Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
12.01.2011. 17:56
Sarmi - viens iemesls - Tu minēji lapsas pa 300m...500m - man ir speciāli pielāgots ierocis ļoti tālai šaušanai - 300m lapsu nošaut nav problēmu - ja tai trāpa tā izjūk uz pusēm - nekas te nemokās un ētika ievērota - ja netrāpa tad aizskrien - tas pats uz 500m (protams šādā attālumā praktiski izšaut nesanāk - nav kur un rezultāts ir apšaubāms) - vajag šaut ar medību lodēm tikai - protams šaujot ar pilnapvalku var izšūt cauri un lapsa aizskrien, bet pēc 100m ir gatava tāpat...
Bet loks - es jau kkur iepriekš minēju ka esmu redzējis kā briedim šauj 5 reizes ar loku PROFS kas nekā savādāk nemedī - visas reizes no 10-20m attāluma un tas ilgst pus dienu - iešana pakaļ - apsteigšana un atkal šaušana - dzīvnieks mokās ļoti ļoti ilgi...
Par to gludo lietu - es jau sen ceru ka tāda diena pienāks...
Slēpts
12.01.2011. 14:49
Bērziņa kungs - bet kāpēc gan ne? Kāpēc lai nedrīkstētu medīt ar metamo šķepu un kaķeni??? Uz priekšu - lūdzu iekļaut likumā! :)
Par to laso un kirkīz/tatāru rīku - gan varētu būt problēmas... laikam tomēr tiks klasificētas kā cilpas.... arī ar to brieža buļļa žņaugšanas medību metodi es bišku pārsteidzos .... :)
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
12.01.2011. 12:52
P.S. Pavisam aizmirsu par kaķeni - to arī vajag legalizēt. Profesionālās pēc jaudas ir prīmā.
Juris
12.01.2011. 12:51
Gribu medīt ar metamo šķēpu, laso un ar to kirgīzu/tatāru(?) rīku, kurš sastāv no garas kārts ar cilpu galā - aizmirsu nosaukumu, bet nav cilpa vispārējā izpratnē. (Stepju iemītnieki to izmanto zirgu un aitu ķeršanai.) Direktīvas neaizliedz. Forši, sportiski un sarežģīti. Medījamajiem dzīvniekiem arī patīk (pierādiet pretējo). Lūdzu iekļaut likumā. :)
Slēpts
12.01.2011. 10:18
Kāpēc latviešiem ir tik raksturīgs nenovīdīgums un tieksme uz kašķi??? ''Ja nav man, tad lai nav nevienam!'' ... Man lūdzu atļauju iet medībās ar prožektoru, klusinātāju , infrasarkano un nakts optiku, pusautomātu ar 15 patronu aptveri utt.... bet džeku ar loku mežā laidīsim tikai policijas pavadībā un vēlams kakla siksnā ar īsu pavadu....bet vēl labāk - vispār nelaidisim... Uh, kas par bļaušanu būs, kad pienāks diena, kad ar gludstobru varēsim medīt tikai putnus un nelimitētos, jo tas tažu skars mani/mūs - medniekus ... un esmu pārliecināts, ka tā diena nav aiz kalniem .. :)
Es esmu par medībām ar lokiem, arbaletiem, šķēpiem, zobeniem, nažiem un ja vēlaties - arī ar tamboradatām.... Nu ja tu esi tāds meistars - žņaudz tak to briežu bulli kaut ar plikām rokām! Bet dari to ātri un neapdraudot citus.... Kur ir pamatoti argumenti PRET loku medībām??? Kolosāls ierocis malumedībām??? Murgs - cik daudz malumednieki ir noķerti ar lokiem??? Ar šaujamo tomēr vieglāk tikt pie gaļas.... Šaus lielā attālumā un savainos dzīvnieku .... vai maz mums te vītņotu lielībnieku kuri močī lapsas pa 300... 500 metri ar tekstu ''eh rokā nedabuju, bet točna zinu ka trāpiju... gan jau nosprāgs..'' Vai lapsa nav medījamais dzīvnieks, kurš tāpat kā jebkurš buks, cūka vai briedis medijot ir jānogalina ātri un ''nesāpīgi'' ???
