Arī es vēlos atgriezties pie "Saknēm", bet citām, un vēlos izmaiņas likumos.
Vēlos medīt ar metamo šķēpu.
Pa lapsu, bebri netrāpīšu, bet pa briedi, alni gan! Un 3000J šķēpa galā arī nav problēmas.
Neesmu nekāds knapais - 1,91m, 120kg, bijušais štangists.
Savainots lopinš arī nekur nepazudīs, jo cik tālu pa mežu tiksi ar 3m garu mietu pēcpusē?
Un es gribētu lai to atļauj izmantot tikai lielo pārnadžu medībām, sīkākiem grūti trāpīt.
Ar ko es esmu sūdīgks par bultu šavējiem?
Kurš par izmaiņām likumdošanā, par atgriesanos pie "saknēm", pie Latvju senajām tradīcijām?
Un es pilnīgi nopietni, jo redzēju Ohota i Ribalka kā mellie, plikie aborigēņi medī Āfrikā.
Bet paši tādi kārniņi, sīksti, spēka laikam maz, bet šiem krīt!
Arī mūsu senči, Latvijā, taču medīja ar šķēpu!
Pret loku izmantošanu medībās Latvijā gan esmu pret, ko ar tādu mazu spicu puļķīti var nošaut?
Vot ar tādu riktīgu trīsmetrīgu, nospicētu, metamo mietu, tā gan ir štelle! Un tie Jouli arī ir.
Kā met, tā ir!
Lūdzu ņemt manu ierosinājumu vērā un Biedrībai, atteikuma gadījumā, sniegt man juridiski pamatotus argumentus, pēc būtības, par atteikuma iemesliem.
:-)
Nu Uldiņ Tu te ieplēsi... labs pusdienas laika Humors :))))) pasmieties varēja lasot :))))) Tāču, lai vai kā, bet es esmu Tavā pusē, tas ir pret lokiem!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.01.2011. 15:01
Lūdzu ņemt manu ierosinājumu vērā un Biedrībai, atteikuma gadījumā, sniegt man juridiski pamatotus argumentus, pēc būtības, par atteikuma iemesliem
Priekslikums vel ir jaizsver un jaizverte!!! Bet protams ir gana interesants!
Atteikuma gadijuma biedribas valde nolema atbildes vestules sagatavosanu uzticet biedribas aktivam biedram Uldim Sparnam... :) :) :)
Protams, atbildi var sniegt arī klātienē, diskutējot (pie spoguļa), taču tad lūgums sagatavot un iesniegt aktu par izskaidrošanas darbu :))
Bet - lai arī tā ir utriēšana - argumenti patiešām vietā un laikā...
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
10.01.2011. 16:21
Uldi! Žetons par to šķēpu. :) Ja kas - Tev arī Pape nav tālu, attiecīgi vari medīt no zirga (savvaļas mustanga) muguras. :) Un pa vasaru doties sirot uz leišiem, kā tas bija pieņemts senlatviešiem. :D
Var. Lasot domās aizstājam vārdu "utriēšana" ar "pārspīlēšana" un viss būs bumbās ;)
Nebiedrus informēju, ka rezultāts šobrīd ir -1, taču tā kā balsu sadalījums ir 50:50, skaidrs, ka biedrības oficiālais viedoklis nebūs absolūts uzstādījums, bet gan kompromisus meklējošs. Idejas kompromisiem diskusijā jau parādījās un liels paldies par tām. Ja vēl kas - noteikti neturiet sveci zem pūra.
PS. Laikam pirms gulētiešanas lasītā Ulda Spārna teksta ietekmē man šonakt rādījās sapnis par vilkača medībām ar šķēpu...5.30 modinātājs iztraucēja redzēt nobeigumu, bet šķiet, ka neradījums tika uzdurts :D
Esmu par!
Nav nekāda māksla ar karabīni un optiku nošaut zvēru no torņa (pie barotavas) pa 150 m. Daudz grūtāk ir pielavīties ar bisi līdz 30-40 m. Bet pamēģiniet tikt lopam klāt tuvāk, 10-20 m. Diez vai Latvijā būs daudz mednieku, kuri briežu bullim tiks tik tuvu. Tā ir īpaša māksla, dārgu repelentu izmantošana utt. Pats loks, bultas, maskēšanās tērps utt. arī ir ļoti dārgi. Esmu par individuālām medībām ar loku par īpašām cenām, medību saimniecībās, kuras to vēlās, medību saimniecības apsaimniekotāja pārstāvja vai meža dienesta pārstāvja klātbūtnē. Lai taču maksā, ja grib un prot! Vai tad mums medību saimniecībām naudu nevajaga?
