Palasot komentārus škiet ka neviens nav redzējis tās sauktās mazās upītes, tautā sauktas par foreļupēm, uz kurām ir saceltas bebru aizsprostu sistēmas padarot upi par stāvošu ezeriņu sistēmu. Man šķite nav lielas starpības starp HESu un bebraini uz upes. Abos gadījumos ūdens ir stāvošs un summārais appludinājums vienāds.
Droši vien kāds no fouma arī ir foreļu makšķernieks, tas tad varētu izstāstīt kas īsti notiek ar forelēm, kad upītē ievācas bebri.
Mazo HES pienesums Latvijai nav nekāds "Atsaucoties uz valdības nostāju līdz 2010.gadam 1,1% no Latvijā patērētās elektroenerģijas patēriņa segt no mazo hidroelektrostaciju (HES)," gribat teikt ka dēļ 1-2% no kopējās vajadzīgās elektrības būtu vērts sacūkot kaut vienu mazu upīti? domāju ka cilvēki un viņu ģimenes, kas paliek biezi no šiem dubultajiem tarifiem nav pat 0,1% (šāds procents atbilst 2100 Latvijā). tātat par labu 0,1% populācijai un ap 1,1% elektrībai mums jābūt pateicīgiem par šitiem mazajiem "zaļajiem" HESiem?
Manā dzimtajā ciematiņā Alūksnes pusē 50-tajos gados uz mazas upītes Melnupes bija divi "hesi". Viens deva elektrību dažas stundas vakaros, otrs grieza vilnas vērptuvi. Visas Latvijas upeles ir pilnas ar veciem dambjiem. Nu, ja naudas pietiek ko elektrību pirkt no ārpuses, tad lai paliek upes zaļajiem un makšķerniekiem. Bet ja kurpe sāk spiest, tad rezerve tur ir liela. Makšķernieki var neuztraukties. Seklā tekošā ūdenī dzīvo vienas zivis, uzpludinājumos atkal citas, tik vien tās starpības ir, bez zivīm nepaliksiet, kamēr ūdens upēs būs.
Alsviķu pagasta padome
Vēlētāju apvienība "Attīstība nākotnei"
Piezīme: Ziņas publicētas deputātu kandidāta sniegtajā redakcijā. Par ziņu patiesumu atbild deputātu kandidāts.
Juris Griščenko
Dzimšanas gads : 1965.
Pilsonība : Latvijas
Dzīves vieta : Alūksnes rajons ALSVIĶU PAGASTS
Izglītība : augstākā
Darba vietas un amati : SIA "Ēras", direktors
Sia "Ēras", direktors
Pabeigtas šādas mācību iestādes : Latvijas Lauksaimniecības akadēmija, 1988, lauksaimniecības mehanizācija
Latviešu valodas prasmes pašnovērtējums : dzimtā
Tautība : latvietis http://www.kasjauns.lv/lv/zina...
Juri, neesmu ihtiologs, bet, man liekas, ka līdakas nedzīvo foreļupēs, jo tām tur īsti nav vietas! Pīles līdakas ienesīs visur, bet vai tās dzīvos un vairosies??? Taču tur, kur ir uzpludinājumi, tur līdakas ātri iedzīvojas!
Man tik viens jautājums! Kāpēc visi tie, kuri aizstāv šitādus sūdus, vienmēr neraksta savus īstos vārdus>???? Laikam ir no kā slēpties! ;)
Vēl neesmu redzējis,ka jebkāda mākslīga ūdens līmeņa maiņa būtu nākusi par labu kādai ūdenstilpnei(tecei).Sačakarēta zivju migrācija,pārpurvoti krasti,aizauguši ezeri un aizdūņotas upītes.To es varu parādīt jebkuram"progresa"piekritējam.Sīkums-kilometrs sadirstas upes pret dažām darbavietām-kaut kādi suņa murgi.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
11.05.2011. 17:20
Problēma jau ar tiem hesiem Latvijā ka tos netaisa dabai draudzīgā veidā, lai gan to varētu izdarīt. Kas gan prasītu par 50 % vairāk līdekļu gan projektēšanai, gan būvniecībai.
Ja pareizi sapratu Vaidavas gadijumā tiks applūdināti vairāk kā 40 ha, kas visdrīzāk nozīmē ka līmeni cels par metriem 3-4 vai pat vairāk, līdz ar to zivju ceļš, ja arī formāli būs, tad nefunkcionēs, jo lai to uztaisītu zivīm šķērsojumu jāiegulda lieli līdzekļi un tas nozīmē ka zivju dabiskā migrācija pagalam, kā arī paliels upes posms.
Viss būtu labi va visiem būtu vienādas iespējas un vienādi tarifi. Pilnīgs apsurds ir,ka daži izredzētie var pārdot enerģiju par dubulto tarifu,bet es nevaru pie savas mājas uzlikt vēja ģenerātoru un lieko strāvas daudzumu par parastu tarifu vai pat zemāku pārdot elektro tīkliem,un vajadzības gadījumā saņemt atpakaļ. Ps. Kā tas notiek daudzās citās valstīs. Laikam jau bez revolūcijas neiztikt! :))
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.05.2011. 11:38
Man atkal rodas priekšstats, ka sarunājos ar standartlatviešiem, kuri pēc definīcijas nevar dzīvot labi, jo pieturas pie pārliecības - štrunts, ka es dzīvoju draņķīgi, galvenais lai kādam citam nav labāk. Alu cilvēki.
Paklausoties te dažus hesu aizstāvjus rodas priekštats,ka sarunājies ar izvarotāju kurš ņem priekšā tavu meiteni,paralēli stāstot ,ka viņa pēc tam jutīsies labi,un sabiedrībai arī būs labi.
Droši vien kāds no fouma arī ir foreļu makšķernieks, tas tad varētu izstāstīt kas īsti notiek ar forelēm, kad upītē ievācas bebri.
Vēlētāju apvienība "Attīstība nākotnei"
Piezīme: Ziņas publicētas deputātu kandidāta sniegtajā redakcijā. Par ziņu patiesumu atbild deputātu kandidāts.
Juris Griščenko
Dzimšanas gads : 1965.
Pilsonība : Latvijas
Dzīves vieta : Alūksnes rajons ALSVIĶU PAGASTS
Izglītība : augstākā
Darba vietas un amati : SIA "Ēras", direktors
Sia "Ēras", direktors
Pabeigtas šādas mācību iestādes : Latvijas Lauksaimniecības akadēmija, 1988, lauksaimniecības mehanizācija
Latviešu valodas prasmes pašnovērtējums : dzimtā
Tautība : latvietis
http://www.kasjauns.lv/lv/zina...
Man tik viens jautājums! Kāpēc visi tie, kuri aizstāv šitādus sūdus, vienmēr neraksta savus īstos vārdus>???? Laikam ir no kā slēpties! ;)
Ja pareizi sapratu Vaidavas gadijumā tiks applūdināti vairāk kā 40 ha, kas visdrīzāk nozīmē ka līmeni cels par metriem 3-4 vai pat vairāk, līdz ar to zivju ceļš, ja arī formāli būs, tad nefunkcionēs, jo lai to uztaisītu zivīm šķērsojumu jāiegulda lieli līdzekļi un tas nozīmē ka zivju dabiskā migrācija pagalam, kā arī paliels upes posms.