Aprīkojums: Benelli (gludais), Strasser un 2 labi naži
Suņi: vēl nav
Medību trofejas: 28
22.03.2011. 13:39
Pati doma jau ir apsveikuma vērta!!!!! Super, Tev noteikti izdosies!!!!!!!
Ligzdas pirmo reizi, kopīgi ar domu biedriem, sākām likt 3 gadus atpakaļ. Šobrīd ir ap 42 ligzdām. Par pamatu ņēmu Vīksnas materiālu.
Pāris uzlabojumus veicu pats.
Lielu daļu stiprināšanas un sastiprināšanas darbus var veikt ar plastmasa savilcēm. Ar drāti ir baigais piņķeris.
Pašu ligzdu stiprinu uz sanaglota rāmīša, ne uz dēļa. Stabilāk turas.
Mietus lieku 2. Stabilāka ligzda.
Augstums no ūdens ir tiešām individuāla lieta, jo ir vietas, kur ūdens staigā un vietas, kur tik pat kā nē. Ja būs drusku augstāk par metru, tas nekas. Galvenais lai nav zemu, jo tad ješka lien iekšā un izārda visu.
Lieku zivju dīķos ar purvainu grunti. Man tur ir viena specifiska lieta - ziemā uz ledus liktās ligzdas ledus izceļ ārā, bet tās, kuras likām pavasarī uz ūdens, turās jau 3 gadus. Laikam pa vasaru labāk "iesakņojās" :):):)
Katru gadu noteikti, vēlākais ap šo laiku (es to izdarīju iepriekšējās brīvdienā), jāappļauj niedres, lai ligzdiņa neieaug. Tas pīlei nepatīk. Vēlams ielikt svaigu sieniņu iekšā (ligzdas materiālam). Ārējais siens rullī sapūst, tāpēc es nopļautās niedres sabakāju atpakaļ, lai rullis izskatās dabīgāks, citādi ir tukšas drātis.
Vēlams nelikt klajās vietās, nepatīk un neiet iekšā.
Mūsu ligzdās ligzdoja jau pirmajā gadā. Tagad apm 50% bija aizņemtas. Ir ligzdas, kurām jāpamaina vieta, jo tajās neiet iekšā. Acīmredzot vieta nepatīk.
Bleķi ap mietiem sit noteikti.
Kā jau teicu, apsveicama jau ir Tava vēlme likt tās ligzdiņas. Lai Tev izdodas un daudz perējumu ligzdās.
Mani garadarbi ir profilā
Mēs šogad šadus 8 sataisījām, bet protams ap koku vēl riņķī apsitām bleķi drošībai!
Vajadzīgs metāla žogs, ruberoīds, siens un ar ko kopā sastiprināt satīto rulli!
Marek! Silti iesaku tagad neminēt, bet paklausīt Mārtiņam. Ir patiešām vērtīgs Vīksnes materiāls par ligzdām - tur ir aprakstīti visādi knifiņi: gan cik augstu taisīt, gan cik tuvu lieliem/maziem kokiem, kā arī - var taisīt gan no koka dēlīšiem, gan no siena+metāla sieta+papes - sarulējot. Pats nesen lasīju - vai nu Mednieka rokasgrāmata 2011, vai MMD žurnālā (nesenā) - mājās varu apskatīties.
Mūsu ezers ir sekls dzilaka vieta ir 3 m
Neparplust izņemot pavasari,bet tad ari uzplūst kadus 40 cm Jo mums ir liela udens sistema
Garš kanāls un vel Riejs un blakus velviens ezers.
ES kapēc gribu ligzdas likt,jo ir tipiņi kas krastos izposta ligzdas udeni es ceru ka nelidis
Slēpts
16.03.2011. 10:23
Pirmkārt, tas ir atkarīgs no ūdenstilpnes - gan jau zini kā tur ir ar ūdens līmeņa mainību (caurtece ir vai nav) un cik stipri tilpne pārplūst. Otrkārt arī no tilpnes dziļuma - pēc spējām un varēšanas kādu mietu dabūsi gruntī/dūņās vai tml.
