Nez man karabinei beztermiņa un bisei lidz nakamajam gadam,jo nebiju lidzi panjemis! ta ja buti lidzi bise arī pie reizes tai butu bezterminja!!
samariešus man neprasija!
Samāriešu un medicīniskās pārbaudes apliecības ir derīgas tik ilgi, cik uz tās norādīts, pēc tam jāatjauno - nekas nav mainījies! Bet ieroču atļaujas, jo to derīguma termiņš bija vairāk kā līdz 01.01.2011 kļūst par beztermiņa, saskaņā ar grozījumiem ieroču aprites likumā!
Jauna likuma IV nodala (11.pants 4.dala)skaidri un gaisi vestits:"Ieroca glabasanas,nesasanas un ieroca kolekcijas atlaujas izsniedz uz nenoteiktu laiku." Respektivi,isniedzamas atlaujas ir bestermina.Bet speka ir tikai gadijuma,ja mednieks sava ieroca arsenala neko ipasu nemaina;perk jaunus vai pardod atlauja ierakstitos rikus,dosanas uz policiju joprojam bus nepieciesama.Tas pats sakams par sadiem gadijumiem:"Ja ierocu atlauja ir bojata,iznicinata,nozaudeta vai nolaupita,persona VP sanem atlaujas dubligkatu,bet,ja mainijusies atlauja noraditie fiziskas vai juridiskas personas dati vai ieroca glabasanas adrese,-atkartotu ieroca atlauju."
Tātad , ja pareizi sapratu, ja man atļaujas termiņš beidzas 2013.g., tad man uz policiju jāaiznes tikai med. komisijas slēdziens un ar to viss ir nokārtots.
Ja tev beidzas 2013.gada ieroca atlaujas termins.Tu dari visu ka vienmer esi darijis.Arsti utt.Tev vienkarsi isniegs bestermina apliecibu un pectam pec 1-5.gadiem jaiziet arsta komisija un jaiznes uz policiju arsta sledziens,ka ar tevi viss kartiba!
samariešus man neprasija!