba kaķene, šķēps un bumerangs nav lēts, lai tos sekmīgi lietotu, vajag būt spēcīgam un daudz jātrenējas, u.tml.), tur baigi jāpārzina dzīvnieku paradumi un ārzemēs tā dara...
Tātad, lai arī saprotu, ka lokus, visticamāk ielobēs iekšā, gribu sacīt, ka tas ir tikai un vienīgi dažu ļaužu kaprīze, ko īsi un konkrēti var raksturot kā mērīšanās ar krāniņiem vienu no atvasinājumiem - sak' rekā es to buku ar loku nogāzu, ne tā kā jūs, mīkstie, ar spicajiem...
Aicinu katram loku medību aizstāvim padomāt par Dzīvnieku aizsardzības likuma 46.pantu: "Dzīvnieka nogalināšanai izraugāms veids, kas dzīvniekam rada vismazāk ciešanu", un darot to mēģināt pamodelēt, kad ir lielākas ciešanas - ja ar medību lodi, kuras jauda pie stobra gala ir vismaz 3000J, trāpa nedaudz "ne tur", vai, ja tas pats "gadās" ar bultu? Saprotu, ka visi locinieki būs satrenējušies tā, ka Robina Huda mītisko rekordu "bulta bultā" pārspēs trīskārtīgi, taču tomēr - vai dzīvai būtnei savas pēdējās dzīves minūtes jāaizvada lēnām, pie pilnas apziņas noasiņojot?
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
13.01.2011. 19:08
Andrej! - un tieši tādēļ, ka jau tagad brauc ārzemnieki, un kā tu saki klapē visu pēc kārtas, tad lai šauj tikai ar garstobra ieročiem un ne ko citu! Netaisīsim visu kā notiek citur un medīsim ilgi savā valstī un būsim saimnieki saviem kolektīviem! Ja medību likums Latvijā atļaus darīt visu to pašu kā pie ārzemniekiem, tad agri vai vēlu tiem radīsies interese uzbliezt sev kolektīvu šeit-maksās kādam jēgeram, lai baro, ceļ torņus un atbrauks ar draugiem izklaidēties!
Un tad tu savu labu labo loku un bultas varēsi sienašķūnī slēpt, naktī gulēt un drebēt-lai tik nu mani nesaķer..
I think so..
Andrejs
Andrejs
13.01.2011. 18:03
Uģi uzdod šo pašu jautājumu otrādi sev. Kādēļ gan nevajag medīt? Sliktumu es neredzu. Nu kas gan slikts ,ka kolektīvā atbrauks ārzemnieks un nomedīs to buciņu ar loku samaksājot skaistu naudiņu kolektīva kasē- kas tur slikts? Tas ka uz valsts mežiem brauc ārzemnieki un klapē visu pēc kārtas -tas gan Tevi laikam neuztrauc???????
Un par to tālejošo raksturu- paskaties cik zemes jau ir pārdotas ārzemniekiem un tie jau ir zemes privātīpašnieki un tas laiks var ātri pienākt ,ka nemedīsim uz viņu zemes. Tās loka medības ir tikai medību veids ,kas atļauts būtu gan vietējiem ,gan ārzemniekiem un nepin te politiku iekšā.
Nu Tev tak ar gribās medīt ar bisīti,citam gribās ar loku, tādēļ tev tak neviens nespiež doties makšķerēt.....
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
13.01.2011. 17:28
Saproti Anita neiet runa par to ko kurš medīs vai kā - es gan jau būšu viens no tiem, kas medīs arī ar loku, ja tāda iespēja pastāvēs, bet personīgi šādu lietu neatbalstu - jo nav nepieciešamības to darīt - pamatots iemesls - kāds? tikai tādēļ ka gribās? nu ja gribās brauc tiešām uz ārzemēm! priekškam mums vēl jānoņemās ar šādām stulbām patreiz nevajadzīgām problēmām? labāk būtu domājuši par līgumiem un tiešām limitiem utt. Kam standarta LV medniekam LOKS? KAM viņam tas? Platības gan...
Lai gan ja tā padomā - šīs loku muļķības iespējams ir ar tālredzīgāku domau - lai ārzemniekiem patīkamāka LV un medības šeit tapēc jāsakārto likumi priekš ārzemniekiem un dažu klubu ienākumiem - tikai nesaki ka es te ko muldos, jo ticiet man nepaies ne pāris gadi ka šāds scenārijs iespējams tiks sagaidīts un tad ierindas LV mednieks vispār varēs nemedīt ne ar loku ne ar bisi ne ar ko...
Padomājiet par šo - kam LV vajag medīt ar lokiem? cik ir lociniei, kas ir mednieki? utt. vai tik šī doma nav ar tālejošāku raksturu...
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
13.01.2011. 17:26
Mans personīgais viedoklis par loku medībām Latvijā - pret.Tikai viena lieta kāpēc - pēc iespējas ātrāk izbeigt zvēra mocības un ar loku tas ir grūtāk izdarāms(manas domas).Kāmēr neviens nepierādīs man pretējo,neticēšu ka ar loku var dzīvnieku nogalināt tikpat efektīvi kā ar šaujamieroci.Ir vēl daži argumenti ,bet tie mazāksvarīgi.Esmu par tradicionālo medību saglabāšanu,bet medības ar loku,ar kramenīcu un utt palielam man tomēr liekas tāda krāniņa staipīšana.Es eju uz mežu atpūsties pabūt dabā un protams arī pēc gaļas un trofejas,kas viss kopā arī saucas medības manā uztverē.Bet medības ar loku tā man liekas vairāk tāda pašapliecināšanās.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
13.01.2011. 17:26
Medības ar loku nevar būt nekāds apdraudējums Latvijas medniekam! Šķiet, ka Uģis Gimzo uztraucas par to, ja lokšāvējiem atļaus medīt ar loku, tad viņi izmedīs visas meža cūkas un briežus. Gluži pretēji!
Un skaudīgie latvju bāleliņi jutīsies daudz labāk, ja mēs , darba ļaudis, katru nopelnīto latiņu iztērēsim aiz valsts robežām...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
13.01.2011. 16:43
Jo vairāk lasu komentārus,jo vairāk pārņem pārliecība,ka šī medīšana ar loku Latvijā, tiek bīdīta tikai dažu indivīdu intresēs.Medības ar loku nebūt nav lēts prieks,tātad kas to var atļauties, lai brauc uz tām valstīm,kur atļauts un lai medī vesals.Vai arī krīzes iespaidā gribas medīt tuvāk mājām?Vai mums dažu indivīdu intresēs ir jamaina likumdošana?Vai nav daudz svarīgākas lietas ,kas būtu vienreiz jasāk risināt?Piemēram par līgumiem,limitiem u.t.t.