Pie trihinelozes izplatības savu roku daļēji pieliekam arī mēs - atstājot nomedītus sīkplēsējus turpat, kur nomedīts. To beigto lapsu un jenotsuni atrod cūkas un noēd. Un - mums ar lielu varbūtību ir trihinelām invadēta cūka. Arī auto notriektos sīkplēsējus neviens nelasa - tie izsmird turpat, ceļa malā vai grāvī.
Mandomāt, 100% drošs var būt vienīgi par mātes pienu ēdošiem sivēniem - bet tie diez ko lieli vis nav un nekāds šašliks tur nesanāks. Pārbaudes nedod absolūtu garantiju - varbūtība nav liela, bet tomēr pastāv. Drošākā garantija ir cūkgaļas izstrādājumus pakļaut ilgstošai termiskai apstrādei - pats cepeškrāsnī taisu sākumā 200, vēlāk 120 grādus un kopumā tur noturu 1,5h; cepeši, sautētas kotletes, konservi - izvēle ir gana plaša un garšīga.
Šašlikam paliek buki un mājas cūkas :)
Reiz 90jos mežu kojās pēc nedēļas pēc medībām tika izvietots paziņojums " tad un tad nošautais ruksis inficēts ar trihinelozi".
haha. nekas no tā rukša studentu kojās sen nebija palicis pāri. Domājat kāds saslima?:)
esmu pārsteigts par to, ka tik liela diskusija ir par neko! kolektīvos, kuros es medos (un galvenokārt cūkas) par trihinelozi nekur nerunā un nedomā, jo visi pieņem ka tā tur ir un rīkojās kā Arnis P apraxtīja - gatavo un ēd bez jautājumiem un gadu desmitiem, nevienam nav bijušas problēmas, līdz ar to nav bijuši jautājumi un varianti par šo "svarīgo" tēmu. Bet ja rodās jautājumi un varianti, tad agri vai vēlu būs arī problēmas...
Mandomāt, 100% drošs var būt vienīgi par mātes pienu ēdošiem sivēniem - bet tie diez ko lieli vis nav un nekāds šašliks tur nesanāks. Pārbaudes nedod absolūtu garantiju - varbūtība nav liela, bet tomēr pastāv. Drošākā garantija ir cūkgaļas izstrādājumus pakļaut ilgstošai termiskai apstrādei - pats cepeškrāsnī taisu sākumā 200, vēlāk 120 grādus un kopumā tur noturu 1,5h; cepeši, sautētas kotletes, konservi - izvēle ir gana plaša un garšīga.
Šašlikam paliek buki un mājas cūkas :)
haha. nekas no tā rukša studentu kojās sen nebija palicis pāri. Domājat kāds saslima?:)