Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
14.01.2011. 10:45
Iesaku paskatīties un palasīt, kā notiek medības ar lokiem... Šaušana līdz 15m attālumam, tad pusstunda gaidīšana, kamēr dzīvnieks noasiņo un ILGA meklēšana!
Zinot mūsu medību "tradīcijas", šaus pa 30-50m, sašaus, nemeklēs, maliķos, smirdēs viss mežs! Un neviens nepārliecinās, ka tā nebūs!
Protams, Baumaņu un Kļaviņu Jāņi grib (LaTMAs līdzskrējēji), tad jau aizbīdīs... :( Skumji! Izdomās vēl ar visu šo bizīti un aidā!
Klusinātājus briežu dārzos atļāva! Runā, ka vēl arī plāno tos uzlikt par pienākumu treniņšaušanās (bizness) un vēl bīda cauri, ka nedrīkst ieročus pirkt ārzemēs! Tikai bodē un LV! Miniet, kas šos bīda!
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
14.01.2011. 09:36
Tīri mans subjektīvs novērojums šajā diskusijā - PAR ir kkādi jaunie, kam medību stāžs ir knapi no 2005.gada PRET kam ir liela pieredze medībās - kā Jums liekas vai tas neko neizsaka???
Jaunie domā ka viņiem vajag visu - lielākoties runā runāšanas pēc - vajag jo vajag, kapēc - da vells viņu zin...
Un vispār man liekas ļoti abšaubāma visa šī padarīšana - 100% saku - loki būs likumā iekšā - tas ka mēs te kko diskutējam neko nemainīs, jo redz uz meža takas ir locinieks, Jančuks ir locinieks utt. domāju ka sapratāt par ko iet runa - tapēc nav ko cepties - ja vajadzēs medīsim ar LOKU, rungu vai vispār nemedīsim vienā brīdī :D
reinis
reinis
Pēdējo reizi manīts 2011-01-14 15:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme, Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: Bīstams
Suņi: Ir
14.01.2011. 09:23
Esmu pret medībām ar loku, jo no redzētā un lasītā par loku medībām man ir secinājumi, ka loks nenogalina, bet lēnām liek dzīvniekam noasiņot, kas manuprāt no ētikas viedokļa nav pareizi, jo mednieka pienākums ir pēc iespējas ātrāk izbeigt dzīvnieka mokas.
Vēl jaatceras, ka mūsdienās sabiedrībā valda negatīvs viedoklis par medniekiem, un loka medības tikai to šo negatīvo viedokli tikai pastiprinās, jo nedomāju, ka sabiedrība sapratīs, to ka atkal atgriežamies pie primitīvām medību vērtībām (jā es loku uzskatu par primitīvu medību rīku). Tad kā jau te daži minēja, var arī atļaut medīt ar škēpu un nazi, vai žņaugt.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.01.2011. 09:09
Tur jau tā lieta - pret pusei argumenti ir spēcīgāki. Bet - nekas vēl nav beidzies, redzēsim...
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
14.01.2011. 08:56
Varēji jau arī bez caps lock, bet nu skaidrs kalab tāds kipišh... savukārt šeit neviens tā korekti PAR argumentēt negrib...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
14.01.2011. 08:43
Raimond, atkārtošu, mēģini saprast: MEDĪBU LIKUMS IR ATVĒRTS UN ŠO JAUTĀJUMU TUR PAŠREIZ MĒĢINA IELIKT. TĀTAD, TAGAD UN TIKAI TAGAD IR BRĪDIS, KAD TO VAR IETEKMĒT. JO KAD TAS BŪS IELIKTS, BĻAUT BŪS STULBI - PĒC KAUTIŅA AR DŪRĒM NEVICINĀS!
Vai uzskati, ka pareizāk būtu neko nedarīt šā jautājuma sakarā un pievērsties tikai citām grozījumu iecerēm?
Venti, man un noteikti lielākai daļai to, kas saka, ka loku medības Latvijā nav jālegalizē, ir absolūti vienaldzīga potenciālā konkurence. Manis pēc, lai medī kaut ar dunci. Tikai neredzu īstu pamatojumu 21.gs. atgriezties pie viduslaiku rīkiem un paņēmieniem, kuri nogalina lēnāk un potenciāli mokošāk. Pie kam atgriezties tikai tādēļ, ka daži saka "man tā gribās" un "tas ir ūberkruta", un "citi tā dara"...
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
13.01.2011. 23:35
A priekš kam mums vītņustobri?????Padomju laikā medīja ne sliktāk kā tagad(varbūt labāk),kaut gan visiem bija gludie?!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
13.01.2011. 23:14
Nedēļu ši diskusija velkas, bet neesmu izlasījis nevienu, tādu kārtīgu argumentu, kalab to tā vajag (Loku medības)??? Vai tiešām, tā tagad tik kruta būšana būs, kaut kādu kaklu labā????
Vai nav nopietnākas lietas, kas jārisina, par šīm? No malas sāk izskatīties ka arī šī organizācija tikai spalvas plūkās... Esmu stagnāts un esmu pret lokiem!
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
13.01.2011. 22:34
Es nemaz nenojautu,ka te ir arī eksperts kara jautājumos!Paldies ,par paskaidrojumu....visu laiku domāju,ka medību lodes kara lietām nelieto tapēc,ka viņas stipri nogalina,bet tapēc, ka ir dārgas ražošanā.
Ļoti ceru,ka loku medības izdosies legalizēt!Sev kā medniekam-neredzu nekādu apdraudējumu.Ja nu vienīgi- kā veselīgu konkurenci uz meža takas:)
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-09-09 09:49
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: 17
Aprīkojums: TOZ34E 12kl
Suņi: Igauņu dzinējs
13.01.2011. 22:14
Esmu pret medībām ar loku.
Tehniski medības ar loku atšķirībā no medībām ar šaujamieroci neatšķirsies ne ar ko citu, kā tikai ar to cik tuvu tornim/slēpnim būs novietota barība. Neesmu bijis loku medībās, bet cik esmu redzējis, tad pārsvarā nogalina dzīvniekus, kuri nebaidās no mednieka vai dzīvniekus pie ēsmas/barības. Nu izņēmums ir amerikāņi, cik redzēts tie šauj arī tā pat, tik interesanti kāds tur ir dzīvnieku blīvumus vai arī cik ilgi šie sēž tajos slēpņos.
Latvijas apstākļos neredzu īpašu ieguvumu loku šaušanas medībām. Būs interesenti, kas ar to nodarbosies vai sniegs šādus pakalpojumus, bet ekonomiku tas "nesasildīs". Pārdodot lokus un bultas arī nez vai būtisks nodokļu papildinājums, visticamāk ārzemēs būs lētāk. Iegūsim tikai to, ka skaļi "nobļausimies" sabiedrībā.... Latvijā ir mednieki un tagad viņi nogalinās arī ar lokiem, neesmu pārliecināts ka to vajag :-)
Par to cik sākotnēji skraidīs dzīvnieki ar bultām es nemaz neminēšu.