Mans viedoklis bija ,ka mednieku un medību vadītāju nevajadzētu mest pār vienu kārti,jo kad es kārtoju tos eksāmenus visa atšķirība bija iesnieguma formā un pieļaujamo kļūdu skaitā.
Slēpts
11.01.2011. 09:53
Es arī esmu lasījis pēdējo gadu statistiku un jā, pa lielam, vaina ir medniekos kuri neievēro drošības prasības, bet uz 10 vai ... gadījumiem ir kāds, kur arī medību vadītājs nav izdarījis visu līdz galam + kā jau rakstīji, mudaks, kam viss pie kājas!
Es nesaku, ka obligāti vajag obligātu exāmenu, es jau rakstīju, ka ideālā variantā tie būtu kādi semināri, bet man nebūtu nekas pret arī citai formai.
Un par zināšanām ir tā, ka neviens jau nav neizglītots muļķis, bet šaubos arī vai katrā kolektītā, katrs mednieks varētu šodien nokārtot mendieka exāmenu..
Labi, šis ir tikai mans subjektīvais viedoklis un negribu tevi pērliecināt mainīt tavējo.. Tāpēc mums ir forums, kur katrs var izteikt savu viedokli un beigās vienalga palikt pie sava!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.01.2011. 10:01
Atcerēsimies kad medības ir mūsu hobijs un mēs visi ar to gribam nodarboties
Nu te jau sākās tas, par ko runāju. :(
Kurš ir iepotējis pārliecību, ka medības ir hobijs? Vai tā tagad kursos māca?
Iemetiet aci izziņas avotos - kas ir hobijs (jeb latviski vaļasprieks) tad izlasiet medību definīciju, padomājiet par to visu un pārstājiet lietot šo apzīmējumu attiecībā uz medībām! Hobijs ir kāršu spēle piektdienas vakarā, alus pie pusdienām, teātra apmeklējums, marku krāšana, utt. Tās ir nodarbe, ar kuru var nodarboties (vai nenodarboties) pēc patikas un paša ieskatiem, un kuras piekopšana vai atturēšanās neizraisa nekādas sekas citiem indivīdiem un interešu grupām. No medību operas par vaļasprieku varētu saukt tikai pīļu medības. Un i to nosacīti. Savukārt, tikko sākas pārnadži, plēsēji, graucēji, tā tur jau katrai darbībai vai bezdarbībai ir sekas vai nu popilāciju savstarpējo mijiedarbību vai postījumu izskatā. Un tātad nekāda runa nevar būt par vaļasprieku, tikai par saimniecību un populāciju apsaimniekošanu.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.01.2011. 10:02
Man jau uzprasas tiesas paraleles ar Autovaditaja apliecibu...un CSDD.. Galu gala gan viena gan otra gadijuma nokartojot konkretu parbaudijumu kompleksu iegust vienu vai otru kvalifikaciju, kas lauj vai nu vadit atbilstosas kategorijas transporta lidzekli (CSDD gadijuma) vai ari but medniekam, vai medibu vaditajam (VMD gadijuma). Tiesibas nevajadzetu (CSDD gadijuma ari ta nav) iegut uz muzu, ka minimums pec kada laika tas butu janomaina iesniedzot aktualos datus par veselibas stavokli un esamibu vai ne dazados apsaubamas kavalitates registros (narkologiska un psihu uzskaite). Terminam jabut sapratigam (ne parak isam un ari ne uz muzu). Paraleli jabut efektivai kontroles un sodu sistemai, lidzigi ka CP CSDD gadijuma!!!! Nu bet sobrid ar to kontroli un sodiem ir ka ir... Normala (bet mazskaitliga) brigade no GPP ar Landroveru kuram jau pusmiljons kilometru uz spidometra, dazi VMD inspektori (no kuriem dazs labs ar skaidri izteiktu regionala Napaleona sindromu)... :( Bedu ieleja....
Tapec es domaju ka "svetdienas kursi"{ butu piemerojami tiem kas ir piekerti kadu normu parkapumos utt., lidzigi ka CSDD gadijuma, sakrajusi kadu soda punktu skaitu, kas jadzes...
P.S. Kontrolei un sodam sapratiga apjoma obligati ir jabut, mums tacu pasiem nepatik piemeram celu huligani!? (protams ja pasiem nav velme parejos satiksmes dalibniekus uzskatit par luniem kas tikai maisa parvietoties..)
Man liekas, ka papildināt savu zināšanu bagāžu nekad nav lieki un pat ja Tev reāli tā mednieku vadītāja apliecība nav vajadzīga, tad profilaktoriski iziet kursus (ja naudiņa atļauj) - pa sliktu nenāks nevienam :)
Tieši šāda iemesla dēļ sazvanīju viņus - cena mednieku vadītājiem 80Ls, kursi no 1dienas - 4dienai trīs nedēļu garumā no 18.00. Jaunajiem medniekiem biku dārgāk - 120Ls. Tagad jāsaprot vai dēļ darba tikšu un vai naudu var atlicināt... :)
Juri, Tu sabiezini krāsas! Vai medības nav nodarbe pēc patikas, vari iet un vari neiet??? Neiedziļinoties terminu būtībā, te vienkāršiem ļautiņiem lai saprotams būtu! Tikai viņas ierobežo gan likumi, gan pienākumi! Gribētu redzēt, kā Tu savā kolektīvā uz postījumiem visus večus pēc rindas principa nozīmētu katru vakaru, jo taču pienākums ar to cīnīties, cits gadīgi vaktēs, cits gulēs un its Tevi pasūtīs, jo ir biznesa ģēlas. Lai Tev tas būtu, darbs, pienākums, gaļas agāde, vai sazin kas.... man tā ir un paliks atpūta pie dabas, līdzīgi domājošo sabiedrībā, un kamēr būs iespējams gan fiziski, gam materiāli tikmēr šajā procesā piedalīšos, bet neviens nezina, kad tas var izbeigties...