Labs materiāls ir Vīksnes J. un Lauberga A. brošūra "Mākslīgās ligzdvietas meža pīlei" (2007). Atrodama informācija gan par mākslīgo ligzdu vēsturi, sekmēm praksē, dažādas iespējamās ligzdu konstrukcijas, tāpat ir info par ligzdu kaitniekiem. Praktiski visa informācijā no ligzdas izgatavošanas līdz izlikšanai. Tad nu šajā materiālā ir norādīts, ka ligzdas augstums no ūdens ir 100 - 130 cm. Principā vidēji ir 1m un var būt arī zemāk. Galvenais jau ir, lai ligzda būtu stabila un izvietota ar rezervi, lai maksimālākā iespējamajā ūdenstilpnes augstākajā līmenī ūdens to nepiepilda.
Ligzdas pirmo reizi, kopīgi ar domu biedriem, sākām likt 3 gadus atpakaļ. Šobrīd ir ap 42 ligzdām. Par pamatu ņēmu Vīksnas materiālu.
Pāris uzlabojumus veicu pats.
Lielu daļu stiprināšanas un sastiprināšanas darbus var veikt ar plastmasa savilcēm. Ar drāti ir baigais piņķeris.
Pašu ligzdu stiprinu uz sanaglota rāmīša, ne uz dēļa. Stabilāk turas.
Mietus lieku 2. Stabilāka ligzda.
Augstums no ūdens ir tiešām individuāla lieta, jo ir vietas, kur ūdens staigā un vietas, kur tik pat kā nē. Ja būs drusku augstāk par metru, tas nekas. Galvenais lai nav zemu, jo tad ješka lien iekšā un izārda visu.
Lieku zivju dīķos ar purvainu grunti. Man tur ir viena specifiska lieta - ziemā uz ledus liktās ligzdas ledus izceļ ārā, bet tās, kuras likām pavasarī uz ūdens, turās jau 3 gadus. Laikam pa vasaru labāk "iesakņojās" :):):)
Katru gadu noteikti, vēlākais ap šo laiku (es to izdarīju iepriekšējās brīvdienā), jāappļauj niedres, lai ligzdiņa neieaug. Tas pīlei nepatīk. Vēlams ielikt svaigu sieniņu iekšā (ligzdas materiālam). Ārējais siens rullī sapūst, tāpēc es nopļautās niedres sabakāju atpakaļ, lai rullis izskatās dabīgāks, citādi ir tukšas drātis.
Vēlams nelikt klajās vietās, nepatīk un neiet iekšā.
Mūsu ligzdās ligzdoja jau pirmajā gadā. Tagad apm 50% bija aizņemtas. Ir ligzdas, kurām jāpamaina vieta, jo tajās neiet iekšā. Acīmredzot vieta nepatīk.
Bleķi ap mietiem sit noteikti.
Kā jau teicu, apsveicama jau ir Tava vēlme likt tās ligzdiņas. Lai Tev izdodas un daudz perējumu ligzdās.
Mani garadarbi ir profilā
Bet nu paldies par padomiem.
Vajadzīgs metāla žogs, ruberoīds, siens un ar ko kopā sastiprināt satīto rulli!
Neparplust izņemot pavasari,bet tad ari uzplūst kadus 40 cm Jo mums ir liela udens sistema
Garš kanāls un vel Riejs un blakus velviens ezers.
ES kapēc gribu ligzdas likt,jo ir tipiņi kas krastos izposta ligzdas udeni es ceru ka nelidis
Labs materiāls ir Vīksnes J. un Lauberga A. brošūra "Mākslīgās ligzdvietas meža pīlei" (2007). Atrodama informācija gan par mākslīgo ligzdu vēsturi, sekmēm praksē, dažādas iespējamās ligzdu konstrukcijas, tāpat ir info par ligzdu kaitniekiem. Praktiski visa informācijā no ligzdas izgatavošanas līdz izlikšanai. Tad nu šajā materiālā ir norādīts, ka ligzdas augstums no ūdens ir 100 - 130 cm. Principā vidēji ir 1m un var būt arī zemāk. Galvenais jau ir, lai ligzda būtu stabila un izvietota ar rezervi, lai maksimālākā iespējamajā ūdenstilpnes augstākajā līmenī ūdens to nepiepilda.
Idejas un varianti jau daudz, bet galvenais - lai ir pret ūdeļu aizsargs, cauruļveida ligzdas gadījumā, lai ir redzama gaisma cauri un visbeidzot nav pārāk daudz siena.
Šie materiāls varētu noderēt veidojot ligzu:
http://www.zm.gov.lv/doc_upl/5...
http://raksti.daba.lv/referaat...
http://www.../?p=283 (Nomd ir video par pīļu ligzdam).
Šādu šogad uzmeistaroju (foto):