Šodien vārdadienu svin Telma, Bruno, rītdien - Jausma, Albertīne
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vītņstobru patronu kvalitāte

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.05.2011. 19:58

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-01-24 20:06
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Gulbene
Medību stāžs: 24.gadi
Aprīkojums: Strasser RS 9,3x62,Brawning BAR LONGTRAC LUXE 9.3X62, Heym SR 30 270 WSM, Merkel RX.Helix 223 rem Brawning CYNERGY PRO SPORT 12M 76, Medību loks un arbalets. Browning Maxus 12cal
Suņi: Laikas(daudz)
Medību trofejas: 44
30.04.2011. 08:36
Martiņām laikam kāda problēma ar bisi gadījās.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2024-08-04 13:05
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: 10.12.2010.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Latvijas dzinējs - Tere
Medību trofejas: 49
30.04.2011. 10:33
Mārtiņ,ierocis ir vai nav defektīvs pateiks jebkurš ieroču meistars,problēma ir birokrātijā,jo nedomāju ka ieroču meistariem ir eksperta sertifikācija(kaut arī Latvijā neviena mācību iestāde nesagatavo ekspertus),tātad visi eksperti ir cilvēki ar kaut kādām zināšanām un strādā amatā kurš sākas ar vārdu eksperts.Kā filmā"Kāzas Maļinovkā" kur Papandopala teica bumaga jestj,pečatj svoja.

Jā es to zinu un arī esmu pats pārbaudījis ka pateikt to var jebkurš ieroču speciālists/meistars uttt. Bet ar to nepietiek lai cīnītos ar negodīgiem pārdevējiem.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
30.04.2011. 14:47
Mārtiņ kas ir ar to Tavu ugunsdzelzi?Izstāsti problēmu.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
02.05.2011. 10:15
nitropulveris savas īpašības kvalitatīvos uzglabāšanas apstākļos saglabā 4 gadus,pēc tam tā kondīcija sāk strauji kristies

