Un kad ievedīsiet Benelli pusautomātus???
Man vienalga pie kā pirkt, ka tik varu nopirkt to, ko gribu. Jo parasti ieroču bodēs cenšas iesmērēt kaut ko citu, nepamatoti slavējot bez gala, bet iemesls ir banāls - tas, ko slavē, stāv plauktā un no tā jātiek vaļā. Un tas jau nekas, ka tā viena modeļa slavēšana un cita aplikšana ir pilnīgi aplama un patiesībā ir pilnīgi otrādi.
Par izvēli vēl kas - ir jānovērtē katrs konkrētais ierocis no vismaz 2 aspektiem - vai tas ir paredzēts tieši sportingam (pietiekami dārgu ieroci pērkot, nepirksi taču tranšejas plinti sportingam - jāpērk tādu, kādam mērķim visbiežāk izmantosi); un otrs - vai konkrētais ierocis der tev pašam - vai ātra ieplecošana un nomērķēšana neradīs papildus grūtības tieši ieroča un šāvēja savstarpējās nesaderības dēļ.
jautājums bija par modeli nevis par ieroča derēšanu vai nederēšanu ;) no savas pieredzes varu piebilst, ka ieplecojot bisi kaut 123 reizes veikalā tā īsti nevar spriest par to vai viņa tev der vai neder, to izjūt tikai šautuvē šaujot un arī ne pēc pirmajiem 100 šāvieniem beigās tāpat gandrīz vienmēr ar laiku šo to vajag mainīt lai labi plinte pasētu, jo ar laiku no labas vai sliktas dzīves tāpat mainās gan rumpīša izmēri gan reakcija gan šaušanas stils
Kurā vietā Tu izlasīji, ka jautājums ir par modeli? Bet strīdēties jau neiešu. Un - es no savas pieredzes zinu, ka Latvijā ir vairāki sportisti, kas iegādājušies speciāli tikai viņiem domātu ieroci, to nemaz neredzot un neaptaustot, kur nu vēl runājot par ieplecošanu. Un nav tiem ieročiem ne regulējama laide, ne arī kas cits, bet der viņiem ideāli. Vēl - ja esi "pamocījies" ar vairākiem ieročiem, arī veikalā zināsi, kam pievērst lielāku uzmanību. Starp citu - ļoti svarīga šaušanas prasmes apguves daļa ir "sausie" trenniņi, bet tas jau ir cits stāsts.
tēmas nosaukums jau izsaka manuprāt visu, izlasi to vēlreiz ;) un tos sportistus kurus tu piemini, vienu lielu daļu es pazīstu personīgi tāpat kā viņu plintes un nevajag te jaukt pi..pi ar pirkstu, uz spec pasūtījumu gatavots Perazzi (vairumā gadījumu) ar pirms tam Borjkas nomērītiem auguma parametriem nevar tikt salīdzināms ar no plaukta ņemtu ieroci, to arī tev būtu jāsaprot :) Un vēl ja tu painteresētos tad zinātu ka daļa no tiem čaļiem kas pasūtījuši plintes ar sev gatavotu laidi, pēc saņemšanas viņas tāpat šeit mazliet pieslīpē un pārlabo ;) Par sausajiem treniņiem nemaz nerunāsim, Latvijā vispār ir tikai kādi pāris cilvēki kas var pamatoti izstāstīt kas ir sausais treniņš, parasta plintes pamētāšana pie pleca nav pat puse no sausā treniņa, bet tas tā, atkāpei
Es jau teicu, ka nav mans mērķis strīdēties un kaut ko pierādīt. Bet, ja runājam par modeļiem (izslēdzot dārgo galu), esmu pašāvis ar vairākiem ieročiem. 682 Beretta man patika, pats sev gribēju, bet bija jāgaida diezgan pailgi un tad paņēmu to, ko varēju dabūt. Esmu šāvis ar tiem pašiem Perazzi un arī Beretta DT10 - kaut arī neviens no tiem nederēja manam augumam - šaut bija apbrīnojami viegli. Var jau būt, ka psiholoģiski, bet tomēr. Ir tā - līdzsvars viņām visām ir vienā punktā, bet ar šitām kā ar rotaļlietām - DT10 ir par 150 gramiem smagāka par manu 686, bet turēt to liekas vieglāk. Beigās tāpat nonācu pie dārgā gala (nu, par manu vairāki ir teikuši - pagale paliek pagale). Nu, jā - jebkurā gadījumā daudz kas ir atkarīgs no tā, cik nopietni domā nodarboties ar sportingu un arī no tā, cik daudz līdzekļu tam ir gatavs ziedot. Kaut gan - šaušanai es vienalga gada laikā esmu iztērējis daudz vairāk kā ierocim.
Man vienalga pie kā pirkt, ka tik varu nopirkt to, ko gribu. Jo parasti ieroču bodēs cenšas iesmērēt kaut ko citu, nepamatoti slavējot bez gala, bet iemesls ir banāls - tas, ko slavē, stāv plauktā un no tā jātiek vaļā. Un tas jau nekas, ka tā viena modeļa slavēšana un cita aplikšana ir pilnīgi aplama un patiesībā ir pilnīgi otrādi.