Ar ko likuma un medību ētikas priekšā atšķirtos ''parastais'' mednieks no Loka mednieka??? Ne ar ko ! Abiem ir jāievēro likumi un noteikumi, un ja mednieks ar plinti ir neārstējams kretīns, tad tāds pats var būt arī mednieks ar loku - un abi tādā gadijumā tiek sodīti atbilstoši pārkāpuma smagumam - vai nu kolektīvā, vai tiesā! Ja tas locenieks šauj uz visu kas kust un vienalga kādā attālumā - nu tad kolektīvs nolemj viņam šo šaušanas privilēģiju liegt un laiku vai pavisam!
Galu galā - arī loku medības - tas ir papildus bizness medību veikaliem un ne tikai - arī citiem pakalpojumu sniedzējiem.... un Loku medības noteikti nav lētakas par medībām ar šaujamieročiem ...
Nedaudz utopiski bet ... :) .... KATRS mednieks tīri finansiāli iegūs no loku medību atļaušanas - veikalniekiem paveras papildus biznesa niša, kurai TEORĒTISKI vajadzētu ļaut samazināt cenu pārējai precei - patronām, ieročiem utt.. :)
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
12.01.2011. 08:18
Esmu par medībām ar loku tādās medību saimniecībās, kur atļautas medības ar loku. Atļaut vai nē- lemj medību tiesību lietotājs(kolektīvs).Ja nolemj ,,par'', tad reģistŗē kā med. saimniecību, kurā atļautas medības ar loku. Kārtību kādā notiek medības, nosaka medību tiesību lietotājs.
Viktors
Viktors
Pēdējo reizi manīts 2012-11-27 16:44
11.01.2011. 23:59
Esmu par!
Nav nekāda māksla ar karabīni un optiku nošaut zvēru no torņa (pie barotavas) pa 150 m. Daudz grūtāk ir pielavīties ar bisi līdz 30-40 m. Bet pamēģiniet tikt lopam klāt tuvāk, 10-20 m. Diez vai Latvijā būs daudz mednieku, kuri briežu bullim tiks tik tuvu. Tā ir īpaša māksla, dārgu repelentu izmantošana utt. Pats loks, bultas, maskēšanās tērps utt. arī ir ļoti dārgi. Esmu par individuālām medībām ar loku par īpašām cenām, medību saimniecībās, kuras to vēlās, medību saimniecības apsaimniekotāja pārstāvja vai meža dienesta pārstāvja klātbūtnē. Lai taču maksā, ja grib un prot! Vai tad mums medību saimniecībām naudu nevajaga?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.01.2011. 14:20
Var. Lasot domās aizstājam vārdu "utriēšana" ar "pārspīlēšana" un viss būs bumbās ;)
Nebiedrus informēju, ka rezultāts šobrīd ir -1, taču tā kā balsu sadalījums ir 50:50, skaidrs, ka biedrības oficiālais viedoklis nebūs absolūts uzstādījums, bet gan kompromisus meklējošs. Idejas kompromisiem diskusijā jau parādījās un liels paldies par tām. Ja vēl kas - noteikti neturiet sveci zem pūra.
PS. Laikam pirms gulētiešanas lasītā Ulda Spārna teksta ietekmē man šonakt rādījās sapnis par vilkača medībām ar šķēpu...5.30 modinātājs iztraucēja redzēt nobeigumu, bet šķiet, ka neradījums tika uzdurts :D
Ilmarsons
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
11.01.2011. 08:46
Vai nevar tā vienkārši-latviski-bez svešvārdiem?
Juris
10.01.2011. 16:23
Arni - ko tas nozīmē latviski - uri... tputī - utriēšana? :)