Gads rūpnīcas noliktavā, gads pie vairumtirgotāja, vēl pāris gadi vietējās mednieku bodes plauktā ... un tad šo patronu nopērk mednieks. :) Ja mednieks taupīgs, tad šo pašu patronu vēl atstāj dēlēnam mantojumā. :D
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
02.05.2011. 12:22
Visas iepriekš minētās Dzintara uzskaitītās lietas esmu pārbaudījis uz savas ādas.
Pagājšgad Lijā nopirku paciņu ar Sako Powerhead 11,7g, priekš 3008win. Mājās ieraudzīju, ka paciņas iekšpusē iespiests zīmogs 2006.gada decembris. Tātad nepilni četri gadi pagājis kopš, es ceru, ka ražošanas.
Šautuvē izšāvu visas 20 un tā arī nesapratu, kas notiek. Norakstīju uz savu trīcošo roku. Bet ne par to stāsts.
PĒC KATRA ŠĀVIENA BIJA KONKRĒTI IZTEIKTA SKĀBA SMAKA!
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
02.05.2011. 16:34
Reģistrācijas numurs: 40008142605
Uzņēmuma nosaukums: LATVIJAS IEROČU MUNĪCIJAS UN PIROTEHNIKAS RAŽOTĀJU UN TIRGOTĀJU ASOCIĀCIJA
Adrese: Rīga, Pirts iela 8, Latvija
Darbības mērķi: sekmēt ieroču ražošanas un tirdzniecības nozares attīstību Latvijas Republikā; apvienot ieroču ražošanas un tirdzniecības nozarē darbojošos uzņēmumus, kā arī citas juridiskas un fiziskas personas, lai attīstītu kopīgus darbības virzienus, izvirzītu un īstenotu kopīgus mērķus, nodrošinot piedāvāto pakalpojumu kvalitāti; sekmēt ieroču ražotāju un tirgotāju jomā darbojšos uzņēmumu profesionālo pakalpojumu standartu attīstību Latvijas Republikā, celt kvalitātes standartu līmenī, veicināt augstu nozares darbinieku profesijas prestižu; pārstāvēt ieroču ražotāju un tirgotāju uzņēmējsabiedrību kopējās intereses valsts varas un pārvaldes institūcijās; piedalīties ieroču ražošanas un tirdzniecības nozares reglamentējošas likumdošanas pilnveidošanā; uzturēt kontaktus ar valsts, pašvaldību iestādēm, sabiedriskām organizācijām, juridiskām un fiziskām personām konsultāciju, apmācību, konferenču, semināru un izstāžu organizēšanā ieroču ražošanas un tirdzniecības sfērās.
---------------------------------------------------------
Palasām darbības mērķus:
- nodrošinot piedāvāto pakalpojumu kvalitāti, celt kvalitātes standartu līmeni, u.t.t., u.t.j.,
bla bla bla, .......
Interesanti, pirotehnikai, ko puišeļi spridzina ir derīguma termiņš, munīcijai ar kuru nonāvē - nav ?!
Retorisks jautājums:
- kā lai es, kā likumpaklausīgs pilsonis, lai nodrošinu tos LIKUMĀ NOTEIKTOS 3000 J stobra galā, ja
es nezinu kādas kvalitātes pulveris ir patronā kura iet vaļā, t.i. vai tai nav beidzies derīguma terminš,
- Kā lai es, uzticoties solīdas firmas ražojumam, varu būt drošs, ka patrona aiz pulvera vecuma nedetonēs,
nesaārdīs ieroci, nesavainos mani,
- kā lai es zinu, ka šo munīcijas tirgotāju civiltiesiskā atbildība ir apdrošināta un ka es šādā nelaimes gadījumā,
pats būdams pa divi ļimoni apdrošināts, saņemšu savu miljonu no tirgotāja par morālo un fizisko skādi.
Un nedod dievs, ka tāda šaize notiek ar kādu viesmednieku, Dāni, Vācieti u.t.t., kurš ir pircis vai kuram ir dotas
patronas no mūsu veikaliem - tā apdrošinātāji palaidīs pliku pasaulē ne tikai tirgotāju bet arī citus kas stāv
munīcijas ievešanas ķēdītē.
Tur nu gan eksperti atradīsies, un ne jau nu mūsējie, kurus var locīt,
atradīs i pārdevēju, i ražotāju, i minūti kad tā patrona pildīta.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
02.05.2011. 16:45
Par powerheadiem ir cita opera. Lodes ir daudz cietākas. Un ne katrs stobrs to pacieš. Tāpēc stiprāk novibrē un izmētā. Jo mīkstāka lode kopumā(plānāks apvalks svina pildījumam), jo tā labāk - vienveidīgāk ieņem stobra kanāla formu un trāpījumi sanāk vienādāki. Nitropulvera graudi sastāv no brizantās daļas un celulozes daļas. Čehu pulveros vairāk ir to celulozes daļu, ko var redzēt pēc šāviena stobrā, kā nepilnīgi sadegušas. Un tās celulozes daļas parasti ar pirmās maina izkatu mitruma un skābekļa ietekmē. Sāviena kvalitāti tas radikāli neietekmē.Vēl ilgāks kontakts ar mitrumu un skābekli tad izmaina brizanto daļiņu īpašibas, kas jau var būt pat bīstami. Bet tas reti gadās pat II pasaules kara patronām, kurās bija kvalitatīvs vācu, vai amerikāņu pulveris. Sarkanā iepakojumā čehu patronas parasti bija kvalitatīvākas.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
02.05.2011. 18:55
Juri lūdzu netulko nitrocelulozes sastāvu pēc sava prāta,celuloze ir tikai pamatizejviela kuru nitrējot rodas pavisam cita viela.Papildus nāk degšanas stabilizatori,paātrinātāji vai palēninātāji,tas atkarājas no pulvera markas un pielietojuma.Brizantās sprāgstvielas ir vielas kuru sadalīšanas-degšanas laiks ir daudz daudz īsaāks kā šaujampulverim un pie tām attiecas heksogēns,tnt,tetrils un vēl daudzas citas.Vārdu sakot lai dievs nogrābstās kas notiek ja saujampulverī ir brizantās vielas.Un vēl kungi,saprotu ka forums ir vieta kur demokrātiski izteikt savas domas,bet ir tēmas kurās nedrīkstētu būt"viena tante teica",Tapēc ierosinu pievienot nopietnām lietām autoratīvu atsauci.Šinī gadījumā-Vilkipēdija,Brizantās vielas.
Juris
Juris
02.05.2011. 19:21
Kādreiz bija labs raksts krievu žurnālā Oxota. Tur vismaz arī bija šī pati teorija izklāstīta attiecībā uz krievijā ražotiem pulveriem. Tāpēc arī sokol pulveriem katrai partijai mazliet mainījās vajadzīgā lādiņa svars, ka nedaudz ražošanas procesā nitrocelulozes un brizanto vielu attiecība peldēja. Tāpēc jau tās brizantās vielas ir celulozē, lai reakcija nenotiek sprādzienveidīgi.
Juris
Juris
02.05.2011. 19:39
Mans viedoklis Dzintar pat ir, ka tie tavi dzeltenie graudiņi ir jau ražošanas brāķis, kad celuloze nav vienmērīgi piesūcināta.Tas tad arī pie vienāda pulvera apjoma var dot dažādus spiedienus. Respektīvi lietots nekvalitatīvi saražots pulveris. Bet to nu gan vikipēdijā tev nevaru norādīt:)