Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
26.10.2007. 14:37
Vēlreiz atkārtoju, ka dzīvnieku izsekošana jāveic ar suni. Ja nav sniega, tad bez suņa tas pasākums ir stipri nenopietns! Vai tiešām Jums kolektīvos nav labu suņu, kas māk atrast savainotu dzīvnieku? Ja nav suņa, tad medību vadītājam šādos gadījumos būtu jāpieņem lēmums operatīvi dzīt to mastu, kur iegājis sašautais dzīvnieks.
Ivo un Jāni, iziesim no tā, ka nav man suņa. Es dzīvoju Rīgas dzīvoklī un uzskatu, ka tādos apstākļos nevar izaudzināt labi strādājošu medību suni.
Mums kolektīvā pārsvarā laikas un ir arī dzinēji. Ja es sev ņemtu, tad ņemtu laikas.
Uz gaidi var pāŗsvarā dabūt suņus, bet suņi nav gararntija, ka atradīs dzīvnieku. Citi suņi vispār nestrādā. Un suņi var aiziet pa svaigāko pēdu, ja vairāki dzīvnieki.
Dzinējmedībās kādi suņi gadās, tādi gadās. Kādi vadītāji ir, tādi ir. Ja man nesanāk trāpīt mugurkailā, tad nesanāk. Kaut arī netēmēju mugurkaulā. Ja jau mēs visi šautu mugurkaulā, tad mums pietiktu 22LR.
Labs kalibrs lielo pārnadžu medībām. Daudzi tagad pāriet uz šo kalibru. Gaļu arī nebojā tik ļoti cik varētu iedomāties. 30.06 protams universālāks, bet priekš lielajiem labāks ir 9.3x62
Varēsi arī uz Krieviju aizlaist pēc kāda lācīša bez problēmām ;)
raz pošla takaja pjanka, tad īstenībā var .338 Lapua Magnum apsvērt arī. Kaut kur krievos trāpījās raksts, kur šie salīdzina snaiperu munīciju - Rietumu .338 un otečestvenno uz 9,3x62 bāzes. Un ar skaudību nokonstatējuši, ka 9,3x62 tomēr atpaliekot...
Es labāk 7.2x39 un 2 X bavārijas asinspēdu dzinējsuni.
Mums kolektīvā pārsvarā laikas un ir arī dzinēji. Ja es sev ņemtu, tad ņemtu laikas.
Uz gaidi var pāŗsvarā dabūt suņus, bet suņi nav gararntija, ka atradīs dzīvnieku. Citi suņi vispār nestrādā. Un suņi var aiziet pa svaigāko pēdu, ja vairāki dzīvnieki.
Dzinējmedībās kādi suņi gadās, tādi gadās. Kādi vadītāji ir, tādi ir. Ja man nesanāk trāpīt mugurkailā, tad nesanāk. Kaut arī netēmēju mugurkaulā. Ja jau mēs visi šautu mugurkaulā, tad mums pietiktu 22LR.
Varēsi arī uz Krieviju aizlaist pēc kāda lācīša bez problēmām ;)