Andri, a tā vienkārši, kā informatīvu nodarbi, medību vadītājiem nevar, uz reiz vajag kā pie PSRS sodi, kļūdas, rāmji un grāvji... Nekad nesapratīšu, kalab visu vajag tik muļķīgi sarežģīt, vai Jums to jājēju un kontrolētāju ir par maz?????
Kārli - Tu teišām iesi kursos, kurus beidzot Tev apliecību nevajag un par to visu maksāsi 120 Ls, apbrīnoju, Tu esi puika! Man man tāda rocība un te nu mēs esam, katrs no sava skatu punkta un kārtējo reiz no maka biezuma... diemžēl, tur arī viss bieži beidzās!
Raimond, 80Ls - es vēl domāju, jo tā nauda ir pietiekami liela. A tā apliecība uz sitiena tiešām nav vajadzīga, bet visādi dzīvē gadās... lieks papīrs var noderēt :) Es mednieku kursus beidzu apmēram 16 gadus atpakaļ un neskatoties uz to, ka ir pieredze uzkrāta medījot, ir šis un tas lasīts, tomēr zināšanu nekad nevar būt par daudz un daļa jau toreiz iegūtās zināšanas ir aizmirstas.... Atbildot uz Tavu jautājumu - jā, es reāli apsveru domu iziet šos kursus priekš sevis ne priekš atskaitēm vai dokumentiem
Nedivojam jau mucaa un katrs savas zinasanas var papildinat pec patikas, varbut kadam liekas ka vins paraks par citiem un velas citus pielidzinat dauz maz savam limenim, tad varbut ka ta ari ir ka tikai liekas...! Medibas un medibu organizesana vislielako lomu spelee mednieka pieredze un sava iecirkna parzinasana, bet ar izmainam likumdosana vai medibu noteikumos vai ko citu var iepazistinat izvades, sapulces vai ka savadak...! Irindas medniekam jazin ir tas kas jazin un domaju ka lielaka dala ari pamatus zin, ja ari nezin tad ja piedalisies medibas zinaas...!
Es nesaku, ka obligāti vajag obligātu exāmenu, es jau rakstīju, ka ideālā variantā tie būtu kādi semināri, bet man nebūtu nekas pret arī citai formai.
Un par zināšanām ir tā, ka neviens jau nav neizglītots muļķis, bet šaubos arī vai katrā kolektītā, katrs mednieks varētu šodien nokārtot mendieka exāmenu..
Labi, šis ir tikai mans subjektīvais viedoklis un negribu tevi pērliecināt mainīt tavējo.. Tāpēc mums ir forums, kur katrs var izteikt savu viedokli un beigās vienalga palikt pie sava!
Nu te jau sākās tas, par ko runāju. :(
Kurš ir iepotējis pārliecību, ka medības ir hobijs? Vai tā tagad kursos māca?
Iemetiet aci izziņas avotos - kas ir hobijs (jeb latviski vaļasprieks) tad izlasiet medību definīciju, padomājiet par to visu un pārstājiet lietot šo apzīmējumu attiecībā uz medībām! Hobijs ir kāršu spēle piektdienas vakarā, alus pie pusdienām, teātra apmeklējums, marku krāšana, utt. Tās ir nodarbe, ar kuru var nodarboties (vai nenodarboties) pēc patikas un paša ieskatiem, un kuras piekopšana vai atturēšanās neizraisa nekādas sekas citiem indivīdiem un interešu grupām. No medību operas par vaļasprieku varētu saukt tikai pīļu medības. Un i to nosacīti. Savukārt, tikko sākas pārnadži, plēsēji, graucēji, tā tur jau katrai darbībai vai bezdarbībai ir sekas vai nu popilāciju savstarpējo mijiedarbību vai postījumu izskatā. Un tātad nekāda runa nevar būt par vaļasprieku, tikai par saimniecību un populāciju apsaimniekošanu.
Tapec es domaju ka "svetdienas kursi"{ butu piemerojami tiem kas ir piekerti kadu normu parkapumos utt., lidzigi ka CSDD gadijuma, sakrajusi kadu soda punktu skaitu, kas jadzes...
P.S. Kontrolei un sodam sapratiga apjoma obligati ir jabut, mums tacu pasiem nepatik piemeram celu huligani!? (protams ja pasiem nav velme parejos satiksmes dalibniekus uzskatit par luniem kas tikai maisa parvietoties..)
Tieši šāda iemesla dēļ sazvanīju viņus - cena mednieku vadītājiem 80Ls, kursi no 1dienas - 4dienai trīs nedēļu garumā no 18.00. Jaunajiem medniekiem biku dārgāk - 120Ls. Tagad jāsaprot vai dēļ darba tikšu un vai naudu var atlicināt... :)
Andri, a tā vienkārši, kā informatīvu nodarbi, medību vadītājiem nevar, uz reiz vajag kā pie PSRS sodi, kļūdas, rāmji un grāvji... Nekad nesapratīšu, kalab visu vajag tik muļķīgi sarežģīt, vai Jums to jājēju un kontrolētāju ir par maz?????