Esmu par medībām ar loku tādās medību saimniecībās, kur atļautas medības ar loku. Atļaut vai nē- lemj medību tiesību lietotājs(kolektīvs).Ja nolemj ,,par'', tad reģistŗē kā med. saimniecību, kurā atļautas medības ar loku. Kārtību kādā notiek medības, nosaka medību tiesību lietotājs.
Vēlos medīt ar metamo šķēpu.
Pa lapsu, bebri netrāpīšu, bet pa briedi, alni gan! Un 3000J šķēpa galā arī nav problēmas.
Neesmu nekāds knapais - 1,91m, 120kg, bijušais štangists.
Savainots lopinš arī nekur nepazudīs, jo cik tālu pa mežu tiksi ar 3m garu mietu pēcpusē?
Un es gribētu lai to atļauj izmantot tikai lielo pārnadžu medībām, sīkākiem grūti trāpīt.
Ar ko es esmu sūdīgks par bultu šavējiem?
Kurš par izmaiņām likumdošanā, par atgriesanos pie "saknēm", pie Latvju senajām tradīcijām?
Un es pilnīgi nopietni, jo redzēju Ohota i Ribalka kā mellie, plikie aborigēņi medī Āfrikā.
Bet paši tādi kārniņi, sīksti, spēka laikam maz, bet šiem krīt!
Arī mūsu senči, Latvijā, taču medīja ar šķēpu!
Pret loku izmantošanu medībās Latvijā gan esmu pret, ko ar tādu mazu spicu puļķīti var nošaut?
Vot ar tādu riktīgu trīsmetrīgu, nospicētu, metamo mietu, tā gan ir štelle! Un tie Jouli arī ir.
Kā met, tā ir!
Lūdzu ņemt manu ierosinājumu vērā un Biedrībai, atteikuma gadījumā, sniegt man juridiski pamatotus argumentus, pēc būtības, par atteikuma iemesliem.
:-)
Priekslikums vel ir jaizsver un jaizverte!!! Bet protams ir gana interesants!
Atteikuma gadijuma biedribas valde nolema atbildes vestules sagatavosanu uzticet biedribas aktivam biedram Uldim Sparnam... :) :) :)
Bet - lai arī tā ir utriēšana - argumenti patiešām vietā un laikā...
Nebiedrus informēju, ka rezultāts šobrīd ir -1, taču tā kā balsu sadalījums ir 50:50, skaidrs, ka biedrības oficiālais viedoklis nebūs absolūts uzstādījums, bet gan kompromisus meklējošs. Idejas kompromisiem diskusijā jau parādījās un liels paldies par tām. Ja vēl kas - noteikti neturiet sveci zem pūra.
PS. Laikam pirms gulētiešanas lasītā Ulda Spārna teksta ietekmē man šonakt rādījās sapnis par vilkača medībām ar šķēpu...5.30 modinātājs iztraucēja redzēt nobeigumu, bet šķiet, ka neradījums tika uzdurts :D
Nav nekāda māksla ar karabīni un optiku nošaut zvēru no torņa (pie barotavas) pa 150 m. Daudz grūtāk ir pielavīties ar bisi līdz 30-40 m. Bet pamēģiniet tikt lopam klāt tuvāk, 10-20 m. Diez vai Latvijā būs daudz mednieku, kuri briežu bullim tiks tik tuvu. Tā ir īpaša māksla, dārgu repelentu izmantošana utt. Pats loks, bultas, maskēšanās tērps utt. arī ir ļoti dārgi. Esmu par individuālām medībām ar loku par īpašām cenām, medību saimniecībās, kuras to vēlās, medību saimniecības apsaimniekotāja pārstāvja vai meža dienesta pārstāvja klātbūtnē. Lai taču maksā, ja grib un prot! Vai tad mums medību saimniecībām naudu nevajaga?